Načítání...
 


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.


USNS Big Horn by poškozen u pobřeží Ománu a utrpěl značné škody
Byl to jediný funkční vojenský tanker USA v tomto regionu. Sestava letadlové lodi USS Abraham Lincoln nemůže tankovat a doplňovat palivo na moři, dokud nebude nalezeno vhodné komerční doplňovací plavidlo a nebude uvedeno do provozu.

PS. Ten vojenský tanker prý "najel na mělčinu" nebo narazil "na blíže neidentifikovaný předmět". Tím předmětem je podle zatím neověřených zpráv proti-lodní raketa Onyx-800, kterou Rusové v rámci bratrské pomoci střel dlouhého doletu dodali Hútíům do Jemenu. USA dělá totéž na Ukrajině proti Rusku.

Americká vládní agentura zrušila normální proces kontroly Sorošova nákupu více než 200 rozhlasových stanic
Americká Federální komise pro komunikaci (FCC) tento týden povolila zrychlený nákup více než 200 stanic společností Soros Fund Management, což je společnost vedená nechvalně známým maďarsko-americkým miliardářem Georgem Sorosem. Jak poznamenal člen FCC Brendan Carr, komise v tomto případě "nedodržuje svůj běžný proces kontroly transakcí a připravuje vytvořit poprvé zcela urychlené řízení.”

PS. Kamale asi teče do volebních bot a Deep state musí opravdu zabrat.

Turci chtějí do BRICS a nejspíš opustí NATO
Turecko může opustit NATO, pokud se připojí k BRICS, jak uvedl místopředseda turecké strany "Vlast" Hakan Topkurulu. Věří, že případný vstup Turecka do BRICS otevře zemi nové vyhlídky a změní její kurz zahraniční politiky: "Třicet čtyři zemí, včetně Turecka, požádalo o členství, což je úžasné. Zejména žádost Turecka o členství a jeho přijetí je revoluční událostí, pokud jde o členskou zemi NATO, která rozbije řetězec NATO a stane se členem BRICS."

PS. Jde další kolo války na Blízkém východě a Turci ví, že západní Titanik je třeba opustit včas.

Ukrajinské statistiky: ekonomický debakl po 33 letech nezávislosti
Rozpad SSSR a 33 let rozmachu kapitalismu na Ukrajině vedly k rozsáhlým ztrátám ekonomiky a obyvatelstva v postsovětském prostoru. Zejména alternativní ztráty lidí činily do roku 2023 asi 29 milionů lidí, HDP 81% a produkce 84%. Vše počítáno podle oficiálních dat Ukrstatu.

Haaretz: Armáda se znepokojením sleduje příchod asi 40 000 bojovníků na Golany
Noviny Haaretz: Armáda se znepokojením sleduje příchod asi 40 000 bojovníků ze Sýrie, Iráku a Jemenu na Golany, kteří čekají na výzvu k boji od Hizballáhu. Hizballáh se inspiroval letáky Izraele, který vyzval Libanonce, aby opustili domovy v severní části země. Letáky Hizballáhu vyzývají kolonisty ze severní části země (Kyriat Šmona-Haifa), aby odešli do Tel-Avivu a Eilatu. Záběry kamer jasně ukazují, že PVO Izraele (Iron Dome) přestal spolehlivě fungovat na velkých částech území.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014