Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Dieselová vozidla jsou šetrnější ke klimatu než elektromobily
Technologický institut v Karlsruhe (KIT) vyvolává rozruch studií, která elektromobilům ubírá auru šetrnosti ke klimatu. Podle ní takové vozy kompaktní třídy spotřebovaly v první polovině roku 2022 kvůli výrobě a produkci elektřiny zhruba 175 gramů CO2 na kilometr. Moderní diesel naproti tomu vypouští 153 gramů CO2 na kilometr. (Freewest media)

Může Čína prolomit polovodičovou blokádu, kterou vytvářejí USA?
USA se postupně snaží postavit kolem Číny obrovský "křemíkový plot". USA se domnívají, že omezení a přerušení toku polovodičů vstupujících do země může v dlouhodobém horizontu utlumit růst Číny a donutit ji k větší závislosti na Tchaj-wanu, pokud jde o špičkové čipy, které může získat. Toho lze zase využít jako strategické páky vůči Číně k vynucení si ústupků, zatímco Washington současně prosazuje militarizaci své periferie. (RT News)

Maďarsko nastínilo klíčovou chybu Západu na Ukrajině
Západ udělal obrovskou chybu, když se pokusil udělat z Ukrajiny protiruskou pevnost, a Moskvě tak nezbylo nic jiného než zasáhnout, prohlásil v úterý (20.12.) předseda maďarského parlamentu Laszlo Kover. V rozhovoru pro InfoRadio poznamenal Kover, že konflikt na Ukrajině změnil globální geopolitickou mapu. Dodal, že když Západ zavedl nové sankce proti Rusku, evropské politické elity se "z nějakého důvodu nadchly pro ekonomické a politické zničení Ruska" a zároveň ho oddělily od EU "vytvořením nové železné opony". (RT News)

Fialovo předsednictví EU prosadilo uvalení CO2 daní na vytápění nemovitostí a na veškerou dopravu podle agendy Fit for 55, což povede k razantnímu prohloubení inflace v ČR a ve všech evropských zemích! Daně CO2 budou uvaleny dokonce i na vytápění kanceláří a továren, což má za úkol donutit firmy, podniky a úřady na trvalý Home a Work Office a dálkovou administrativu za použití bankovní identity! Fialova vláda pro zablokování směrnice nehnula ani prstem a náplastí má být dotační fond EU, ze kterého se bude zlomku lidí přispívat na eko-rekonstrukce nemovitostí! (AE News)

Kanada začala zabavovať Abramovičov majetok za 26 miliónov USD
Ottawa v pondelok oznámila, že požiada súd o povolenie zasiahnuť proti Abramovičovej spoločnosti Granite Capital Holdings a následne využiť zisky na obnovu Ukrajiny. (Štandard)

Vo veku 62 rokov zomrel profesor Vladimír Krčméry. Na jeho úmrtie zareagovali aj najvyšší ústavní činitelia
Vladimír Krčméry bol uznávaný epidemiológ a infektológ. Patril medzi hlavné tváre očkovacej kampane proti vírusu COVID-19 a zároveň bol prvým človekom na Slovensku, ktorého proti tomuto ochoreniu zaočkovali. Podľa informácií TV JOJ mal Krčméry obojstranný zápal pľúc. (Noviny.sk)

Deindustrializace Evropy bude postupovat rychle
Zákonem „o snížení inflace“, který by se klidně mohl jmenovat „zákon o deindustrializaci Evropy“, byli umlčeni poslední pochybující evropští průmyslníci. Nikdo ho už samozřejmě nezruší: pro Demokraty je jedním z klíčových nástrojů udržení Bidena u moci. Nové továrny a pracovní místa mají ve střednědobém horizontu (ideálně do prezidentských voleb v roce 2024) zmírnit krizi americké ekonomiky. Strašení Ruskem přivedlo země EU v podstatě do baňky, v níž největším a nejzavilejším pavoukem jsou USA. (Infovojna)

Mladá, krásná, autentická
Čaputizace České republiky je momentálně nezvratný jev a odstatní dva kandidáti, tedy estébák a vojenský fízl, jsou jen křoví. Je třeba vyřešit to s volbama, tedy v podstatě logistický problém, aby to tam vovce nanosily. (D-Fens)

Hračkář je vyvrhel!
Je na tom dobře vidět, jak funguje ta doktrína sociální bdělosti. Odpůrci pana Viglaského založili stránku Dajte im vediet, kde „mapují dôkazy“ a navádějí woke čtenáře, aby si na hračkáře postěžovali u jeho dodavatelů, že nemá správné názory. Vyčítají mu, že „popíral očkování“ si z hračkářství udělal výkladní skříň demagogie (přestože je to jeho hračkářství, takže je jen na něm, co si z něj udělá) a popírá tak základní demokratické principy Čaputolandu (nejspíš tím, že praktikuje právo svobody projevu). Stránka obsahuje návod, co má bdělý čtenář udělat, aby majiteli hráčkářství uškodili, a to protože „je to jedna z mála vecí, čo s tým môže morálna a uvedomelá časť spoločnosti urobiť“. Dokonce si s tím dali tu práci a přeložili to do angličtiny, patrně se jedná o nějaké parazity z neziskovek, kteří žijí z (také) Viglaského daní a mají přespříliš času na kádrování svých spoluobčanů. Pokud se tedy počítáte k morální a uvědomělé části společnosti, můžete také na pana Viglaského žalovat u jeho dodavatelů, že si dovolil na svém webu projevit svůj názor. (D-Fens)

Vězení za „špinavé Ukrajince“. Soud ukázal, kde končí svoboda slova
Policie letos zahájila trestní stíhání ve 49 případech v souvislosti se schvalováním ruské agrese na Ukrajině. A to i na základě podnětů od lidí, kterých od začátku války přišlo více než tisíc. Trestních stíhání kvůli poplašné zprávě eviduje letos policie 86. V souvislosti s kyberkriminalitou ale padl rozsudek i třeba za podporu terorismu. (Seznam Zprávy)