Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Saudská Arábia a Rusko odkázali Západu: Toto je náš cenový strop
Oznámením o znížení ťažby ropy vyslali Rusko a Saudská Arábia Západu hneď niekoľko signálov, píše Dünya. Ich zámerom je teda vraj nielen zabrániť poklesu cien čierneho zlata, ale aj “rozplakať” špekulantov. Súčasné kvóty sú ich “cenovým stropom”. 1. Členské krajiny skupiny prijali preventívne opatrenie, aby ich produkcia ropy v druhej polovici tohto roka neprekročila dopyt. 2. Reagovali na šortové ponuky špekulantov. Vyslali signál: “Ak budete ešte viac shortovať, budete plakať. 3. Hlavným cieľom nebolo zvýšiť ceny, ale zabrániť ich poklesu. 4. Bol vyslaný tichý signál: “Toto je náš cenový strop”. Ide o akýsi signál trhu: “Nebude to 70 dolárov, musíme brať vyššiu cenu ako základ…” Od 80 USD. 5. A politické posolstvo je toto. Je dobre známe, že vzťahy medzi USA a Saudskou Arábiou nie sú dobré. Toto oznámenie však bolo oficiálnym krokom, ktorý naznačuje, že Saudská Arábia a Rusko smerujú k vytvoreniu bloku. Samozrejme, rokovalo sa o tom aj s Čínou. (Hlavné správy)

PS. Jak řekl na Petrohradském fóru šéf Gazpromu, v ropě a plynu přestaly platit zákony americké džungle a začaly platit zákony ruské tajgy. Saúdové se přidali a kdo má ropu, ten určuje ceny.

Alarmující čísla ukazují, že umírá více Australanů, než se původně tvrdilo
Zpráva z Austrálie uvádí, že "nadbytečná úmrtí" jsou nejvyšší od druhé světové války. Loni zemřelo přes 25 000 lidí, což je o 15% více než průměrná úmrtnost v Austrálii. Senátoři vyzývají k vyšetření vysokých čísel. V Austrálii umírá tolik lidí, kolik jich nikdy od války nezemřelo, ale politici ignorují požadavek, aby se zjistily důvody, říkají kritici. V roce 2022 bylo 25 235 úmrtí více, než by se dalo očekávat v běžném roce, z nichž 10 095 bylo přímo způsobeno kovidem a dalších 3 000, kde byl virus dodatečným důvodem. (Uncut news)

V Litvě zjistili, že prezident země Nauseda byl členem KSSS
Litevský novinář Dovidas Panzerovas zveřejnil archivní dokumenty svědčící o tom, že prezident země Gitanas Nauseda se v červnu 1988 stal členem KSSS. Nauseda to zatajil, když v roce 2019 kandidoval na hlavu státu: "Nevím, co ve skutečnosti Cítil Gitanas Nauseda během sajudisových shromáždění, ale dokumenty ukazují, že když byl Sadidis založen, vstoupil do Komunistické strany. Jeho žádost o přijetí do Komunistické strany byla podána 20. května 1988 a stranická průkazka byla vydána 27. června 1988," napsal Panzerovas na sociálních sítích. (RIA)

PS. Je to prostě profesionální anti-komunista, jako náš Dlouhý a celá kopa modrých strak s ním. Agent Pávek by mu měl poslat kondolenci.

Na Ukrajině zničil úder hypersonické rakety "Kindžál" podzemní velitelství s poradci NATO
V rozhovoru s Ukraina.ru Alexej Podberezkin, ředitel Centra vojensko-politických studií MGMA, uvedl, že zařízení vojenské infrastruktury, elektrické rozvodny a obranné podniky byly zničeny v důsledku ruského raketového útoku na Ukrajinu. Zejména bylo zničeno společné velitelské, kontrolní a komunikační centrum mezi ozbrojenými silami Ukrajiny a velením NATO, které se nacházelo v hloubce 130 metrů pod zemí. Podle Podberezkina v tomto centru pracovalo asi 300 specialistů NATO z Polska, Británie a Spojených států. (Aviapro)

PS. Špitá se o tom asi 2 týdny, všichni jsme čekali na nějaké ukrajinské potvrzení, a ejhle. Původní verze byla, že NATO velitelství v Kyjevě pro řízení ukrajinské PVO bylo v hloubce 80 metrů, po úderu údajně našli asi 40 mrtvých, zbytek se jednoduše vypařil.

Poslanec EP Uhrík pre HS: Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do vojny, tak posiela zbrane cez nastrčených hlupákov v slovenskej vláde
Darovanie Migov Ukrajine bolo podľa vlády v „národnom záujme“. Len zabudli dodať, že v americkom. Rozhodnutie vlády odoslať naše stroje je zrada, zaťahovanie Slovenska do vojny je vážnym ohrozením našej obranyschopnosti a pošliapaním Ústavy SR. Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do konfliktu, tak to robí cez nastrčených hlupákov. Tu vidíte, akú politiku chcú robiť Heger s Naďom do septembra, a akú by chceli robiť po septembri. Nerešpektujú nič a nikoho. Obišli parlament, obišli verejnú diskusiu a desí ma ako to prezidentka Čaputová podporuje. (Hlavné správy)

PS. Česko už nemá co posílat, to jen rozdíl...

Počet fotbalistů FIFA, kteří náhle zemřeli rok po očkování vakcínou na kovid, byl o 300% vyšší než předchozí 12letý průměr
Rozsáhlý výzkum ukázal, že počet úmrtí profesionálních fotbalistů v důsledku kardiovaskulárních problémů se v roce 2021 každé tři měsíce zdvojnásobil. Počet fotbalistů, kteří v prosinci 2021 zemřeli "náhle", odpovídal ročnímu průměru za předchozích 12 let. To znamená, že během jediného měsíce náhle zemřelo tolik hráčů, jako v průměru za celý rok. Celkový počet úmrtí profesionálních fotbalistů byl v roce 2021 čtyřikrát vyšší než průměr v letech 2009 až 2020. (Uncut news)

Vládne kolektivní Orbán. První to pochopili kováci
Vládní strany mají všechno. Vládu, většinu ve sněmovně, drtivou většinu v senátu, svého prezidenta, a právě se chystají jeho prostřednictvím obsadit Ústavní soud. Na jejich straně stojí i hlavní proud mainstreamových médií, opět včetně liberálně-levicových. Tato absolutní „demokratická“ většina ale nepřestává bojovat proti zbytkům opozice, od které prý i nadále hrozí oligarchizace, autoritářství a fašismus, a ovšem i proti opozicím novým, které se vynořují a zanořují na náměstích. (Argument)

PS. Stropnický v jinak dobrém článku zapomněl dodat, že v tomto politickém marasmu a prodejnosti opozice je třeba budovat nezávislé odbory. Francouzský hlavní svaz CGT si před 2 dny musel vyhodit celé bývalé vedení, protože to by je prodalo Macronovi stejně jako české odbory prodali svoje lidi fialové pětikolce.

Uživatelé Twitteru zkontrolovali fakta ohledně vlivu Sorose
Uživatelé Twitteru opravili Glenna Kesslera, hlavního "kontrolora faktů" deníku Washington Post. Ten se pokusil popřít tvrzení, že liberální finančník George Soros financoval volby prokurátora na Manhattanu, který obvinil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. "Soros daroval 1 milion dolarů na účet Change PAC, největší individuální dar, který Bragg obdržel ve volebním cyklu v roce 2022. Několik dní poté, co byla schválena jeho kandidatura na post prokurátora, Soros mu slíbil 1 milion dolarů na podporu kandidatury," vysvětlil opravený fact-check. (RT News)

PS. Ten hlavní elf z Washington Post má samozřejmě pravdu, i když lže. Český elf Kartouz by ho poučil, že pravda není o faktech, ale o jejich sorošovsky správné interpretaci. Jak jednoduché, Watsone. Když falšuješ volby, tak si musíš koupit prokurátory, aby ty žaloby na zfalšované volby hodili do koše.

O strukturální neschopnosti Ameriky účinně konkurovat Číně v Africe
Pokud chcete v regionu dělat něco důležitého v rámci dobře načasovaného politického a ekonomického projektu a potřebujete financování, pak je Peking je zásadní volbou. To platí zejména v případě, že máte v zemi demokratické volby, jako v Keni nebo v Zambii. Doufám, že Washington jasně vidí tu ironii. Podle Nikkei Asia investovala Čína do rozvoje africké infrastruktury 2,5 krát více než všechny západní země dohromady. Stejná dynamika platí i v soukromém sektoru. Ať už hledáte strojní zařízení nebo levný dovoz a přístup na trhy, pak Čína je většinově tou nejlepší volbou. Trendy v objemu obchodu tuto skutečnost dokazují. V roce 2022 obchod mezi Afrikou a USA klesl pod 40 miliard USD), což je pětina objemu mezi Afrikou a Čínou. (Africanist Perspective)

PS. Západu nezbývá než klasická a dobře vyzkoušená metoda: uplatit zkorumpované politické elity a podporovat teroristy. Jenže to nejde dělat donekonečna, viz příklad Blízkého východu a Ukrajiny.

Vládní úřady USA mohly on-line manipulovat obsah Twitteru
Nově zpřístupněný kód Twitteru dokazuje, že vláda USA měla přímý přístup k manipulování obsahu, a dokonce pod oficiální hlavičkou "Goverment Requested". (RT/Odysee)