Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Gazprom: Z evropských zásobníků již byly odebrány tři čtvrtiny stlačeného plynu
Celkem 75,9 % plynu již bylo vyčerpáno z evropských podzemních zásobníků plynu (UGS), uvedl ve čtvrtek (27.1.) Gazprom s odvoláním na Gas Infrastructure Europe. Aktivní zásoby plynu v UGS jsou o 26,9 % nižší než v loňském roce. Celková úroveň naplnění evropských zásobníků UGS již klesla na pouhých 40,9 % a v zemích jako Německo a Francie se tento ukazatel pohybuje kolem 39 %. Minimální úrovně za dlouhodobé sledované období jsou v evropských UGS registrovány od 11. ledna. (TASS)

Paul Ehrlich Institute hodnotí rychlé antigenní testy: 92 % testů je šmejd
Existuje seznam rychlých antigenních testů, který vede Spolkový ústav pro léčiva a zdravotnické prostředky (BfArM). Tento seznam obsahoval 245 rychlých antigenních testů od různých výrobců. V Institutu Paula Ehrlicha bylo provedeno jejich hodnocení. Za tímto účelem byly vzorky, které byly dříve testem PCR pozitivní na SARS-CoV-2, rozděleny do tří kategorií. U každého rychlotestu byla analyzována přesnost, s jakou je schopen správně určit vzorky v příslušných skupinách, tj. detekovat SARS-CoV-2. Výsledek je zničující. 46 z 245 testů je víceméně podvodných, protože jejich citlivost nedosahuje ani 30 % ve všech třech skupinách, tj. nejméně 70 % testů je falešných. Pokud bychom vycházeli z obecných standardů, které by se měly v epidemiologii skutečně uplatňovat, a připustili pouze testy, které mají alespoň 90% citlivost, pak v celém vzorku zbývá přesně 16 testů, které toto kritérium splňují, tedy 8 % testů. 92 % rychlých antigenních testů, které Spolkový úřad pro léčiva a zdravotnické prostředky stále uvádí jako spolehlivé rychlé antigenní testy, je něco jiného: jsou to zmetky. Pouze 2 soupravy měly účinnost 100% na detekci a obě jsou z Číny. To znamená, že 38,2% všech testů v Německu má stejnou hodnotu, jako házení korunou. (Science Files)

USA prohlásily, že odmítnou všechny bezpečnostní ústupky navrhované Ruskem
USA nebudou dělat Rusku žádné ústupky ohledně případných bezpečnostních záruk a jediným možným způsobem uzavření dvoustranných dohod budou vzájemné kroky ve prospěch obou zemí, uvedlo v pondělí americké ministerstvo zahraničí. Mluvčí ministerstva zahraničí Ned Price v rozhovoru s novináři na tiskovém brífinku také dodal, že Washington bude před uzavřením dohod s Moskvou úzce konzultovat se svými partnery, včetně Ukrajiny. (RT News)

Je citování Bible zločin? Finské exministrynini hrozí dva roky za "podněcování" proti homosexuálům
Případ křesťanské demokratky Päiviho Räsänenové je prvním případem ve Finsku, kdy soud rozhoduje o tom, zda lze citování Bible považovat za trestný čin. Po zdlouhavém vyšetřování, které trvalo téměř dva roky, začal u obvodního soudu v Helsinkách proces s bývalou ministryní vnitra Päivim Räsänenovou, která je obviněna ze tří trestných činů podněcování proti menšině, v tomto případě homosexuálům. Politička, zbožná křesťanka, se bude hájit kvůli "nenávistným" příspěvkům na sociálních sítích, v nichž shodou okolností citovala Římanům 1,24-27, aby kritizovala účast finské luteránské církve na festivalu Pride. (Sputnik News)

"Blbý zkurvysyn" - Biden přistižen při úletu na mikrofon poté, co byl dotázán na největší starost Američanů
Jen několik dní poté, co byl prezident Biden přistižen, jak na horký mikrofon označil otázku reportéra ohledně konfliktu na Ukrajině za "blbou" (stupid), zlehčil vrchní šéf USA otázku týkající se jedné z nejdůležitějších starostí Američanů v současnosti, což je inflace. "Myslíte si, že inflace je politickou přítěží před volbami v polovině volebního období?" zeptal se Peter Doocy z Fox News, když Biden ukončoval tiskovou konferenci Rady pro hospodářskou soutěž Bílého domu. "Ne, je to velká výhoda. Více inflace. Jak blbý zkurvysyn (What a stupid son of a bitch)," odpověděl Biden. Jeho úlet na mikrofonu přichází v době, kdy téměř 90 % Američanů v listopadovém průzkumu uvedlo, že se obává inflace, která od té doby samozřejmě zesílila. (Zero Hedge)

Emma Watsonová, J. K. Rowlingová a propojení Hollywoodu se státní bezpečností USA
Ve druhé části pořadu se hovoří o MacLeodově práci odhalující propojení mezi Hollywoodem a státní bezpečností USA. Dokumenty získané na základě zákona o svobodném přístupu k informacím ukazují, že ministerstvo obrany se podílelo na výrobě více než 800 filmů a více než 1 100 amerických televizních pořadů. Od vojenských filmů jako "12 Strong" a "Lone Survivor" po trháky jako "Iron Man" a komedie jako "Brüno" hraje armáda hlavní roli ve výrobě popkultury. (Watch Dog - Mintpress News)

Hlavní lékařka epidemie Omicronu z JAR uklidňuje Evropany
Angelique Coetzeeová, praktická lékařka a předsedkyně Jihoafrické lékařské asociace, v rozhovoru pro rakouskou televizní stanici ServusTV kroutila hlavou nad strachem, panikou a přísnými pravidly zavedenými kvůli variantě Omicron. Ta je podle ní velmi mírná. Coetzeeová uvedla, že 99 % nakažených má mírné příznaky. "Je to podobné jako nachlazení nebo chřipka," řekla. Dále uvedla, že na ni politikové a zdravotní lobbisté silně tlačili, aby neprozradila, že nová varianta způsobuje pouze mírné příznaky. "Tehdy jsem řekla, že Omikron je v Jižní Africe neškodná nemoc a v Evropě velmi vážná, protože mi to tvrdili evropští politici." Vlna Omikronu v Jihoafrické republice prakticky skončila a téměř všechna opatření byla zrušena. (ServusTV)

NOVOROČNÍ „PROJEV“ O STAVU ČESKÉ REPUBLIKY V ROCE 2022
Jak je na tom současný režim, který v listopadu 1989 začal prosazovat osobní a podnikatelské svobody, včetně práva na svobodu slova, omezeného jen žalobou o urážku na cti, po symbolických 33 letech nejen v oblasti sociálních práv, které ve jménu práv osobních upozadil – ale i v oblasti svých původních ideálů, pro které vznikl? (Kulturní noviny)

Jan Palach osobně a jeho následovníci
Podíváme se nejen na osud Jana Palacha, ale i na jeho osobnost, dále na výjimečný průběh Palachových týdnů v letech 1989 a 1990 a také na jeho následovníky, o kterých veřejnost ví velmi málo. (Radio Proglas)

Nechcete se dostat do dluhů? Nepohřbívejte své zemřelé blízké… Vhled do exekučního systému této země. Svět Tomáše Koloce
V pohádce bratří Grimmů Zlatý pták radí zmíněný pták hlavnímu hrdinovi, jehož bratři byli oběšeni pro dluhy: „Dvou věcí se chraň: nekupuj maso ze šibenice a nesedej si na kraj studně!“ (Krajské listy)