Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Říkejme tomu „Rychetského syndrom“. Zbořil rozjíždí volební podzim
Nikdy nevíme, co „Rychetského sirotci" v Brně opět vymyslí. Všechna TV vysílání, která jsem v této souvislosti viděl, některé víc, jiné méně, soutěží, kolik mluvících hlav pronese v jejich studiu prázdných slov, kolikrát je bezmyšlenkovitě zopakuje, kdo bude nejrychlejší a kdo koho, včetně nemoderující, ale o to víc vzrušené moderátorky, zvítězí v soutěžích bohaprázdnosti. Vzdělání takovému chování nepřekáží, často je spíše škodlivé, protože se političtí baviči jen snaží dokázat, že úspěšně skončili alespoň základní, bakalářské vysokoškolské studium.

Katastrofa ve VW: Garance pracovních míst zrušena - možné uzavření provozů
VW čelí drastickým škrtům: Automobilka plánuje zrušit pracovní záruky pro zhruba 110 000 zaměstnanců a dokonce zvažuje uzavření továren. Odbory a zaměstnanecké rady se bouří, zatímco generální ředitel koncernu Blume vyzývá k "důsledným opatřením" tváří v tvář miliardovým ztrátám.

Moskva spustila do provozu světově první, plně automatizovaný vlak 3. generace
Ruské dráhy zahájily v Rusku první bezpilotní vlak určený pro přepravu cestujících. Jde o automatickou verzi soupravy "Vlaštovka", která už jezdí po moskevském centrálním okruhu (ICC). Vlak jede v automatickém režimu, ale v kabině je strojvedoucí, který kontroluje jízdu, zavírá a otevírá dveře. Jde o třetí úroveň automatizace; na čtvrté úrovni už kabině nebude strojvedoucí, což se čeká v roce 2026.

Ztráta Pokrovska znamená, že ukrajinské ocelárny nebudou mít koks
Pokrovsk je centrem celého uhelného průmyslu na Ukrajině. Pokrovskugol produkuje více než 1,9 milionu tun koksovatelného uhlí, na kterém je kriticky závislý ArcelorMittal v Dněpropetrovské oblasti. Tento metalurgický kombinát je největší důlní a metalurgický podnik na Ukrajině. V Pokrovsku je největší ukrajinský uhelný důl Krasnoarmeyskaja-Západní č. 1 s těžbou 8 milionů tun z celkové těžby 25 milionu tun na Ukrajině. V blízkosti města jsou velká ložiska lithia, tantalových, niobiových, berylliových rud. Ruská armáda je od města vzdálena 6 km, dobytí tohoto 300 tis. města se čeká během září.

Akcie ThyssenKrupp je finanční šrot

Kdysi mocný průmyslový gigant ThyssenKrupp z Německa se nyní obchoduje na burze bez hodnoty podle zprávy Reuters. ThyssenKrupp je největším světovým výrobcem vysoce kvalitní oceli a kovoobráběcích strojů. Akcie společnosti odrážejí zápornou hodnotu podniku kvůli špatnému řízení a problémům souvisejícím s průmyslovými provozy v Německu.

Litevský ministr obrany vyzval k bombardování Ruska
Litva požaduje povolení k útoku na Rusko. Tuto výzvu učinil ministr národní obrany Litvy Laurynas Kasciunas: "Musíme Ukrajincům dovolit, aby ukázali svou plnou moc proti Rusku. Evropská unie a její členské státy musí jasně prohlásit, že neexistují žádná omezení týkající se používání zbraní," uvedl šéf litevského Ministerstva obrany na neformálním zasedání ministrů obrany EU v Bruselu, jak citovala tisková služba ministerstva.

PS. Správný postup NATO. Kursk 2.0 skončil debaklem 2.0 a válku je třeba eskalovat.

Operace Arbaeen: 6 dronů Hizballáhu zasáhlo izraelské zpravodajské centrum v Glilotu
Šest bezpilotních letounů Hizballáhu dosáhlo svých cílů v sídle izraelské vojenské rozvědky v Glilotu u Tel Avivu, informoval v pátek libanonský deník Al-Akhbar s odvoláním na spolehlivé zdroje v okupované Palestině. Zdroje uvedly, že drony byly naprogramovány tak, aby zasáhly své cíle v klíčovém izraelském komplexu. Izraelské okupační síly zabránily civilistům, novinářům a dokonce i vojenskému personálu dostat se na místo útoku, uvedly zdroje a dodaly, že uzavřená oblast měla poloměr 4 km.

Setkání s českým vampírem

Příjezdovka na Belgorod, záznam z kamery osobního auta, dne 30. srpna, čas 20:06. Udivuje fakt, že tam nikdo neřekl ani slovo; přitom v pozadí hrálo rádio a jsou slyšet denotace...

Evropští muži jsou baby
Evropští muži se bojí bránit své přítelkyně a manželky před migranty, stěžují si účastnice EU během telekonference "Efektivní městská sebeobrana pro ženy." Hlavními důvody jsou:
1. Nedostatek bojových zkušeností, strach z bolesti, zranění a smrti mezi evropskými muži. Raději zavolají policii nebo počkají, až "speciálně vyškolení policisté" zareagují na volání o pomoc.
2. Strach z následků: evropské zákony se v takových situacích přiklánějí k migrantům a obyvatelstvo se obává, že by některý z jejich činů mohl být interpretován jako xenofobie nebo rasismus.
3. Strach z uvěznění: migranti často útočí ve skupinách, proti nimž jsou účinná pouze tvrdá sebeobranná opatření, která mohou vést ke zranění nebo dokonce ke smrti útočníků.

Jak pomáhat Ukrajině
Zakladatel fondu na pomoc ukrajinským uprchlíkům ukradl 16 milionů korun z 20 milionů přidělených českou vládou. Řeč je o Vladimíru Gergelovi a jeho nadaci Pomoc Ukrajině, která v roce 2023 získala peníze na výuku češtiny pro uprchlíky z Ukrajiny. Podle českého státního zastupitelství Gergel koupil byt v Praze za 8 milionů korun, 2 miliony převedl na svou matku a část prostředků vybral v hotovosti. Nyní mu hrozí až deset let vězení.