Načítání...
 

Jiskry fašismu

2022 /07

Válka musí pěstovat v lidech nenávist a tvoří monolitní společnost sociálních psychopatů. Na této cestě jsme už slušně pokročili.

Válku prohráváme na celé čáře

Pavel Letko

Nečekejme nějaké svobodné volby. Ty už nebudou, hra na demokracii skončila. Game over.

Podíváme-li se nezaujatě na prozatímní výsledky války na Ukrajině, musíme konstatovat, že den za dnem prohráváme bitvu za bitvou. Světlo na konci tunelu žádné nesvítí, jen černá tma totální porážky. Posuďte sami výsledky jednotlivých bitev: Udavačství z politických důvodů se stalo oficiálně propagovaným a rozšířeným druhem zábavy podobně jako za protektorátu, nástupu totality po roce 1948 či v období normalizace po roce 1968. Cenzura byla zavedena. Politický prostor opanovala celospolečenská politická hysterie. Racionální obchodní spolupráce otevřeného trhu je nahrazena totalitní ideologií sankcí z geopolitických důvodů.


Systémová otázka: Moc je iluze a kontrola její fasádou

Brandon Smith

Rok 2020 je rokem, který ukázal veřejnosti v mnoha zemích, jakým způsobem SYSTÉM vykonává totalitní moc a kontrolu, něco, co upadalo po generace do zapomnění .


Rok 2020 je rokem, který ukázal veřejnosti v mnoha zemích, jakým způsobem SYSTÉM vykonává totalitní moc a kontrolu, něco, co upadalo po generace do zapomnění. Myslím si, že zejména většina západního obyvatelstva vychází z pocitu „bezpečí“, že je chráněna před totalitním vládnutím, kolektivistickým mikromanagementem a komunistickým kultismem. Dlouho si myslela, že hrůzy 20. století jsou za námi. Dokonce se domnívala, že „Krásný nový svět“ bude utopičtější a svoboda společně s technologickým pokrokem vytvoří přirozenou symbiózu. Jistě, v hlubinách lidského podvědomí existuje strach, že dobré časy jsou pouhou iluzí a že za tenkou fasádou hospodářské stability a falešného optimismu leží hrozba dystopie, ale většina lidí skutečně nevěří, že takové katastrofy mohou nastat během jejich života.


Fašizace EU jede naplno

Václav Umlauf

Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud jej nenapadl. Ale co je moc, to je moc, viz současné udělení Sacharovovy ceny.
Evropský parlament uvedl v tiskové zprávě z 19. října, že poslanci Evropského parlamentu udělili Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022 takzvanému "odvážnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností". Výborně! Ale jakými představiteli? A jakou cenu? Připomeňme, že Sacharovovu cenu za svobodu myšlení uděluje EP každoročně, od roku 1988. Cena má vyznamenat jednotlivce a organizace hájící lidská práva a základní svobody. Je pojmenována po sovětském fyzikovi a politickém disidentovi Andreji Sacharovovi.