Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Tanky dodané NATO zničené při nezdařené ukrajinské ofenzivě
Podle Igora Konašenkova, mluvčího ruského MO, boje a ztráty na frontách 4. a 5. černa vypadají takto: "Kyjevský režim den předtím (4. 6.) utrpěl těžké ztráty a reorganizoval zbytky 23.a 31. mechanizované brigády na samostatné kombinované jednotky, které pokračovaly v útočných operacích poblíž Novodarovky a Levadnoje. Obnovená ofenzíva se soustředila hlavně na vesnici Vremevka v Doněcké oblasti, ale podle Konašenkova ji zastavily raketové, dělostřelecké a těžké raketové údery plamenometů. Celkové ztráty ukrajinských ozbrojených sil v jižním Doněcku činily více než 1500 vojáků, 28 tanků, včetně osmi tanků Leopard německé výroby a tří kolových tanků AMX-10 francouzské výroby, stejně jako 109 dalších obrněných bojových vozidel. (RT News)

PS. Podobné mapy z nezdařeného ukrajinského protiútoku budou až dnes večer (6.6.), včetně dokumentárních videí z boje.

Ruský velitel kvůli osobní zášti nechal ostřelovat kolony Wagnerovců při odchodu z Artjumovska
Wágnerovci zadržel velitele 72. brigády dobrovolnického 3. sboru, který kvůli osobní zášti nařídil ostřelovat kolonu Wágnerovců během odchodu z dobytého Artjumovska. Podplukovník ozbrojených sil Ruské federace byl pod vlivem alkoholu a prohlásil, že se těchto činů dopustil z osobní nenávisti. Když ho chytili a vyslýchali, tak prý toho litoval, viz video s jeho rozbitým nosem. Prigožin také tvrdí, že bojovníci 72. brigády dokonce zaminovávali trasy odchodu jednotek Wagnerovců. (voenhronika.ru)

PS. Je to opravdu "speciální operace", když vítězní Rusové střílejí jiné vítězné Rusy a Ukrajinci předávají Rusům vysílačkami pozice polských žoldnéřů, aby je Rusové mohli dělostřelecky pozabíjet. Začíná se to podobat válce ve Vietnamu podle filmu "Apocalypse Now". K Wágnerovcům jsme psali článek ZDE, je tam i citované video.

Berlín poslal žádost do Číny
Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že varoval svého čínského protějšku generála Li Šang-Fua před využíváním bývalých pilotů Bundeswehru k výcviku čínské armády. "Dal jsem jasně najevo, že očekávám, že tato politika bude okamžitě zastavena," řekl Pistorius novinářům na okraji bezpečnostního fóra Shangri-La v Singapuru v sobotu (3.6.), jak citovala agentura Reuters. (RT News)

PS. Němečtí a britští ex-piloti na Tornádech a F-16 se chovají zcela neoliberálně a jejich vlastí jsou prachy na mizející rozkradené důchody. Plat ex-pilota NATO zverbovaného do čínské armády odpovídá platu špičkového manažera. Nic osobního US-soudruzi, je to loajalita k jinému vítězícímu impériu.

Velitel námořnictva: Írán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Omán vytvoří společné námořní síly
Admirál Irani to oznámil v pátek večer v televizním programu. Řekl, že dnes si země regionu uvědomily, že bezpečnost regionu může být nastolena synergií a spoluprací regionálních států. Téměř všechny země regionu Severního Indického oceánu došly k pochopení, že by měly stát při Íránské islámské republice a společně zajistit bezpečnost s významnou synergií, řekl a dodal, že mezi tyto země patří Omán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Katar, Bahrajn, Irák, Pákistán a Indie. Dříve Katarský web informoval, že Írán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty a Omán mají vytvořit společné námořní síly pod čínskou záštitou k posílení námořní bezpečnosti v Perském zálivu. Al-Jadid přinesl zprávu v pátek, řekl, že Čína již začala zprostředkovat jednání mezi Teheránem, Rijád, a Abú Dhabí zaměřené na posílení bezpečnosti námořní plavby ve strategickém moři. Od vítězství Íránské islámské revoluce v roce 1979 se islámská republika vždy postavila proti zahraničnímu vměšování a přítomnosti v regionu a tvrdila, že regionální problémy musí řešit samotní regionální hráči. (Farsnews)

PS. To je konec US-hegemona v celé Asii a nahradí ho měkká síla Číny daná Hedvábnou stezkou. Ti géniové politické podprůměrnosti pro patologickou nenávist k Rusku za jediný rok ztratili celý Blízký východ. Gratulujeme!

Fassmann: Dopad reformy veřejných financí vládní koalice na inflaci v roce 2024
Udělejme si na závěr takový malý – ale o to zajímavější propočet: inflace loni dosáhla hodnoty 15,1 %, odhad letošní inflace z rukou nejpověřenějších tj. Ministerstva financí a České národní banky je pro letošek 10,9 %, resp. 11,2 %. Když vyjdeme z nižšího odhadu MF ČR znamená to, že spotřebitelské ceny za loňský a letošní rok narostou v průměru oproti poslednímu inflačně stabilizovanému roku 2021 o téměř 28 %. A počítejme dále. ČNB odhaduje vysoce optimisticky, že v příštím roce inflace výrazně klesne a dosáhne hodnoty pouze +2,4 %. Můžeme o tom sice výrazně pochybovat, ale dejme tomu. Pokud ovšem bude v příštím roce pan ministr financí naplňovat svou reformu přesně tak, jak byla představena, ceny narostou meziročně minimálně o dalších 3,5 %. Celková inflace za tři roky dosáhne hodnoty 35 %. To bohužel už není odhad – to je téměř jistota. (e-news.cz)

PS. Fassmann je hlavním ekonomem odborů, má za sebou výbornou praxi (ZDE) a rozumí své věci.

Medveděv odmítá možnost, že by se v budoucnu změnil kurz Ruska
Každý budoucí ruský politický vůdce, který se pokusí změnit diskurz o vývoji země, který vznikl v roce 2022, bude vnímán jako zrádce, takže návrat k "předválečné" minulosti nebude možný. To řekl v sobotu (3.6.) na svém Telegram kanálu místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Prohlásil to, když komentoval "sladké sny" Rusů, kteří opustili zemi, o návratu do dřívějších časů. "Mohu s jistotou říci: žádný návrat do "světlé" evropské minulosti pro ně nebude. A nejen proto, že nás tam nemají rádi a neočekávají. ... Rusko je dnes ve srovnání s předválečným obdobím úplně jiná země. Vůdci, strany a vlády přicházejí a odcházejí, zatímco paměť a hodnoty stmelené krví zůstávají na velmi dlouhou dobu. Po desetiletí, někdy i po staletí. (TASS)

PS. Jinými slovy pro EU-pitomce. Pokud nezměníte současnou politiku, skončíme všichni na EU-hnoji.

Soudce považuje australského válečného hrdinu za válečného zločince
Dne 1. 6. 3023 soudce Anthony Besanko vynesl u federálního soudu v Sydney rozhodnutí v případě válečného hrdiny Ben Robertse-Smitha (dále BRS) za pomluvu. Soud přezdívaný "případ pomluvy století" trval více než 100 dní a předpokládá se, že náklady na právní zastoupení přesahují 15 milionů dolarů pro každou stranu. BRS nyní bude muset zaplatit náklady obou stran. To byl pro válečného hrdinu, tedy pro bývalého válečného hrdinu, naprosto katastrofální výsledek. BRS dostal Viktoriin kříž za boj v Afghánistánu, žaloval Sydney Morning Herald, The Age a The Canberra Times a tři novináře kvůli článkům publikovaným v roce 2018, které tvrdí, že byl válečným zločincem a spolupachatelem vraždy šesti nevinných afghánských civilistů. Noviny a novináři se začali bránit a proti BRS povolali svědky, včetně tří afghánských vesničanů a některých jeho spolubojovníků. Ti poskytli protichůdné důkazy o tom, co se stalo na různých bojových misích zahrnujících BRS v Afghánistánu. Soudce tvrzení BRS odmítl a přijal důkazy svědků povolaných novinami. To velmi ztěžuje úspěch jakéhokoli odvolání, které může BRS podat. Ztráta vojenské cti bude mít pro něj osobně zásadní důsledky, a také pro australskou armádu a nejvyšší velení. (RT News)

PS. Jak je vidět, vedení imperiálních válek nese určité riziko kolaterálních škod. Videa s válečnými zločiny Australanů na afghánských civilistech ještě před rokem kolovala po webu (ZDE). Ti váleční hrdinové si "hon na zajíce" natáčeli na kameru.

Nelegálny reexport liekov zo SR za milióny eur odhalený. Reaguje aj Žilinka
V čase, keď na Slovensku chýbal dostatok liekov a mnohí pacienti sa museli vracať späť k lekárovi, aby im predpísal iný liek kvôli jeho nedostatku na trhu, na Slovensku prekvital nelegálny reexport liekov. Až 17 lekárni na Slovensku sa podieľalo na tomto protizákonnom vývoze liekov do zahraničia. ŠUKL pomocou kontrol odhalil, že lekárne na základe falšovaných lekárskych predpisov, alebo opakovane použitých receptov, objednávali lieky z tzv. emergentného systému, ktoré následne putovali do zahraničia. Slovensko sa už dlhodobo borí s problémom nedostatku niektorých typov liekov. Najvypuklejší problém s nedostatkom je najmä u antibiotík pre deti a preparátov na zmiernenie horúčky.

PS. Podívejte se na indikace těch zašmelených patáků a hned uhodnete, kam ty léky nelegálně putovaly. Zajímavější otázka je, jak to dělá v Česku fialová pětikolka. Na Slovensku to aspoň začali šetřit a ví, že se kradlo.

Pfizer, EU a chybějící lejstra
V pátek (26.5.) EK uvedla, že se s Pfizerem dlouhodobě dohodla na revizi podmínek smlouvy. Nová dohoda omezuje 450 milionů dávek, které měly být dodány v roce 2023, a rozloží je na další čtyři roky. To jsou všechny informace, které dostanete. Komise nezveřejňuje nový počet dávek, které musí členské země koupit, ani žádnou z finančních podmínek pozměněné smlouvy. Nedostatečná transparentnost byla konzistentním rysem této dohody. Komise odmítla žádost bruselského novináře o přístup k dokumentům, aby viděla údajné zprávy von der Leyenové s Bourlou, navzdory výtce Evropského veřejného ochránce práv. Hlídač rozpočtu EU byl zablokován, aby se do jednání podíval, bez vysvětlení. Výbor Evropského parlamentu pro COVID-19 si nevedl o nic lépe. Von der Leyenová se vyhnula předvolání, aby se objevila před poslanci EP a odpověděla na jejich otázky. (Politico)

PS. A našim EU poslancům je úplně jedno, že tam s velkou pravděpodobností von Leyenová a spol giganticky kradou. A že za naše peníze nakupují vakcíny, které byly a jsou neúčinné podle klasických kritérií očkování. Pfizer s Modernou má na krku hromadné žaloby v několika státech, že zabíjí lidi a WHO oficiálně ukončila epidemii kovidu. Jsou tam úplní EU-šašci řízení americkým Deep state, nebo jak je to?

Vláda schovala, Středula odhalil. „Katastrofa.“ Má se sáhnout na platy
Vláda si nechala dát výjimku, aby nemusela něco dát do veřejného připomínkového řízení a dala to pouze do neveřejné části eKlepu (Elektronická knihovna legislativního procesu – pozn. redakce) takový materiál – je to Předkládací zpráva k přípravě rozpočtu České republiky na rok 2024, ve které se mimo jiné píše, že chtějí udělat následující opatření,“ začal Středula jmenovat některá z opatření uvedených v dokumentu:
– úsporu ve formě snížení objemu prostředků na platy
– snížení stupnic platových tarifů pro všechny zaměstnance veřejného sektoru o 5 procent
– pětiprocentní snížení příspěvku na výkon státní správy ve vazbě na snížení stupnic platových tarifů.
To podle šéfa odborů znamená, že to zaplatí lidé. (PL)

PS. Středula jako šéf státních odborů má dlouhé vedení. Až teď pochopil, že pětikolka okrade i je. A navíc při cca 20 % inflaci.