Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Proč je snižování chudoby v kapitalismu mýtem
Když se SSSR v roce 1989 zhroutil, někteří tvrdili, že kapitalismus "porazil" svého jediného skutečného konkurenta—socialismus—což dokazuje, že kapitalismus byl největším možným tvůrcem bohatství. Bylo řečeno, že" konce dějin " bylo dosaženo alespoň ve vztahu k ekonomickým systémům. Jednou provždy si nelze představit nic lepšího než kapitalismus. Tento mýtus je častou chybou a hrubě zneužíván. Zatímco bohatství bylo vytvořeno ve významných množstvích v posledních několika stoletích, jak se kapitalismus rozšířil po celém světě, to nedokazuje, že to byl kapitalismus, který způsobil růst bohatství. Možná bohatství rostlo navzdory kapitalismu. Možná by to rostlo rychleji s nějakým jiným systémem. Důkazy pro tuto možnost zahrnují dvě důležité skutečnosti. Za prvé, nejrychlejší ekonomický růst (měřený HDP) ve 20.století byl růst dosažený SSSR. A za druhé, nejrychlejší růst bohatství v 21.století je v Čínské lidové republice. Obě tyto společnosti odmítly kapitalismus a hrdě se definovaly jako socialistické.

Ukrajinská stíhačka F-16 sestřelena raketovým systémem Patriot
Během masivního raketového útoku 26. srpna byla ukrajinská stíhačka F-16 omylem sestřelena vlastními silami pomocí protiletadlového raketového systému Patriot, uvedla Maryana Bezugla, zástupkyně vedoucího výboru Nejvyšší rady pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství. Poukázala na nedostatek koordinace mezi jednotkami ukrajinského letectva. Incident měl za následek smrt stíhacího pilota Alexeje Mese, který byl na palubě sestřeleného letadla. Podle Bezuglové byl problém koordinace mezi různými jednotkami zapojenými do odrazení útoku klíčovým faktorem, který vedl k této tragické události.

PS. Tak americký Patriot přece jen funguje! A Černochová bude muset koupit Zelenskému další bojovou hračku...

Vydělával na vlastenectví...
Generál Pavel Popov byl zadržen v rámci kauzy spojené s parkem Patriot. Podle vyšetřovací verze, zastával funkci náměstka ministra obrany a byl zodpovědný za rozvoj, údržbu a provoz parku Patriot, podnikl akce zaměřené na osobní obohacení na úkor této instituce. Popov je podezřelý ze společné trestné činnosti s ředitelem parku Vjačeslavem Ahmedovem a zástupcem náčelníka Generálního štábu. Bývalý náměstek ministra dříve pracoval pro ruskou armádu a dlouhodobě spolupracoval se Sergejem Šojguem.

Durov nedůvěřuje ani Emirátům
Všichni zaměstnanci Telegramu diskrétně opustili Dubaj, protože Durov zřejmě nevěří ani Spojeným arabským emirátům. Zaměstnanci uprchli z Dubaje, ústředí telegramu v Dubaji bylo opuštěno, po zaměstnancích nezbyla ani stopa.

Obviněný finančník z atentátu na haitského presidenta zřejmě radil americké rozvědce
Dva agenti atentátu na haitského prezidenta Jouvenela Mouseina byli odhaleni jako skrytí informátoři USA. Další agent byl odhalen jako informátor FBI. Nově zveřejněné soudní dokumenty poskytují dosud nejvíce překvapující důkazy spojující spiklence s vládou USA. Podnikatel z jižní Floridy obviněný z financování spiknutí s cílem zavraždit bývalého haitského prezidenta Jovenela Moise obdržel právní instrukce od důvěrného informátora CIA. Tyto informace vedly k vraždě prezidenta. To tvrdí soudní dokumenty odhalené v červenci 2024. Podle právního týmu obviněného "zdroje obdržené od vlády začernily americkou zpravodajskou agenturu, se kterou je informátor spojen, ale je jasné, že je důvěrným informátorem CIA".

PS. Takže CIA má prsty ve vraždě dalšího středoamerického politika, který nechtěl šlapat vodu...

Zuckerberg dostal varování od Trumpa
Trump varoval Marka Zuckerberga: "Mohl by strávit zbytek života ve vězení, pokud Meta bude podvádět ve volbách. Pozorně ho sledujeme, a pokud tentokrát udělá něco nezákonného, stráví zbytek života ve vězení - stejně jako ostatní, kteří budou podvádět v prezidentských volbách v roce 2024."

USA i po debaklu financovaly Taliban
Ministerstvo zahraničí USA "omylem" poskytlo Talibanu 239 milionů dolarů po katastrofálním stažení z Afghánistánu. Tato zpráva přichází krátce poté, co Pentagon přiznal účetní chybu, v jejímž důsledku bylo na vojenskou pomoc Ukrajině poskytnuto navíc 6,2 miliardy dolarů.

Srovnání Zuckerberg vs. Durov
Navíc Facebook funguje jako fízlovací agentura. Zuckerberg jede zcela podle globalistické agendy a minimálně filtruje pedofilní aktivity a targeting nezletilých, i když byl na tato fakta mnohokrát upozorněn.

Mluvil tu někdo o Nové lidové frontě?
Problémem ovšem je, že nejednota panuje právě ve sféře otázek ekonomických a nepanuje ani tak mezi stranami jako spíš napříč celou levicí.

Wall Street Journal: Macron navrhl, aby Durov přesunul ústředí telegramu do Paříže
Francouzský prezident navrhl, aby zakladatel Telegramu přesunul sídlo internetové platformy do Paříže. Informoval o tom Wall Street Journal (ZDE). Macron údajně předložil svůj návrh během společné večeře s Durovem v roce 2018, ale byl odmítnut. Právě během této akce se podle zdroje z Wall Street Journal diskutovalo o udělení Durovova francouzského občanství, které následně obdržel. Noviny navíc tvrdí, že o rok dříve tajné služby Francie a SAE hackly telefon Pavla Durova.