Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Facebook změnil Hershovu zprávu na "částečně nepravdivou"
Facebook změnil svůj postoj ke zprávě, která USA obvinila ze zničení plynovodů Nord Stream. Nyní varuje čtenáře, že zpráva je "částečně nepravdivá". Předtím to byla "nepravdivá informace". Platforma byla masivně kritizována za toto označení zprávy Seymoura Hershe. (RT News)

PS. To je fakt kouzelné, vydržme ještě jeden týden...

Tajemství Wagnerovců: Velí jim zhora dolů perfektní ruští vojenští velitelé
Prigožin samozřejmě není skutečným "velitelem" těchto jednotek. Nemá žádné vojenské zkušenosti, o kterých by mohl mluvit, a pravděpodobně neví téměř nic o vojenské taktice a strategii. Je pouze veřejnou tváří skupiny, jejím mluvčím. Wagnerovým skutečným velitelem je muž pod krycím jménem Lotus, narozený jako Anton Jelizarov v ruském Rostově. Byl ruským záložním důstojníkem a v 90. letech absolvoval několik prestižních ruských vojenských akademií, včetně elitní výsadkové školy v Uljanovsku a Rjazani. Poté sloužil v jižním vojenském okruhu jako velitel roty v elitní 7. výsadkové útočné horské divizi. a byl povýšen na velitele 10. brigády speciálních operací GRU. Poté převzal Wagnerovce a předpokládá se, že sloužil v Sýrii, kde byl zraněn, byl jako instruktor ve Středoafrické republice a velitel v Libyi. Stručně řečeno: tento chlap prošel válečným peklem a má bojové zkušenosti jako málokdo. (Reseau international)

PS. Když se Prigožin nechal před dvěma dny filmovat, jak zachraňuje civily z trosek nyní již Artjumovska, představil malému klukovi ve sklepě jednoho samopalníka se slovy: "Toto je skutečný generál Rosgvardije, protože to je bývalý generál." Hezky řečeno a je v tom tajemství Wágnerovců. Bývalý generál bojuje s bývalými vězni v první linii.

Co znamená Bidenův výběr příštího prezidenta Světové banky pro globální válku s hotovostí?
Ajay Banga, ve svých bývalých vedoucích pozicích v Mastercard, vedl desetiletou "válku proti hotovostí." Za jeho působení společnost udělala více než cokoli jiného, aby démonizovala roli fyzických peněz po celém světě. V únoru Bidenova administrativa představila nominaci na příštího prezidenta Světové banky, kterou ovládá Washington. Touto volbou byl Ajay Banga, bývalý generální ředitel společnosti Mastercard Inc a senior executive společnosti Citigroup. V prohlášení Bílý dům ocenil Bangu za jeho "rozsáhlé zkušenosti s vedením úspěšných organizací v rozvojových zemích a vytvářením partnerství veřejného a soukromého sektoru s cílem řešit finanční začleňování a změnu klimatu.” Pokud tuto pozici nebudou žádní další oficiální kandidáti, pak podle platné úmluv je automaticky vybrán americký kandidát. (Naked capitalism)

Ruské ministerstvo zahraničí oznámilo připravenost vybudovat raketový potenciál na západní hranici
Ruský velvyslanec na Ministerstvu zahraničních věcí Grigorij Maškov v článku pro časopis International Affairs vyjádřil možnost revize ruského postoje k nerozmísťování balistických raket středního a delšího doletu na západní hranici. Diplomat upozornil na skutečnost, že po zhroucení Smlouvy o jaderných silách středního doletu (smlouva INF) byla všechna omezení zrušena, což vyvolalo diskuse o potřebě posílit raketový potenciál země. (Aviapro)

PS. Historie se opakuje jako fraška. V 80. letech instalovali spojenci USA v západní Evropě jaderné rakety Pershing, aby zastavili sovětské tanky. Teď totéž udělají Rusové, aby zastavili tanky NATO, které se chystají na západní Ukrajinu.

Rozhovor s AI: Schumacherova rodina žaluje bulvár
Německý bulvár Die Aktuelle v novém vydání propaguje na obálce "světovou senzaci", první rozhovor s Michaelem Schumacherem. Kdo zná historii kolem Schumachera a práci bulvárního tisku v posledních letech, tak dobře ví, že Schumacher nemohl dát rozhovor novinám. A tak to také bylo: redakce vedla rozhovor s umělou inteligencí (AI), která imitovala Schumacherovy odpovědi. Skutečný rozhovor s bývalým závodníkem se nekonal. (DWDL)

PS. Co budou ti provládní presstituti dělat? Ten ChatGPT je připraví o chleba. A pak budou muset podporovat demokracii, aby toto svinstvo korporátek kontrolovala, protože si to začínají monopolizovat. To je fakt hrozná představa...

Pentagon připravuje ozbrojenou misi v Súdánu
Americká armáda nasadila do Afriky další jednotky a vybavení, aby se připravila na možnou evakuaci amerického personálu v Súdánu, kde si tvrdé boje s povstalci vyžádaly stovky mrtvých a zraněných. Vojáci byli umístěni na klíčové americké základně v Džibuti, Camp Lemonnier, v očekávání evakuační mise pro zaměstnance amerického velvyslanectví v Chartúmu, informovaly ve čtvrtek Associated Press a Politico, oba citují nejmenované úředníky. Velvyslanectví zahrnuje přibližně 70 amerických zaměstnanců. (RT News)

PS. Přeložme ten prozápadní newspeak do češtiny. USA se sice podařilo spojit Al-Kájdu s prozápadními "demokraty", ale vojenský puč z pomocí Egypta (Rapid Support Forces) nevyšel. Wágnerovci, Rusko a Čína podpořila "jejich" vládnoucího generála (Abdel Fattah Al-Burhane), který chce dostat Súdán do orbitu Ruska a postavit zde jadernou elektrárnu Rosatomu, aby se lidi měli dobře. A to nejde, US-soudruzi.

Bezpečnost vakcíny bnt162b2 mRNA COVID-19 závislá na šarži
Výzkumná zpráva od Schmelinga a spolupracovníků (duben 2023) používajících vakcínu Pfizer BNT162b2 mRNA COVID-19 zjistila, že 71% závažných nežádoucích účinků pocházelo ze 4,2% dávek (šarže s vysokým rizikem) naopak <1% těchto příhod pocházelo z 32,1% dávek (šarže s nízkým rizikem). Vysvětlená odchylka pro šarže s vysokým a středním rizikem byla 78%, respektive 89%. (European Journal of Clinical Investigation)

PS. Zhruba před rokem jsme publikovali stránky, kde bylo možné zjistit, které šarže Pfizeru mají tendenci zabíjet očkované lidi. Přehledný článek s daty VAERS je ZDE a přehled mortalitních šarží je ZDE.

Írán vyblokoval americkou jadernou ponorkou v Hormuzském průlivu
Kontradmirál Irani ve čtvrtek uvedl, že námořní síly detekovaly americkou ponorku Florida, když vstoupila do strategické oblasti. "Americká ponorka se blížila k Hormuzskému průlivu, zatímco byla ponořena, ale domácí íránská ponorka Fateh ji detekovala a provedla... manévry, které ji donutily vynořit se a překročit Hormuzský průliv na povrchu, " vysvětlil vrchní velitel. Dodal, že americká ponorka minula íránské teritoriální vody a dostala potřebná varování, přičemž poznamenal: "změnila svůj kurz a s doprovodem a pokračovala v cestě.” Vysoký Íránský velitel řekl, že USA musí vysvětlit důvody, proč porušily předpisy na důležité mezinárodní vodní cestě, a dodal: "varování íránského námořnictva pro USA znamená, že od nynějška musí dodržovat všechny mezinárodní předpisy." (Farsnews)

PS. Typické dilema současné USA. Svévolně dává pravidla pro ostatní, ale jak dlouho to může oslabené impérium dělat?

Svoboda projevu se stává iluzí, říká filosof Martin Brabec o situaci v (nejen) akademickém výzkumu
Jakmile pracovník publikuje v rámci svého pracovního výstupu politicky citlivé výstupy (týkají se jak aktuálních politických témat, tak i témat teoretických), které jsou v rozporu s převládajícím politickým diskurzem či převládajícím míněním vědecké komunity, tak jsou často namísto v rámci tvrdé recenzní, ale věcné, na obsah zaměřené kritiky, používány metody k jeho umlčování a diskreditaci – například spolupráce s nevhodnými zahraničními partnery, poukazování na nevhodnost média či obecně prostředí, ve kterém byl výstup prezentován či prezentací autora jako někoho, kdo daným výstupem ztrácí svoji vědeckou kredibilitu a poškozuje tak danou instituci. (Argument)

Intel Management Engine, noční můra soukromí
Každý moderní procesor vyrobený společností Intel obsahuje zadní vrátka známá jako Intel Management Engine (IME). Jedná se o izolovaný a chráněný koprocesor, který je zabudován do všech čipových sad procesorů Intel od roku 2008. Intel Management Engine (IME) je opravdu děsivý. Tento neauditovatelný subsystém s uzavřeným zdrojem: Má přístup ke všem oblastem paměti počítače bez vědomí CPU a ke všem periferiím připojeným k počítači. Nastavuje na svém síťovém rozhraní server TCP/IP, který může odesílat a přijímat data bez ohledu na to, zda operační systém používá bránu firewall nebo ne. Spuští se vzdáleně, i když je počítač vypnutý. Povoluje vzdálenému uživateli zapnutí, vypnutí, zobrazení informací o počítači a jeho další správu. Verze firmwaru ME 4.0 a novější (čipové sady Intel 4 a novější) obsahují aplikaci DRM s názvem "Protected Audio Video Path" (PAVP). To umožňuje vzdálenému uživateli přístup ke všemu, co se zobrazuje na obrazovce. Pokud váš počítač používá čip Intel, nezáleží na tom, který operační systém používáte. Jak poznamenává Brian Benchoff v příspěvku na blogu Hackady: "Komu patří ME, ten ovládá daný počítač.” Už to je strašné, ale co je horší. Aplikace AMT (viz níže) má známé zranitelnosti, které již byly zneužity k vývoji rootkitů a keyloggerů a skrytému získání šifrovaného přístupu k funkcím správy počítače. (proprivacy.com)

PS. Jak říká Hrabal: Kupte si medvídka mývala...