Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Pjotr Tolstoj odpálil informační bombu „ve francouzském prostoru“
„Západ, Evropa zaplatí válku. Bude to drahé, pro střední třídu, pro Evropskou unii, která bude čelit hospodářské krizi. Za tuto válku také zaplatí vaši politici, kteří skončí na smetišti dějin. A ti co je za 3-5 let přijdou nahradit, se postaví do fronty na právo vést rozhovory s Ruskem. Nebyli jsme to my, nebylo to Rusko, kdo začal válku, to vy jste začali válku, protože nikoho na Západě nezajímala naše bezpečnost, naše obavy byly ignorovány, byli jste to vy, kdo přivedl NATO k našim hranicím. Nyní jsme na začátku konfliktu. Vyhrajeme válku, dostaneme se do Kyjeva, dojdeme k hranici s Polskem a tam vás všechny pozveme. Rusko je největší země a dvakrát jsme bojovali s Evropou. První válku Rusko ukončilo v Paříži, druhou – v Berlíně. Proto, když jsem řekl, že skončíme v Kyjevě, byl jsem ještě skromný. Zaplatíte za svou podporu Ukrajině, svou ekonomikou, sprchováním jednou týdně, inflací, cenou plynu, elektřiny. Rusko je jaderná mocnost a vy musíte pochopit, že jaderná mocnost nemůže prohrát válku.“ (Nová republika)

Burza umožňuje slušnému člověku chovat se jako psychopat. Rozhovor s investorem Vojtěchem Vildem
Pracuji zhruba jeden až dva dny v týdnu. Za prvé pomocí internetu a placených služeb dohledávám informace ke stávajícím investicím. To může obnášet sledování tzv. deep dives vytvářených specializovanou firmou, zkoumání výsledovek nebo i poslouchání čtvrtletních earnings calls. Za druhé zkoumám nové technologické trendy a hledám odpovídající mladé firmy, do kterých bychom mohli investovat. Pro úplnou představu: ročně lze vydělat miliony a trendem pak je, že je to rok od roku víc – společně s tím, jak kapitál roste. Víte, že pokud držíte akcie déle než tři roky, nemusíte ze zisku z prodeje akcií v naší zemi zaplatit ani korunu? (Alarm)

Proč Němci ztrácejí nadšení pro pomoc Ukrajině?
Zatímco méně než polovina (40 %) rozhodně podporuje větší sankce, mnohem méně jich podporuje dodávky dalších zbraní na Ukrajinu nebo přijímání dalších uprchlíků (jen 31 % rozhodně podporuje obě politiky). Silná podpora přijetí Ukrajiny do NATO je ještě nižší - pouze 26 %. Jinými slovy, německá podpora zvýšení vojenské pomoci nebo humanitární pomoci je vlažná. Bývalí východní Němci jsou ještě méně ochotni podpořit Ukrajinu než ti na Západě. Obecná sonda totiž skrývá důležité rozdíly mezi někdejším východním a západním Německem. Východní Němci jsou s velkým odstupem více proti všem čtyřem bodům než západní Němci. Například zatímco proti zvýšení vojenské pomoci Ukrajině je pouze 27 % západoněmeckých respondentů, tento názor vyjadřuje 52 % východních Němců. To odpovídá vlídnějšímu postoji k Rusku a větší skepsi vůči NATO v této skupině. (Washington Post)

PS. Podle východního Německa by to znamenalo, že asi polovina Čechů odmítá další vojenskou pomoc Ukrajině. Ale pětikolku s US-telefonem v uchu nezajímá, co si lidé myslí.

Nulová tolerance kovidu: Čínské protesty proti karanténě přibývají a jsou projevem vzdoru
Protesty v Číně proti nulové toleranci opatření prezidenta Si Ťin-pchinga Covid-19 zesílily - podle videí a fotografií kolujících na sociálních sítích se rozšířily z Pekingu a západní oblasti Sin-ťiang do několika dalších velkých měst, včetně Wuhanu, Šanghaje a východního města Nan-ťing. Víkendové protesty následovaly po pátečních demonstracích v Urumči, hlavním městě Sin-ťiangu. Při smrtícím požáru zde zahynuli obyvatelé, kteří byli zavřeni uvnitř po karanténě trvající více než 100 dní. Úřady oznámily 10 mrtvých při požáru, občané však hlásili až 40 mrtvých. (Zero hedge)

PS. Západ a resetisti včetně hlavounů z Pfizeru jezdí do komunistické Číny jako jako ukázkové země pro budoucí "demokratický" Západ.

Jména politiků, policistů a novinářů v řeckém skandálu se špionážním softwarem
Podle probíhajícího vyšetřování řeckého deníku Documento řecká vláda umístila špionážní software do telefonů desítek politiků, novinářů, státních úředníků a podnikatelů. Nedělní zpráva odhalila, že cílem byl i policejní šéf. Server Documento, který se skandálem zabývá již několik měsíců, tvrdí, že bývalému šéfovi řecké policie Michalisovi Karamalakisovi nainstalovala Národní zpravodajská služba (EYP) na příkaz premiéra Kyriakose Mitsotakise do telefonu špionážní software "Predator". (RT News)

PS. Řecko už zkracovalo jako stát a řídí jej přímo bankovní Trojka. Kdo myslí jinak, je nepřítel. Toto nás s pětikolkou teprve čeká.

Usmíření kritických národněbezpečnostních zájmů všech stran – reálný kompromis pro Ukrajinu
Radikalizovaná politika je na obou pólech uzavřena do bublin, zcela odtržených od reality. Východisko k ukončení války na Ukrajině si jeden extrém představuje tak, že má Rusko dostat úplně všechno co si zamanulo – totální vítězství, zábor a anexi jakýchkoli území si řekne. Kdežto druhý extrém si maluje, že má Rusko být úplně poraženo, vyhnáno i z Krymu, poníženo a Putin sesazen – totální prohra. Oboje je reálně vyloučeno – znamenalo by pro někoho existenčně nepřijatelnou bezpodmínečnou kapitulaci a rezignaci na základní zájmy. Racionální a reálně možný kompromis však existuje – a funguje již 32 let. (D-Fens)

Tchajwanská vládnoucí strana utrpěla volební porážku
Tchajwanská prezidentka Tsai Ing-wen odstoupila z čela vládnoucí Demokratické pokrokové strany (DPP) po sérii volebních porážek od opozičních kandidátů, kteří se ve svých kampaních zaměřili na místní problémy a udržení míru bez přílišné konfrontace s Pekingem. V sobotu šli lidé k volebním urnám, aby volili starosty v devíti městech, členy městských rad a další místní představitele po celém ostrově. Vládnoucí strana utrpěla velkou porážku, protože opoziční Kuomintang (KMT) kromě řady dalších vítězství zvítězil v klíčových volbách starostů v Tchaj-peji, Taoyuanu a Keelungu, takže DPP podle předběžných výsledků ovládla pouze pět z 21 úřadů místní samosprávy. (RT News)

PS. USA zřejmě z Tchajwanu neudělá druhou Ukrajinu, zdejší Číňani jsou na to příliš chytří.

Zástupci podniků varují před deindustrializací
Zástupci německého hospodářství varují před masivním oslabením Německa jako místa pro podnikání v souvislosti s rostoucími náklady na energie. "Vysoké ceny energií a slábnoucí ekonomika zasahují německou ekonomiku plnou silou a v porovnání s jinými mezinárodními lokalitami představují pro naše podniky velkou zátěž," řekla listu "Welt am Sonntag" Tanja Gönnerová, výkonná ředitelka Svazu německého průmyslu (BDI). "Německý obchodní model je pod obrovským tlakem." V současné době "každý čtvrtý německý podnik uvažuje o přesunu výroby do zahraničí". (regionalheute.de)

PS. Jenže to "zahraničí" už nebude Česko, ale Čína, Indie a země BRICS, protože tam se dělá nový světový řád.

Rusko zakáže náhradní mateřství prodávané cizincům
Státní duma, dolní komora ruského parlamentu, brzy zakáže cizincům platit ruským ženám za to, aby se staly náhradními matkami, uvedl předseda parlamentu Vjačeslav Volodin. Dodal, že návrh zákona v této věci bude schválen na začátku prosince. "Prodej dětí je nepřijatelný," napsal Volodin v neděli na svém kanálu Telegram. "Za posledních několik let bylo 45 000 batolat narozených náhradními matkami přesunuto do zahraničí. Jedná se o významný nelegální obchodní podnik, jehož obrat se odhaduje na více než 2 miliardy eur." (RT News)

PS. Západ válčí s Ruskem, ale bez problémů kupuje ruská novorozeňata.

Africká země neutralizovala francouzské vlivové operativce, Macron viní ruské "dezinformace"
Mali tento týden vyhlásilo zákaz činnosti nevládních organizací v zemi, které dostávají finanční prostředky z Francie. Tento krok přišel v návaznosti na rozhodnutí Francie stáhnout rozvojovou pomoc zemi v souvislosti s posledním odchodem jejích jednotek z oblasti Sahelu, což znamená konec osmileté operace Barkhane. (RT News)

PS. Příklad Mali v Africe táhne. Nejprve vypakujete ze země okupační armádu, která rozkládá stát přímo. Pak vykopnete jejich neziskovky, které dělají totéž jako pátá kolona. U nás ale platíme tuto "demokracii" z našich daní.