Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ivan Hoffman: Hlídači odkazu
Zdá se, že každý režim, když už nemá co nového nabídnout, žádný přitažlivý cíl, kterým by si získal lid, začne se obhajovat svou minulostí. Když se lidé k zaprášeným revolučním odkazům nehlásí dobrovolně, musí tu být někdo, kdo odkaz pohlídá. To jsou ti staří strážci plamene, političtí školitelé mužstva a jindy zas politické neziskovky, na které režim outsourcuje dohled nad respektováním posvátného odkazu. Když se ale nedaří, lidé upírají zrak k horizontu, za kterým doufají najít něco lepšího. Je stále těžší udržet disciplínu a být hlídačem odkazu je práce těžká a nevděčná. (Český rozhlas)

Otesánek má hlad
Alternativní média doslova rozkvétají a rozšiřují se právě díky neschopnosti veřejnoprávních médií přinášet objektivní informace. Pokud by totiž média veřejné služby fungovala tak, jak by měla, tak těžko budou úspěšnější amatérští novináři, co svou práci dělají doslova na koleně. Pokud by dělala svou práci poctivě, těžko by pak generál soudruh státní prezident mohl prohlašovat něco v duchu toho, že názory dezolátů nikoho nezajímají. Ti totiž mají jenom právo mlčet a platit si ty, co jim spílají. Protože významná část lidí nesouhlasí se zaměřením informací produkovaných současnými médii veřejné služby, proto je alternativa tak čtená. Kdo by četl nějaké plátky, když by v televizi měl celé názorové spektrum? Kdo by využíval jiná média, když by v televizi měl možnost vidět a slyšet opravdovou paletu názorů bez podsouvání, co je a co není správný názor? (D-Fens)

Saúdská Arábie nakupuje miliony barelů ruské nafty
Mezitím jsou dodávky paliva z Rijádu posílány do EU. Agentura Bloomberg s odvoláním na údaje analytické společnosti Kpler uvedla, že Saúdská Arábie v dubnu dovážela z Ruska 174 000 barelů nafty a motorové nafty denně. Tento údaj je v kontrastu se 137 700 barely denně zaznamenanými v předchozím měsíci. V květnu dovoz nadále rostl a jen v prvních dvou týdnech měsíce dosáhl 191 200 barelů denně, což představuje rekordní hodnotu od roku 2017. (RT News)

PS. To je strašné, EU je celému světu za úplného idiota. Stejne vydělává na ruské EU-ropě Indie. A naše ekonomika jde přitom dvojnásobně rychle do kytek.

Caitlin Johnstone: Pořad "60 minut" v Austrálii chrlí válečnou propagandu proti Číně
Australané jsou obzvláště zranitelní vůči propagandě, protože země má nejkoncentrovanější vlastnictví médií v západním světě, dominuje Nine Entertainment a Murdochem vlastněná News Corp. Pořad, který vysílali před rokem, se jmenoval "Připravte se na Armageddon: čínské varování světu". Byl v něm obraz čínského prezidenta Si Ťin-pchinga překrytý válečnými letadly a výbuchy a s titulkem "Šťouchání do pandy." Další se série z minulého roku: "Válka s Čínou: jsme blíž, než si myslíme?" Před deseti měsíci jelo "Nový cíl Číny v bitvě o kontrolu Pacifiku." Před šesti měsíci "Uvnitř bitvy o Tchaj-wan a hrozící čínské válečné hrozby." Před dvěma měsíci: "Le námořnictvo připraveno? Jak se USA připravují uprostřed námořního nahromadění v Číně." (Consortium News)

PS. Tam už rok pomalu vaří žábu. Tady fialová pětikolka za rok prošustrovala ruský plyn na to vaření. Takže jsme na tom lépe.

Berlínská policie zahájila trestní vyšetřování zaměřené na umlčení Rogera Waterse
Německé úřady systematicky usilují o umlčení hudebníka a umělce Rogera Waterse. Nyní reakční politické síly v Berlíně zahájily novou kampaň proti mezinárodně uznávanému hudebnímu umělci a spoluzakladateli Pink Floyd. Podle několika zpráv zahájilo berlínské policejní oddělení trestní vyšetřování Waterse na základě obvinění z "podněcování nenávisti" za jeho dvě vystoupení na jevišti ve městě v kostýmu, který připomíná nacistickou uniformu. CNN v pátek informovala, že obdržela prohlášení od oddělení Státní bezpečnosti na Berlínském státním úřadu kriminální policie, které uvedlo, že "zahájilo trestní vyšetřovací řízení týkající se podezření z podněcování nepokojů." (WSWS)

PS. Korporátní fašismus podporující banderovce chce umlčet hlavního bojovníka proti současnému fašismu tím, že jej obviní z šíření fašismu. V takovém světě dnes žijeme.

Doktorka dezinformátorka už neléčí
Lékařka Iveta Křížová (54), která se u Obvodního soudu pro Prahu 4 zpovídá ze šíření poplašné zprávy kvůli výrokům o hromadných úmrtích po očkování proti nemoci covid-19, už podle svých slov medicínské povolání nevykonává. Křížová se podle veřejně dostupných informací zaměřuje na estetickou medicínu a byla i šéfkou kliniky. Sama se na internetu označila za praktickou lékařku, jež se pohybuje „dvacet let v první linii“. Na svém profilu na sociální síti, na webu v různých videích a příspěvcích, ale i v dopise určeném řadě veřejných činitelů šířila předloni v lednu a únoru, že lidé po očkování proti covidu hromadně umírají. (novinky.cz)

PS. A ti očkovaní přestanou umírat jen proto, že tento režim profesně likviduje doktorku, která to řekla nahlas?

Sigmar Gabriel: Protiofenziva bude trvat dlouho
Varování bývalého ministra zahraničí Sigmara Gabriela (SPD) zní děsivě. "Pravděpodobně stojíme před největší pozemní bitvou od Druhé světové války". Ukrajinská protiofenzíva proti ruskému agresorovi se blíží a Gabriel se obává, že bude trvat dlouho: "Bude to hrozné a já nevidím, jak tomu zabránit, protože obě strany chtějí pokračovat v této válce a Ukrajina se v žádném případě nevzdá." (TV ZDF)

PS. Na jižním křídle Ukrajinci nastupují do poslední bitvy, protože na víc velkých ofenzív už nemají vlastní lidi, ani západní zbraně, ani dolary ani eura. Půjde o největší bitvu v Evropě od roku 1940. Ukrajina i Rusko do ní nasadí okolo 50.000 vojáků na každé straně.

Izrael zpanikařil po demonstraci síly Hizballáhu
Dne 21. května uspořádal Hizballáh vojenské cvičení v jižním městě Mleeta, které se nachází asi 20 kilometrů od fronty. Bojovníci Hizballáhu prováděli taktické manévry během veřejného malého cvičení a později předvedli těžké zbraně, včetně několika raketometů, protitankových řízených střel, přenosných systémů protivzdušné obrany a bojových dronů. Představitel pro vztahy s médii Muhammad Afif uvedl, že cvičení se konalo k oslavě Dne odporu a osvobození a také k vyslání zprávy Izraeli. Cvičení vedlo k panice v Tel Avivu. Dne 22. května ředitel Vojenského zpravodajství Aharon Haliva vyhodnotil, že generální tajemník Hizballáhu Hassan Nasrallah byl "blízko k tomu, co nazval "chybou", která "by mohla vyvolat regionální válku, a zároveň varoval, že konflikt mezi Izraelem a Íránem je stále ostřejší. (Southfront)

PS. Hizballáh jasně řekl, že příští válka s Izraelem (tu poslední prohrál Izrael v Libanonu, 2006) už bude na nezákonně okupovaných územích Palestiny, tedy v dnešním Izraeli.

"Uklouzl a zemřel": Jak Izrael skrývá smrt svých vojáků
Ať už padají ze stromů nebo umírají při autonehodách, izraelští vojáci se zdají být nejnešťastnější na planetě. Ale v informačním věku, pro Tel Aviv je stále náročnější skrývat svá úmrtí související s bojovými operacemi. (Cradle)

Časová osa dobývání Artjumovska/Bachmutu

Celkem 224 dní vojenských operací na mapě během 1 minuty. (Rybar)