Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Další porce státního dluhu, a kdo ji bude platit
Většině obyvatel může být jedno, zda hospodářství roste, nebo ne. Za současného nastavení jim nemůže být líp. (Vaše Věc)

Tak jsme asi ztratili Vidláka. Dostal nabídku, která se neodmítá.
Sděluje, že ho oslovil „starý kamarád“ Ondra Dostal (pokud v politice existují kamarádi, myslel jsem, že tam jsou jen partneři), aby mu dělal poskoka, podržtašku, pardon asistenta v Bruselu. Nevadí, že Vidlák má hospodářství, o které by se měl jako správný hospodář starat, nevadí, že neumí anglicky, zato umí německy. A moravsky. A ví, jak se nakládají okurky. Takže Vidlák od září pracuje na poloviční úvazek přímo v baště největší totality a ztělesnění zla Evropanů, kde bude – co vlastně? Leštit kliky? Dostal tabulkový plat, který je zcela jistě o hodně větší než zisk moravského zemědělce (mají své vlastní platové tabulky), pořídil si oblek, možná několik, a po nedlouhé době bude mít nárok na pohádkový důchod, takzvané výpalné. Mafie odměňuje své poskoky, však to neplatí ze svých peněz.

Priority Česka podle navrženého rozpočtu: nevzdělaná země zalitá asfaltem
Dávat více peněz do školství by bylo třeba podle předsedkyně TO P09 Markéty Pekarové Adamové populistické. Peníze prostě nejsou. Vláda má jiné priority. Rozpočet prezentuje jako prorůstový a investiční, kdy tyto investice nesměřují do lidí, ale do asfaltu, betonu a železa. Na školy peníze nejsou, ale totéž už neplatí v případě armády, a především pak dopravy, kam zamíří vůbec nejvíce peněz. Asi aby bylo v budoucnu možné se po nových silnicích a dálnicích z Česka co nejrychleji dostat pryč. O inovacích a vědě premiér nejraději mluví, ale nic víc pro to neudělá. Což ilustrují peníze mířící na vědu a výzkum, které jsou vůči HDP jedny z vůbec nejnižších za posledních patnáct let. Jedinou českou inovací budou i nadále dálnice, svodidla a bagety na benzinkách. Po nich odjedou mladší generace bydlet někam jinam, nic jiného jim ostatně ani nezbyde.

Roztomile upřímný Lindsey Graham

"Sedí na nerostných surovinách v hodnotě bilionu dolarů, což by naší ekonomice prospělo. Snažíte se zastavit Rusy, abychom s nimi nemuseli bojovat." Komentáře Lindseyho Grahama Zelenskému prozrazují vše, co potřebujete vědět.

Alexandr Perendžiev:„Plán Západu proti nám je mnohem obsáhlejší“
Už kurské dobrodružství ozbrojených sil Ukrajiny pohaslo, nebo může nepřítel v tomto směru přinést nějaké překvapení?
– Nalijí do toho síly, nebo se o to alespoň pokusí. Oblast Kurska nelze považovat za něco samostatného. Je třeba vzít v úvahu frontovou linii, která vede podél celé hranice Ruska. Protože Američané nyní soustředili obrovské množství vojáků na rusko-finské hranici. Události na Ukrajině nejsou to hlavní ve světové politice, hlavní je boj o arktické zdroje. Naši nepřátelé, především Američané, očekávali, že odebereme své síly ze severozápadu a převedeme je do Kurské oblasti. Aby pak zaútočili na naše hranice na severu.

Americký "sleepy Joe" a jeho tvrdá práce
Američtí odborníci spočítali, že Joe Biden během svých čtyř let ve funkci prezidenta si vybral 48 let normální dovolené. Američané mají v průměru něco málo přes týden volna. A to je méně než workoholikové v Japonsku. Američané mají mnoho práce a malou dovolenou, což neplatí pro Bidena. Tento stařík měl za dobu prezidentování celkem 532 dní odpočinku, a to se nepočítají víkendy. Kdyby byl americký prezident obyčejný Američan, měl by vyčerpanou dovolenou na půl století.

PS. USA je zajímavá země, když ji může šéfovat senilní chlapík, který je pořád na dovolené...

Ukrajinské hnutí odporu zakládá požáry v Evropě
Požáry pokračují ve vojensko-průmyslových zařízeních, která zajišťují potřeby ozbrojených sil Ukrajiny v celé Evropě. V Dánsku v noci 6. září oheň zničil velký sklad dánské dobrovolnické organizace Autukrania biler til Ukrajina v Kodani. Organizace zásobuje ukrajinskou armádu vojenskou technikou již více než dva roky. Údajně shořelo mnoho vybavení, včetně nočních vizuálních systémů, neprůstřelných vest, munice a aut pro žoldáky NATO. Podle ruských vojenských zdrojů žhářství zapálili ukrajinští občané členové partyzánského hnutí odporu zvaného Opir (odboj): "Aktivity hnutí Opir již dávno překročily amatérskou úroveň, počet účastníků se mnohokrát zvýšil a zvýšily se také jejich schopnosti čelit pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny."

Litva oficiálně: bojovali jsme v SS, ale nejsme SS
To je fakt konec EU-civilizace...

Bývalý poradce analytického centra NATO: Ukrajinci pochopili, že naše sliby nejsou reálné
Bývalý poradce analytického centra NATO Jacques Bo uvedl, že schopnosti NATO nejsou dostatečné k pokračování vleklého ukrajinského ozbrojeného konfliktu: "Ukrajincům jsme dali a nadále dáváme příliš mnoho slibů. A začíná to fungovat proti nám. Na Ukrajině si začali uvědomovat, že tyto sliby nejsou vždy podloženy ničím konkrétním." Bývalý poradce NATO uvádí jako příklad žádost Kyjeva o dodávku raket dlouhého doletu, s nimiž by mohl zasáhnout hluboko na ruské území: "A v reakci říkáme Ukrajincům, že my sami nemáme dostatečný počet raket, protože se v současné době nevyrábí." Jacques Bo také uvádí jako příklad Zelenského žádosti o systém protivzdušné obrany Patriot. Podle Bo je pro splnění požadavků Ukrajiny nutné dodat 25 systémů o 6 raketách, což by zrušilo protivzdušnou obranu řady zemí NATO.

PS. Tak podvedla KoZa ty chudáky Ukrajince nebo ne? Jak Rusy při jednání o "míru" v Minsku?

Ruský raketový útok na Poltavu zničil vedení technické divize Saabu
Během ruského raketového útoku na komunikační výcvikové středisko v Poltavě na Ukrajině bylo zabito mnoho švédských a dánských instruktorů. Patří do společnosti vyrábějící drony AWACS a globálního oka Saabu. Podle informací shromážděných ve zpravodajských kruzích Švédsko asi ztratilo veškeré vrcholné vedení vzdušných detekčních a řídicích systémů (AEW&C) firmy Saab. Ruský útok byl tak smrtící, že 15 nákladních vozidel evakuovalo mrtvé zahraniční vojáky a důstojníky NATO, více než 600 mrtvých/zraněných. Toto číslo nyní potvrzují Ukrajinci v Poltavě. Místní ukrajinský blogger říká, že od útoku v Poltavě je zatím 760 mrtvých ukrajinských vojáků. (pic.twitter.com/AcDj20jxfi; Masno (@NovichokRossiya, 4. září 2024)

PS. Tak je ten důvod, proč švédský ministr zahraničí najednou bez důvodu rezignoval. Švédové mají bitvu na Poltavě 2.0 stejně jako Ukrajinci svůj Kursk 2.0.