Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

EU klade Srbsku "protichůdné" požadavky
Premiérka Srbska Anna Brnabičová hovořila s novináři v Bělehradě po setkání s Emanuelem Giaufretem, vedoucím mise EU v Srbsku. V jednu chvíli byla požádána, aby se vyjádřila k "doporučením", která nedávno přijal Evropský parlament. "Jedno doporučení říká, že Srbsko se může stát členem EU pouze tehdy, pokud bude souhlasit se sankcemi vůči Rusku, protože Rusko porušilo územní celistvost mezinárodně uznaného státu," uvedla Brnabičová. "Druhé doporučení však říká, že na evropské cestě můžeme pokračovat pouze poté, co se vzdáme vlastní územní celistvosti, tedy uznáním nezávislosti, kterou v roce 2008 vyhlásila prozatímní kosovská vláda. Pokud je územní celistvost nedotknutelná, proč se po Srbsku žádá, aby porušilo tu svou?", ptala se Brnabičová. (RT News)

PS. Česká pětikolka razí EU-cestu. My už máme jen transatlantickou identitu, určenou zvedáním toho správného telefonu.

OSN: Videa zabitých ruských válečných zajatců se zdají být autentická
Videozáznamy, na nichž jsou zachyceni ruští vojáci zřejmě popravení ukrajinskými silami, se zdají být pravé, prohlásil v pátek vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Turk. Turk vyzval Kyjev, aby vyšetřil to, co Moskva označila za čistou popravu. Záběry sestávající ze dvou klipů sešitých do jednoho videa se minulý týden objevily na sociálních sítích. Je na něm vidět, jak dvanáct neozbrojených ruských vojáků se vzdává ukrajinským jednotkám a leží na zemi, samostatný muž zřejmě zahajuje palbu na Ukrajince a první desítka vojáků leží mrtvá v kalužích krve. (RT News)

PS. Popravu ruských válečných zajatců v Makejevce si natočili mladí ukropové sami na video a dali na sítě. Jsou z normálního (pardon, neonacistického) vojenského učiliště, Rusové mají jejich jména a fotky z civilu (ZDE).

Evropa obviňuje USA, že vydělávají na válce
Vrcholní evropští představitelé jsou na administrativu Joea Bidena rozzuřeni a nyní obviňují Američany, že na válce vydělávají, zatímco země EU trpí. "Faktem je, že pokud se na to podíváte střízlivě, zemí, která na této válce nejvíce vydělává, jsou USA, protože prodávají více plynu a za vyšší ceny a protože prodávají více zbraní," řekl jeden z vysokých úředníků pro Politico. Tyto výbušné komentáře, podporované na veřejnosti i v soukromí úředníky, diplomaty a ministry z jiných zemí, následují po rostoucím hněvu v Evropě kvůli americkým dotacím, které hrozí zničit evropský průmysl. (Politico)

PS. V Bruselu jsou EU-úředníci bohatí, tak mají v hlavě dlouhé vedení. Ale něco tam po delší době přece jen přijde.

Další autobus s migranty míří do domu americké viceprezidentky
Texaský guvernér Greg Abbott potvrdil, že 50 nelegálních migrantů, kteří se dobrovolně přihlásili, bylo po odbavení vládními úředníky v jeho státě odvezeno do Washingtonu. Od dubna bylo do hlavního města posláno již přibližně 8 400 migrantů z Texasu. V září bylo v několika autobusech převezeno 150 nelegálních migrantů ze Střední a Jižní Ameriky a v říjnu je následovalo dalších asi 80 osob. Než se dostali do Texasu, cestovali z Kolumbie, Kuby, Guyany, Nikaraguy, Panamy a Venezuely. Dva z autobusů zastavily před rezidencí viceprezidentky Kamaly Harrisové v severozápadní části Washingtonu, kde jejich pasažéři vystoupili. (Freewest media)

Rusko se vyjádřilo k "bezpečnostní zóně" v největší evropské jaderné elektrárně
Rusko jedná s Mezinárodní agenturou pro atomovou energii (MAAE) o vytvoření bezpečné zóny kolem Záporožské jaderné elektrárny, prozradil vysoce postavený diplomat. Moskva obvinila kyjevské síly z neustálého ostřelování a varovala před možnou katastrofou. "Pokud jde o zřízení fyzické a jaderné bezpečnostní zóny u elektrárny, je třeba, aby existoval mezinárodní dohled nad dohodami," uvedl v pátek (25.11.) Michail Uljanov, ruský vyslanec při mezinárodní organizaci ve Vídni. "A musí být účinný, jinak by (dohoda) byla jen prázdným listem papíru. To je otázka, o které jednáme se sekretariátem MAAE." (RT News)

PS. Podle našich presstitutů si Rusové sami ostřelují vlastní atomovku. Tak nepotřebují jednání s MAAE, stačí zvednout armádní telefon.

Počet fotbalistů FIFA, kteří "náhle zemřeli" v roce 2021, byl o 300 % vyšší než předchozí dvanáctiletý průměr
Rozsáhlý výzkum ukázal, že počet úmrtí profesionálních fotbalistů v důsledku kardiovaskulárních problémů se v roce 2021 každé tři měsíce zdvojnásobí, přičemž počet fotbalistů, kteří "náhle" zemřou v prosinci 2021, se vyrovná ročnímu průměru za předchozích 12 let. To znamená, že za jeden měsíc náhle zemřelo tolik hráčů, kolik jich dříve zemřelo v průměru za 12 měsíců. Celkově byl počet úmrtí profesionálních fotbalistů v roce 2021 čtyřikrát vyšší než průměr v letech 2009-2020. (Uncut news)

PS. Umřeli na kovid, že ano...

Nekrm hydru
Jak protestovat, aby nám to dodalo odvahu k nátlakovým akcím? Jak to udělat, aby protesty sílily, aby aby měly smysl, aby to někam vedlo a aby lidé začali věřit, že organizátoři vědí, co dělají? Aby to nebyl jen takový happening, kdy si všichni užijeme dvouhodinovou sounáležitost a pak zase zapadneme do všedních životů, kde musíme zaplatit všechny složenky a je nám jasné, že to už dlouho nevydržíme... (Litterate.cz)

Policejní roboti mohou v San Francisku získat povolení zabíjet
Policejní oddělení v San Francisku žádá o povolení nasadit smrtící roboty proti podezřelým lidem, jak vyplývá z návrhu politiky zaslaného městským úředníkům. Ačkoli jsou roboti policie SFPD primárně určeni pro zneškodňování bomb a sledování, podle policie mohou být použiti jako poslední možnost "smrtící síly". V dokumentu (ZDE), který stanoví, jak policie SFPD plánuje používat veškeré své vybavení vojenského typu, oddělení napsalo, že "roboti budou použiti jako možnost smrtící síly pouze v případě, že hrozí riziko ztráty života příslušníků veřejnosti nebo policistů a převáží nad jakoukoli jinou možností síly, kterou má policie SFPD k dispozici". (RT News)

PS. Doufejme, že tento terminátor omylem nezastřelí nějakého staříka jménem Arnold Schwarzenegger.

Nohavica to opět rozseknul

Na Vánoce bude kapr nebo husa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Uděláme koncert Landy nebo Klusa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Mám teď chodit s fusem, anebo bez fusa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Je hezčí černovlasá, anebo ta rusá? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Může tu stát socha mistra Jana Husa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Ta raketa byla Ukrajince nebo Rusa? Počkáme, co řekne pan prezident USA. Proč nám nefunguje horká vládní linka? Pan prezident USA spinká, spinká, spinká… (Youtube, prozatím)

Kronika speciální vojenské operace: události z 23. listopadu 2022

Po útocích ze středy (23.11.) je Ukrajina prakticky bez elektřiny. Rakety zničily poslední zbytky hlavních rozvoden na 750 a 330 KV. Hlavní tepelné a jaderné elektrárny jsou odpojeny od sítě a přešly na nouzový autonomní režim. Rusové dokončili dekomunizaci Ukrajiny, protože do hlavních rozvodných stanic se nedaly za 30 let neoliberalismu žádné nové investice. Rusko nové agregáty pochopitelně na zimu nedodá a o míru se jednat vůbec nezačalo.