Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

WHO varuje před "neobvyklým" nárůstem případů těžké myokarditidy u novorozenců a malých dětí
WHO v úterý vydala varování, ve kterém upozorňuje na znepokojivý nárůst těchto případů těžké myokarditidy v období od června 2022 do března 2023 a doporučuje větší informovanost a další zkoumání příčin. "Dne 5. dubna 2023 informovalo národní kontaktní místo IHR pro Spojené království WHO o nárůstu závažné myokarditidy u novorozenců v souvislosti s enterovirovou infekcí ve Walesu," uvádí se v tiskové zprávě. Deset novorozenců bylo hospitalizováno s myokarditidou a jeden z nich zemřel. (Uncutnews)

PS. Stav dnešní lékařské vědy a doktorů zvláště. Všichni ví, kde je příčina, ale nikdo to neřekne nahlas. Kojenci umírají na infarkt, neuvěřitelné.

Zelenskij řekl Bidenovi, že Ukrajina už nemá pod kontrolou Arťomovsk
Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj na nedělním setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem v Hirošimě přiznal, že Kyjev již nemá pod kontrolou Arťomovsk (ukrajinský název města: Bachmut), jak uvedla televize CNN. "Myslím, že ne," řekl v odpovědi na otázku z publika, zda si Kyjev udržuje kontrolu nad Arťomovskem, "ale musíte pochopit, že tam už nic nezbylo. Je to škoda, je to tragédie, ale ode dneška je Bachmut jen v našich srdcích. Na tomto místě už nic není". (TASS)

PS. Zelenský to už vzdal, ale naši presstituti tam pořád ještě bojují.

Rozhovor se Satanem v předvečer jeho odchodu do důchodu
Podařilo se vám proniknout a zmobilizovat síly atomového jádra, prozkoumali jste tajemství lidského genomu, vytvořili jste elektromagnetickou síť takové síly, že už nikdy nic nemůže být soukromé, a vaši vůdci ve své snaze o translidskou nesmrtelnost obětují tolik životů a tolik krve, kolik budou považovat za nutné k dosažení svých iluzorních cílů. Tento takzvaný virus, globální koordinace nutná k uzavření vašeho malého světa, vaše mánie po injekcích, po síle, po krutosti a rozdělování a nesmírná koncentrace moci v rukou několika málo lidí... má jediný cíl. V minulosti byly vaše vraždy a chaos, řekněme, omezené, lokalizované. Ale už ne.“ (Zvědavec)

Čína nahradila Japonsko na pozici největšího světového vývozce automobilů
Čína se v prvním čtvrtletí roku 2023 stala největším světovým vývozcem automobilů, uvedl tento týden zpravodajský portál Nikkei s odvoláním na údaje Čínského sdružení výrobců automobilů. Podle této zprávy se čínský vývoz automobilů v období leden-březen oproti stejnému období roku 2022 prudce zvýšil o 58 % na 1,07 milionu kusů. Bývalý nejlepší vývozce, Japonsko, v tomto období prodal 950 000 vozidel.
Údaje ukazují, že růst čínského vývozu automobilů byl podpořen rostoucí poptávkou po elektromobilech a zvýšenými dodávkami do Ruska. (RT News)

PS. Rusům se daří dobře, stoupá jim parita kupní síly (ZDE), tak holt po odchodu Západu z domácího trhu kupují čínská a íránská auta.

ÚSPORY: Zaplatíme experimenty s OZE
Aniž bychom ještě doplatili první solární tunel za 800 miliard korun, v Česku se pod taktovkou vlády Petra Fialy a jejích pěti koaličních partnerů včetně prý „nejzelenějších“ lidovců (Hladík) rozjíždí tunel další. Kromě instalačních dotací se rozdělují opět i garance výkupních cen a ti nejlepší solárníci mají záruku kompenzací, když je ČEPS, jako se poprvé v historii stalo o Velikonočním pondělí, násilně odpojí, aby přebytek elektřiny nezpůsobil blackout. Výnosy pro zelené oligarchy a instalační firmy jsou zjevné a trvalé. (Neviditelný pes)

Šéf armády Řehka chtěl rezignovat, Fiala to nepřijal
Náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka podle informací Novinek z několika zdrojů měl minulý týden ve čtvrtek přinést premiéru Petru Fialovi (ODS) svou rezignaci, a to údajně kvůli neshodám s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS). Fiala však rezignaci nepřijal a rozmluvil mu to. Ani jeden z aktérů informaci redakce nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. (Novinky.cz)

Enormní ztráty Ukrajinců při bitvě o Bachmut
Během bitev o Bachmut a jeho okolí utrpěly ozbrojené síly Ukrajiny obrovské ztráty. Boje o město trvaly 224 dní. Podle neoficiálních údajů bylo během bojů zničeno 21 brigád ozbrojených sil Ukrajiny. Deset dalších brigád ozbrojených sil Ukrajiny také ztratilo svou bojovou účinnost, což naznačuje vážné ztráty na frontě. Ztráty mezi vojenským personálem ozbrojených sil Ukrajiny činily asi 57 000 zabitých a více než 85 000 zraněných. Zpráva také poukazuje na zničení více než 6,5 tisíce zahraničních žoldáků. (Aviapro)

PS. Osvobozený Artjumovsk nebo dobytý Bachmut (vyberte si) bude 25. května předán ruské armádě. Je to ukrajinský Stalingrad, ale neofašisté už tradičně neslaví své porážky, viz Mariupol a Azovstal. Vítězství muzikantů je to cennější, že proti nim nepřímo bojovala i neschopná a závistivá ruská generalita, které jim nedodávala zbraně v potřebném množství.

Co zpráva o extremismu nepodchycuje…
Kabinet Petra Fialy schválil zprávu o extremismu a „předsudečné nenávisti“ v České republice za rok 2022. Skupina lidí nespokojených s vládou a situací v ČR je podle resortu vnitra „silně ovlivněna konspiračními teoriemi a představuje snadno manipulovatelný cíl pro extremistické a xenofobní politiky, případně pro hybridní působení cizí moci“. Podle ministerstva vnitra je dokonce potenciálem pro ohrožení demokratických základů v České republice. Policie loni stíhala za činy s údajně nenávistným podtextem 73 osob, přičemž 61 lidí bylo odsouzeno. (Disput)

Dialog mezi Ludvíkem XIV. a Emmanuelem Macronem generovaný skrze ChatGPT
Tento dialog byl napsán výhradně umělou inteligencí s tím, že jí byly položeny správné otázky. Vychutnejte si politickou likvidaci Macrona, ale rozhodně se nenechte zmást "zásluhami" Slunečního krále. (Cri des peuples)

Šéf privátní armády Wagner: Klíčové město Donbasu dobyto
Klíčové město Artjumovsk v Donbasu, na Ukrajině známé jako Bachmut, bylo ruskými silami plně osvobozeno, oznámil Jevgenij Prigožin, šéf soukromé armády Wagner. "Dnes v poledne (sobota 20. 5.) byl Bachmut plně dobyt," řekl Prigožin ve videozáznamu zveřejněném v sobotu. Poslední část výškových budov, kde byli Ukrajinci opevnění, je nyní pod kontrolou ruských sil. (RT News)

PS. Neonacisté na Ukrajině dostali svůj Stalingrad, prohráli v klasickém boji muž proti muži. Muzikanti udělali tiskovku s ruským praporem na posledním dobytém sídlišti "Letadlo" (ZDE). Prigožin na konci hlášení pochválil ukrajinské vojáky u Bachmutu za jejich schopnosti a označil je po Wagnerovcích za druhé nejlepší vojáky na světě.