Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Apple má velký problém s továrnou na iPhony v Číně
Násilná vzpoura dělníků v největší továrně na výrobu iPhonů ve střední Číně tento týden dále zhoršuje napjaté zásobování společnosti Apple a poukazuje na to, jak přísná politika nulového dovozu v zemi poškozuje globální technologické firmy. Potíže začaly minulý měsíc, kdy dělníci opustili areál továrny v Čeng-čou, hlavním městě centrální provincie Che-nan, kvůli obavám z Covidu. Chyběli zaměstnanci, a proto byly pracovníkům nabídnuty prémie za návrat. Tento týden však vypukly protesty, když nově přijatí zaměstnanci prohlásili, že vedení nedodrželo své sliby. Pracovníkům, kteří se střetli s příslušníky ochranky v ochranných oblecích, byla nakonec nabídnuta hotovost za výpověď a odchod. (CNN)

PS. Předtím v té otrokárně skákali dělníci z oken. Teď jsou chytřejší a nenastoupili do práce. Je kovid, US-soudruzi.

Rusko zakazuje veřejné diskuse o strategii armády, morálce vojáků a mobilizaci
Ruské úřady zakázaly veřejné diskuse o široké škále vojenských témat, která nejsou tajná, což podle aktivistů účinně brání veřejnosti dozvědět se zásadní informace o ozbrojených silách. Šedesátibodový příkaz Federální bezpečnostní služby (FSB), který vstupuje v platnost 1. prosince, uvádí seznam informací, které nejsou klasifikovány jako státní tajemství, ale které "mohou být využity cizími státy, organizacemi a občany proti bezpečnosti Ruska". Mezi témata, o nichž je zakázáno diskutovat, patří struktura a velikost ruských ozbrojených sil. (Moscow times)

USA ochromeny strategickým posunem Íránské islámské republiky
Poslední eskalace barevné revoluce se překrývá s manipulací Kurdů v Sýrii a Iráku. Z imperiálního hlediska zástupná válka v Sýrii zdaleka neskončila. Je nejen další frontou v boji proti Rusku, ale umožňuje také instrumentalizovat vysoce závislé Kurdy proti Íránu a Turecku. Írán je v současné době napadán podle zvrácené varianty, která byla v roce 2011 použita v Sýrii. V rozsáhlých částech severozápadního Íránu byla zavedena jakási "permanentní protestní" situace. V polovině listopadu se změnilo to, že ozbrojené gangy začaly uplatňovat teroristickou taktiku v několika městech u iráckých hranic a předpokládá se, že byly dokonce dostatečně vyzbrojeny, aby některá z těchto měst ovládly. (Reseau international)

PS. Je vysoce nepravděpodobné, že se USA podaří rozvrátit Írán, který se stal členem BRICS, dostal ruské nové zbraně a stane se hlavním partnerem Číny pro export ropy a plynu. A Kurdové budou obětováni jako užiteční idioti USA, viz příklad nějakého Česka.

Rusko žádá kurdské milice, aby se stáhly 30 km od hranic
Velitel ruských sil v Sýrii generál Alexandr Čajko se 25. listopadu na letišti v Kámišlí setkal s řadou velitelů Syrských demokratických sil (SDF) a varoval je před závažností tureckých hrozeb zahájit pozemní vojenské operace v severní Sýrii. Čajko kurdským milicím řekl: "Jediným způsobem, jak ochránit region před novým tureckým útokem, je zcela se stáhnout ze syrsko-tureckého hraničního pásu jižně od mezinárodní silnice (M4), vytvořit 30kilometrové nárazníkové pásmo a předat tyto oblasti syrské armádě." Kurdské milice však návrh Ruska odmítly a prohlásily, že jsou připraveny čelit jakémukoli novému útoku Turecka na severu Sýrie. Na tomto jednání, které trvalo více než tři hodiny, byli přítomni také syrští vojenští velitelé. Podrobnosti z tohoto jednání nebyly zveřejněny. (ISW News)

PS. Kurdové kopou za USA a dopadnou v Sýrii jak Ukrajinci, budou obětováni na oltář US-vlasti.

Musk: Twitter "zasahoval do voleb"
Majitel Twitteru Elon Musk ve středu potvrdil to, co každý, kdo má dvě funkční mozkové buňky a je intelektuálně poctivý, už dávno věděl: tento gigant sociálních médií "zasahoval do voleb". V diskusi nad článkem agentury Reuters, v němž bývalý šéf důvěryhodnosti a bezpečnosti společnosti tvrdí, že Twitter pod Muskem "není bezpečnější", uživatel @EvaFoxU napsal: "Twitter se za posledních 10 let ukázal jako ne bezpečný a ztratil důvěru uživatelů. Minulý tým "důvěry a bezpečnosti" je ostudou, takže nemá žádné právo posuzovat, co se dělá nyní," a dodal: "Měli šanci, ale prodali svou duši korporaci." Na to Musk odpověděl: "Přesně tak. Zřejmou skutečností, jak dlouholetí uživatelé vědí, je, že Twitter dlouhodobě selhává v oblasti důvěry a bezpečnosti a zasahuje do voleb." (Zero hedge)

PS. Ten miliardář chce snad demokracii, nebo co? A kdo tu bude dělat fašismus a válku?

Ukrajinci prodávají Rusům americké raketomety Himars
Podle Telegramového kanálu "Rybář" byla uzavřena dohoda o prodeji amerického raketometu Himars ruské straně. Cena za kus byla 880 tisíc dolarů a munice stála bratru 330 tisíc dolarů. Způsob předání nebyl hloupý. Ukrajinci nechali odpalovací zařízení v kůlně v šedé zóně, kde na něj ruští vojáci "náhodou" narazili při vojenském obsazování regionu. Ukrajinští "hledači pokladů" našli další uplatnění pro své schopnosti, a to na přímo na frontové linii. (https://t.me/rybar)

PS. To snad Američany potěší, že Rusové jsou ochotni dát milión dolarů za jejich postarší raketomet.

"Noční můra se zhmotňuje": Ministrem národní bezpečnosti Izraele se stane krajně pravicový extremista Itamar Ben-Gvir
Ministerstvo zahraničních věcí Palestinské samosprávy uvedlo, že povýšení Ben-Gvira na ministra národní bezpečnosti by mohlo mít "katastrofální dopad na izraelsko-palestinský konflikt". (Common Dreams)

Zanech vší naděje
Víte, co je největší fór? My tady už dva měsíce tajtrlíkujeme, řešíme kandidáty, dohadujeme se o tom, kdo je menší zlo a jestli by se mezi nimi nenašla alespoň teoretická šance na dobro a pak pic… ukáže se, že ta naše slavná probuzená společnost, případně probuzená Alternativa, která je schopná dostat sto tisíc lidí na Václavák, nedokázala vygenerovat jediného kandidáta. Všichni ti Blaškové, Turánci, Vitáskové a další, se nedostavili ani na start. (Litterate.cz)

Šéf ruských tajných služeb tvrdí, že Polsko připravuje nárok na západní Ukrajinu
Polský prezident Andrzej Duda pověřil příslušné úřady, aby neprodleně připravily oficiální zdůvodnění polských nároků na území západní Ukrajiny. To uvedl redakci Sputniku ředitel ruské zahraniční rozvědky Sergej Naryškin."Duda dal pokyn specializovaným službám, aby v krátké době připravily oficiální zdůvodnění polských nároků na západní Ukrajinu," uvedl Naryškin. Podle něj je hlavním úkolem probíhajícího archivního výzkumu volyňský masakr z roku 1943, který podle polských úřadů dokazuje podíl ukrajinské nacistické UPA na genocidě polského národa. (Sputnik News)

PS. Šéf ruské rozvědky tím prohlašuje (a tím de fakto spouští) druhou fázi ukrajinské porážky, po níž bude následovat balkanizace již neexistující Ukrajiny.

Pjotr Tolstoj odpálil informační bombu „ve francouzském prostoru“
„Západ, Evropa zaplatí válku. Bude to drahé, pro střední třídu, pro Evropskou unii, která bude čelit hospodářské krizi. Za tuto válku také zaplatí vaši politici, kteří skončí na smetišti dějin. A ti co je za 3-5 let přijdou nahradit, se postaví do fronty na právo vést rozhovory s Ruskem. Nebyli jsme to my, nebylo to Rusko, kdo začal válku, to vy jste začali válku, protože nikoho na Západě nezajímala naše bezpečnost, naše obavy byly ignorovány, byli jste to vy, kdo přivedl NATO k našim hranicím. Nyní jsme na začátku konfliktu. Vyhrajeme válku, dostaneme se do Kyjeva, dojdeme k hranici s Polskem a tam vás všechny pozveme. Rusko je největší země a dvakrát jsme bojovali s Evropou. První válku Rusko ukončilo v Paříži, druhou – v Berlíně. Proto, když jsem řekl, že skončíme v Kyjevě, byl jsem ještě skromný. Zaplatíte za svou podporu Ukrajině, svou ekonomikou, sprchováním jednou týdně, inflací, cenou plynu, elektřiny. Rusko je jaderná mocnost a vy musíte pochopit, že jaderná mocnost nemůže prohrát válku.“ (Nová republika)