Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Pietní akt za oběti upálených v Oděse
Před devíti lety 2. května 2014 byli v Oděse ukrajinskými nacisty zaživa upáleni lidé, kteří se nechtěli smířit s krvavým majdanem v Kyjevě. Ukrajinská nacistická junta dodnes nenechala vyšetřit okolnosti zločinu a potrestat viníky. (Nová republika)

PS. Tímto masakrem začala válka na Ukrajině. Podívejte se na náš článek Po masakru v Oděse již není cesty zpět. Psáno 4. května 2014.

Miroslav Macek: FED je v bankrotu, a tím nemyslím intelektuálně
Nejčerstvější data ukazují, že FED dluží ministerstvu financí o 41 miliard dolarů víc, než činí jeho kapitál. FED je tedy podle obvyklých standardů v insolvenci. (Parlamentní listy)

Petr Šabata: Návštěva prezidentů Česka a Slovenska v Kyjevě byla dost možná poslední
Slovenská prezidentka a český prezident navštívili Kyjev a byla to významná cesta. Přijeli nejvyšší představitelé dvou zemí, členů NATO a EU, které napadenou Ukrajinu podporují od prvních hodin konfliktu a patří mezi nejaktivnější a nejvíce odhodlané. (Český rozhlas)

Epsteinovy dokumenty odhalují jeho významné kontakty
Budoucí ředitel CIA William Burns, bankéř Ariane de Rothschild a bývalý asistent amerického prezidenta Baracka Obamy patří mezi pozoruhodné lidi, kteří se setkali s finančníkem Jeffreym Epsteinem. To bylo už poté, co byl veřejně registrován jako pachatel pedofilie. Dříve nepublikované dokumenty, včetně tisíců stránek e-mailů a schůzek od roku 2013-17, odhalují, že Epstein si rezervoval několik setkání s významnými osobnostmi. Byl to šéf amerických špionů William Burns, Kathryn Ruemmlerová, bývalá poradkyně Bílého domu, která se později stala špičkovou právničkou ve skupině Goldman Sachs. Všechna setkání byla uspořádána poté, co si Epstein v roce 2008 odseděl trest za pasáctví nedospělých dívek určených pro prostituci na Floridě. (RT News)

PS. Významní pedofilové všech zemí jsou už dávno spojeni, to jen normální lidé jsou rozděleni.

Úspěch KPŐ v Salcburku
Komunistická strana Rakouska (KPŐ) triumfovala. V nedělních volbách do salcburského zemského parlamentu. Splnila svůj cíl. Posílila v této politické instituci levici, jak si předsevzala. Bude v ní mít čtyři zástupce na základě zisku více než 11 procent hlasů voličů. Opozice je zaskočena. Kampaň KPŐ vedl teprve čtyřiatřicetiletý historik Kay-Michael Dankl. Měl mnoho pomocníků. Úspěch kandidátů za KPŐ si vzali za svůj nejen členové a sympatizanti ve spolkové zemi Salcbursko, ale i komunisté, především mladí, v celém Rakousku. A uspěli. Nárůst voličských hlasů je obrovský, zatímco ostatní strany tratily. V předchozích volbách KPŐ získala 0,4 procenta hlasů, nyní 11,7 procenta. Základem jejího volebního programu bylo dostupné bydlení. Na to voliči slyší. Mít domov je pro lidi nezbytnou, životně důležitou věcí. (Naše pravda)

Průvodce k pochopení hoaxu století aneb Třináct způsobů pohledu na dezinformace
Studii napsal hlavní redaktor Jacob Siegel a je tam celá historie desinformační války Západu od roku 1950. Otřesné čtení. (Tablet)

Smlouva umožní silám USA v Česku výstavbu objektů
Obranná smlouva mezi Českem a USA, kterou ve středu schválila vláda a která půjde k projednání do parlamentu, by měla umožnit v budoucnosti vybudování základny nebo objektu pro americké ozbrojené síly na českém území. (Novinky.cz)

...aneb Jak zřídit americké základny v Česku metodou "chytrá horákyně".

Česká televize: Kdo bude novým generálním ředitelem?
Televize už není středem naší pozornosti a její význam při ovlivňování názorů lidí je mnohem omezenější. Přesto je zejména populistická krajní pravice posedlá převzetím redakční linie veřejnoprávní televize. Tvrdí, že zpravodajství produkované ČT odráží levicové myšlenky a potlačuje jejich pravicové radikalizované názory. Stejně jako kultovní BBC, která byla donedávna (než ji vládnoucí konzervativci zdiskreditovali tím, že do jejího vedení nasadili množství konzervativců, pozn. JČ) vzorem pro všechny veřejnoprávní stanice na světě, není "košer" ani Rada České televize, neboť byla kontaminována příznivci pravicové politiky. Z tohoto důvodu bude zajímavé sledovat, koho si vybere jako člověka, který má za úkol udržet při životě skomírající médium a zároveň nabídnout divákům vyvážené menu. (Britské listy)

Padne vláda? Pětikoalice bez důvěry lidí usvědčena ze lží
Rozdíly v nárůstu cen proti našim sousedům jsou drastické. V Polsku meziročně ceny plynu vzrostly o 21 procent, na Slovensku bylo tempo ještě nižší, šlo o 18 procent. V České republice vzrostly ceny o neuvěřitelných 231 procent. (První zprávy)

Štěpánek: Jedinečná příležitost, jak očistit ČT
Rada České televize zadala prof. Janu Jirákovi, vysokoškolskému pedagogovi a shodou okolností rovněž bývalému předsedovi Rady ČT, vypracování analýzy předvolební prezidentské debaty mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem. (První zprávy)