Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Akcie First Republic se propadly o 60 %, protože se šíří "krize důvěry" v regionální banku
Akcie First Republic Bank se v předobchodní fázi obchodování v New Yorku propadly v návaznosti na prohlášení vydané v neděli večer, které se snažilo zmírnit obavy investorů ohledně její likvidity v souvislosti s úpadky Silicon Valley Bank a Signature Bank. Akcie regionální banky se v předobchodní fázi propadly o 60 %. Věřitel v neděli pozdě večer ve svém prohlášení uvedl, že má k dispozici více než 70 miliard USD nevyužité likvidity na financování operací z dohod, které zahrnují Federální rezervní systém a JPMorgan Chase & Co. (Zero Hedge)

PS. Takže to je už třetí banka, která směřuje do krachu a za jediný týden. FED ty dlužní dolary jistě natiskne, ale letadlo asi už začalo padat. Po likvidaci malých bank a ECB nakonec zbude jen ten FED jako jediná banka a jeho rotačka...

Martin Hrdlička - šéf vývoja podvozka a agregátov Škoda Auto
Neuvážené prijatie normy Euro 7 môže viesť až ku zavretiu niektorých fabrík. Najviac na to môžu doplatiť štáty, ktoré sú v EÚ na automobilovom priemysle závislé najviac, Slovensko a Česko. Šibeničný termín, nejasné formulácie alebo chýbajúce metodiky meraní (napríklad pre emisie z bŕzd), to je pripravovaná emisná norma Euro 7 v skratke. Navyše, kým vstúpi do platnosti, automobilky musia splniť ďalšie tri normy: Euro 6 EA, EB a EC. (Youtube)

USA propustila zajatce ISIS do Al-Tanfu
Koalice vedená Spojenými státy přesunula skupinu zajatců ISIS z vězení vedeného jejím zástupcem v severovýchodní Sýrii, syrskými demokratickými silami (SDF), v rámci přípravy na jejich rozmístění v jihovýchodní oblasti al-Tanf, informovala Syrská arabská tisková agentura (Sana) 12. března. Státní agentura uvedla, že teroristé byli převezeni koaličními vrtulníky na základnu al-Shaddadah v jihovýchodní krajině al-Hasakah a na další základnu v ropných polích al-Omar v jihovýchodní krajině Deir Ezzor. "Americké vojenské vrtulníky přenesly skupinu teroristů ISIS ze střední průmyslové školy, kterou okupační síly a milice SDF proměnily ve vězení. Pak zamířily na jih k nelegálním základnám USA v ropném poli Al-Shaddadi a Omar a připravují přesun teroristů na okupační základnu v oblasti Al-Tanf ve východním Homsu na syrsko-Irácké hranici. Zde mají útočit na civilní cíle, státní infrastrukturu a stanoviště Syrské arabské armády," uvedla agentura SANA s odvoláním na místní zdroje. (Southfront)

PS. Americké okupaci Sýrie dochází dech a hlavně teroristé pro přímý boj. Tak se holt musí sáhnout hlouběji do kapsy, což jsou klasičtí teroristé Islámského státu. Ti zatím seděli ve věznicích pod US-kontrolou prováděnou skrze jejich vojenské žoldnéře v Sýrii (FSA). Nyní bude pokračovat výcvik teroristů IS na americké základně Al-Tanf.

Nejvyšší vojenský poradce: dohoda mezi Teheránem a Rijádem končí hegemonii USA
Generálmajor Jahíja Rahim Safaví zopakoval, že dohoda mezi Teheránem a Rijádem je v zájmu Západní Asie a není proti žádné ze zemí v tomto regionu. Vyzval tyto státy, aby ve svých vztazích dodržovaly dlouhodobou poctivost a racionalitu. Vzhledem k tomu, že dohoda mezi Íránem a Saúdskou Arábií je známkou úpadku americké moci, Safavi zdůraznil, že éra úpadku "sionistů a americké moci skončila. Tato dohoda mezi Íránem a Saúdskou Arábií za zprostředkování Číny byla druhou největší ranou Číny pro USA," řekl Safavi a dodal, že dosažením této dohody začala postamerická éra v oblasti Perského zálivu. Řekl, že Čína a Rusko budou pravděpodobně i nadále pomáhat Saúdské Arábii, aby se v budoucnu stala členem Šanghajské organizace pro spolupráci. (Farsnews)

František se vyjádřil k "genderové ideologii"
Papež František v pátek zopakoval svůj odpor k transgenderismu, varoval, že jde o "nebezpečnou ideologii", a tvrdil, že její zastánci jsou naivní, pokud se domnívají, že jsou na "cestě k pokroku". "Genderová ideologie je dnes jednou z nejnebezpečnějších ideologických kolonizací," řekl papež v rozhovoru pro argentinské noviny La Nacion. "Proč je nebezpečná? Protože stírá rozdíly a hodnotu mužů a žen." (RT News)

Novinka u rodných listů. Místo kolonek "otec a matka" v něm najdeme "rodič a rodič"
Dětem stejnopohlavních párů budou moci matriky vydat novou podobu rodného listu. V něm bude kromě kolonek „otec“ a „matka“ možné vyplnit obecnější „rodič“ a „rodič“. (lidovky.cz)

Prípravy na Norimberský tribunál II. pre pandemické zločiny proti ludskosti vyvolali u VIP "elity" paniku
Nemýľte sa, ľudia sa skutočne prebúdzajú. Bidenova vláda platila celebritám za odporúčanie covidových vakcín počas 3 rokov covidu ako súčasť propagandistickej kampane na vymývanie mozgov. Tieto ich lži však neobstáli v skúške času. Russell Brand sa tento týždeň objavil v podcaste Joea Rogana a spolu podali miliónom ľudí „červenú matrixovú pilulku“ o zloduchovi Billovi Gatesovi, vrátane bombastických odhalení o jeho smrť rozosievajúcej práci v Afrike. (News Punch via CZ24 News)

Rozvědka. Pavel přiznal, co celou kampaň obcházel. Historik žádá omluvu
Historik Petr Blažek z Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) žádá omluvu po čerstvě inaugurovaném prezidentovi Petru Pavlovi za to, že jej v předvolební kampani neprávem obvinil ze lži. Předmětem kontroverze je Pavlova kariéra v represivních složkách komunistického režimu. Blažek, který se dlouhodobě zabývá československými poválečnými dějinami, před prezidentskou volbou opakovaně upozorňoval na skutečnost, že Pavel byl před listopadem 1989 příslušníkem komunistické vojenské rozvědky, oficiálně označované jako Zpravodajská správa Generálního štábu Československé lidové armády (ČSLA), v níž působil pod krycím jménem Pávek. Petr Pavel toto tvrzení opakovaně zlehčoval, odmítl informace o své předlistopadové minulosti zveřejnit na svých webových stránkách a dokonce historika obvinil ze lži. (PL)

PS. Agent Pávek na Hrad! Aha, on už tam je...

Papež: církev není domovem pro některé, je domovem pro všechny
Na světě běží několik válek. Proč je těžké pochopit drama, které způsobují?
Za něco málo přes sto let proběhly tři světové války: 14-18, 39-45 a tato válka už je světovou válkou. Začalo to postupně a nyní nikdo nemůže říci, že není celosvětová. Všechny velmoci jsou v ní angažovány. Bojištěm je Ukrajina. Všichni tam bojují. Vzpomeňme zbrojní průmysl. Odborník mi řekl: Pokud by se po dobu jednoho roku nevyráběly žádné zbraně, problém světového hladu by byl vyřešen. Je to trh. Války jsou vyrobeny, staré zbraně jsou prodávány, nové jsou testovány.
Před konfliktem na Ukrajině jste se několikrát setkal s Putinem. Kdybyste ho dnes potkal, co byste mu řekl?
Mluvil bych s ním tak jasně, jak mluvím na veřejnosti. Je to vzdělaný muž. Druhý den války jsem šel na ruské velvyslanectví U Svatého stolce, abych řekl, že jsem ochoten jít do Moskvy, pokud mi Putin dá okno k vyjednávání. Lavrov mi napsal, že děkují, ale teď není vhodná doba. Putin ví, že jsem k dispozici. Ale jsou tam imperiální zájmy, nejen ruské říše, ale i jiných říší. Pro říši je typické dávat národy na druhé místo. (Vatican news)

PS. Tak se proberte, katolíci: imperiální válka nemůže být nikdy "spravedlivá".

Moskva: Gruzie "ztratila šanci na suverenitu"
USA se postavily proti gruzínskému návrhu zákona o "zahraničních agentech", protože Washington nechce, aby země měla politickou suverenitu, řekl v pátek předseda Státní dumy, dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin. Tvrdil, že legislativa, která byla stažena po protestech a střetech s policií v Tbilisi, byla zaměřena na omezení schopnosti Washingtonu vměšovat se do gruzínských záležitostí. "Washington použil nástroje měkké síly, aby vedl lidi do ulic. Gruzínské úřady byly nuceny podrobit se-ne vůli lidí, ale Spojeným státům," tvrdil Volodin v příspěvku na svém telegramovém kanálu. Politik uvedl, že návrh zákona je pro USA "nepřijatelný", protože by "omezil vliv Washingtonu na vnitřní politické záležitosti země". (RT News)

PS. Americké impérium se rozpadá tak rychle, že ani nestačí měnit strategii. Bývalý sanitární kordon zemí kolem Ruska se má válečným koridorem plným proxy-wars kohokoliv s kýmkoliv, zde Gruzie a Ázerbájdžánu. Totéž se má stát v případě Číny a Tchaj wanu. Přišel čas vazalů, aby šli bojovat za transatlantické elity v USA. V horším případě se mají chaoticky zabíjet mezi sebou, aby Rusku uškodili v prostoru bývalého SSSR, v lepším případě mají táhnout na Moskvu.