Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Sanja na Floridě, přehled fronty 10. června 2023

Noční útok AFU selhal, celkem 3 Leopardy-2 byly dnes rozstřílely běžným PTŘS naváděným drátem, který jsme měli na vojně v 80. letech. Ale wermachťácký tank je z té doby, takže hořel bezvadně. Boje v oblasti Ořechovo - Rabotino zatím pro AFU bezúspěšné.

PS: Američana Sanju z Floridy zase vyhodili z trouby (inu ta vítězná ofenzíva), najdete ho na webovém kanále společně s Podoljakou ZDE.

Bitva u Kurska 2.0?
Ukrajinští (a západní) velitelé si mohli představit úspěch takové ofenzívy, pouze pokud: západní zbraně byly mnohem lepší než ruské; vycvičení západní vojáci byli mnohem lepší než ruští vojáci; morálka Rusů byla na historickém minimu. Pokud by byly všechny tyto faktory prokázány, FAU by mohla mít šanci uspět, ale zdá se, že tyto hypotézy nic nepotvrzuje. Mnozí na ukrajinské a západní straně očekávali počáteční prudký odpor ruských sil, ale po 2 nebo 3 dnech boje a postupu asi 6 až 8 km očekávali rostoucí kolaps morálky Rusů a skutečné průlomy. Zdá se, že nic z toho není nic jiného než zbožné přání, protože boje stále probíhají v šedé oblasti a ruský odpor je nepřerušovaný. Ukrajinské síly zároveň trpí těžkými ztrátami na vojácích a vozidlech. Ofenzíva ještě neskončila a hlavním ukrajinským bodem útoku zůstává pravděpodobně více než 600 tanků a tolik BVP kolem Ořechovky. (Reseau international)

PS. Jestli má skleníkově myslící NATO v tomto bodě úroveň naší Černochové, tak nás čeká naprostý debakl. Kdyby Hitlerovi nacisté byli tak pitomí, jak ukrajinští neonacisté pod vedením NATO, tak by ani nedošlo k vylodění v Normandii a SSSR by ovládl celou Evropu už v roce 1944.

10 záverov po začiatku ofenzívy AFU v Záporoží
Prvé tri dni ofenzívy sa pre Ukrajinu skončili prakticky bez výsledku. Keďže polia boli silne zamínované, nepriateľská technika bola nútená postupovať v kolónach po cestách pozdĺž lesných pásov, čím sa vystavovala úderom ruského delostrelectva a letectva. Dočasné úspechy na juhodoneckom smere vynulovali bojovníci práporu Kaskad, ktorí zahnali nepriateľa späť do východiskových pozícií. V Záporoží nedošlo k žiadnemu prielomu. Aby Kyjev odvrátil naliehavú pozornosť od neúspechov na fronte, vyhodil do vzduchu Kachovskú vodnú elektráreň v očakávaní pauzy podľa scenára malajzijského boeingu. (Hlavné správy)

PS. Když vezmeme k úvahu fakt, že ten masakr ruskou motorovou pilou mezi 6.-8. červnem naplánovalo NATO, které od roku 2014 bojuje na Ukrajině, tak z jejich neschopnosti jde přímo děs.

Grafika hlavních bojů 8. června (Rybar)

Pavel podepsal novelu branné legislativy i uzákonění vyšších výdajů na armádu
Česko by mělo ze zákona každoročně vynakládat nejméně dvě procenta hrubého domácího produktu na obranu. Prezident podepsal i vládní předlohu, která má vedle zakotvení obranných výdajů také zajistit stabilní financování nákladných obranných projektů k modernizaci armády. (Aktuálně.cz)

Darovanému dělu na kříže nehleď
Mám zde dobrou zprávu pro jedince, kteří trpí obdivem k minulé verzi evropského superstátu tehdy nazývaného Třetí říše velkoněmecká. Doba útlaku skončila, můžete si volně vydechnout a procvičit pravici, protože fašismus byl zrušen. (D-Fens)

Hysterický tyjátr na soudu s Tušlem v Praze. Peterková sebou házela o zem
Desítky lidí ve středu ráno přišly k Obvodnímu soudu pro Prahu 8 podpořit Patrika Tušla, obžalovaného z nebezpečného pronásledování. Jednoho z příznivců ze soudní síně vyvedla justiční stráž, protože odmítl poslechnout soudkyni, která po něm chtěla, aby byl zticha. V roli svědkyně k soudu dorazila i za dezinformace odsouzená Jana Peterková, která na chodbě po svém výkonu padala na zem, což vypadalo, že kolabuje. (Noviny.cz)

Fronta 8. 6. jako masakr Ukrajiny

Jen za dnešní den zoufalé ofenzívy přišli Ukrajinci nejméně o 3 tis. prakticky nejlepších útočných brigád v naprosto marném útoku proti obranným pozicím ruské armády, jen u Tokmaku je to 6 linií. Došlo k masakru techniky, na západních snímcích je ukázáno za 1 den minimálně zničených kolem 20 tanků a BVP, včetně tanků Leopard-2. Celkem 100 zničených jednotek techniky. Postup je maximálně 1 km a neprorazili ani jednu linii obrany, šli znovu a znovu do minových polí, bez letecké a dělostřelecké podpory. Prostě, masakr ruskou motorovou pilou. (Sanja, Florida)

PS. Výborný komentář k 8.6. od Podoljaka (ZDE) a má podobné vyznění. 291. pluk DLR vešel do dějin, zastavil hlavní nástup útoku v několikanásobné přesile techniky i živé síly u Ořechovky.

Jaká vláda, takový balíček i rozpočet
A tak se vládě svým balíčkem podařilo postupně znechutit úplně všechny – důchodce, rodiče, živnostníky, zaměstnance, podnikatele, vlastníky nemovitostí, nájemníky, prodávající i kupující. Zelená zvěrstva a většina dotací velkému byznysu zůstává. Vydělají zbrojaři a vojáci. Tam, kde se premiér musí obsah úsporného balíčku učit, namísto toho, aby ho jako autor vysvětloval ostatním, to nemůže jinak dopadnout. (Institut Václava Klause)

Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech – část důchodová krádež II
Ale u žen i mužů, kteří do penze PŮJDOU nebo již těsně začali, žádná průměrná šance na výplatu penzí po 21,5 let průměrně prostě NEEXISTUJE! To je lež jakou jsem snad ještě neslyšel!! A oni to musí vědět! Prostě musí! A lžou a lžou a lžou!!! (Nová republika)