Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Zlodějský ráj v Kyjevě - MMF přiznává, že neví, kolik Ukrajina obdržela ze slíbených 35 miliard dolarů v hotovosti ze zahraničí a kde byly peníze utraceny
Jediným překvapením je vlastně to, jak otevřeně MMF nedbá na to, aby si hlídal peníze, které sype na Ukrajinu. Připomeňme, že už původní půjčky Ukrajině byly v rozporu s pravidly MMF, protože státy v konfliktu mají být zónou, do které se nesmí půjčovat. Bylo těžké popřít, že na Ukrajině probíhá občanská válka se 14 000 mrtvými a 1,5 milionu uprchlíků prchajících do Ruska a Běloruska. Také je třeba se ptát, zda některé z prostředků MMF nebyly nastavené tak, aby se dostaly k jiným k zamýšleným cílům, například k žoldákům. Bývalý švýcarský zpravodajský důstojník a inspektor programu zbraní NATO Jacques Baud uvedl, že ukrajinské ozbrojené síly musely být rychle posíleny poté, co začala válka v Donbasu a začaly být ze 40 % tvořeny žoldáky. Ale i kdyby to byla pravda, v nejlepším případě jde o hroznou úřední lumpárnu, kdy se veřejné peníze poslaly na černé operace. (Naked capitalism)

PS. Podobnost s Afghánistánem je čistě náhodná. Uvidíme, zda se Zelenského Ukrajina zhroutí za 3 dny, jako tato naprosto demokratická kolonie.

Pocit národní jednoty v Rusku roste
V souvislosti s vojenskou operací Moskvy na Ukrajině se výrazně zvýšil počet Rusů, kteří mají pocit národní jednoty, uvedlo ve čtvrtek Ruské centrum pro výzkum veřejného mínění (VCIOM). Podle nového průzkumu centra zveřejněného v předvečer Dne jednoty se 56 % respondentů domnívá, že v Rusku existuje národní jednota. To je "maximální hodnota od začátku měření", uvedl VCIOM s tím, že loni se k tomuto názoru přihlásilo pouze 31 % Rusů. V roce 2012, kdy byl průzkum proveden poprvé, bylo těch, kteří věřili, že země je jednotná, necelých 23 %, zatímco 56 % se domnívalo, že nic takového neexistuje. "Sami Rusové poukazují na pozitivní změny. Každý druhý se domnívá, že národní jednota v zemi se za poslední rok zvýšila (49 %)," uvedl VCIOM. (RT News)

PS. A k tomu všemu má Putin svých stabilních 80 % popularity.

Obžaluje Bidena Kongres ovládaný republikány?
Více než polovina voličů si myslí, že vítězství republikánů ve volbách příští týden bude pravděpodobně znamenat impeachment pro prezidenta Joea Bidena. Podle nejnovějšího celostátního telefonického a online průzkumu společnosti Rasmussen Reports se 54 % pravděpodobných amerických voličů domnívá, že pokud republikáni v letošních volbách získají kontrolu nad Kongresem, je pravděpodobné, že Bidena obžalují. A celkem 22 % to považuje za velmi pravděpodobné. Dalších 32 % nepovažuje za pravděpodobné, že Bidena obžaluje Kongres ovládaný GOP. Celkem 12 % respondentů se domnívá, že je nepravděpodobné, a 13 % si není jisto. (Rasmussen Reports)

PS. Chudák Biden, jak dopadl. Ale možná už není vůbec v obraze, takže je na tom celkem dobře.

Vakcína proti „dezinformacím“. Tohle není svět Harryho Pottera, ale realita
„We don't need no thought control“ („Nechceme žádné ovládání myšlenek“), zpíval ve slavné písni Another Brick in the Wall zakladatel Pink Floyd Roger Waters. Týž Waters, který dnes vystupuje velice aktivně proti válce na Ukrajině a západní tzv. liberální demokracii. (Parlamentní listy)

Rada bezpečnosti OSN hlasovala proti vyšetřování amerických biolaboratoří
Rada bezpečnosti OSN odmítla výzvu Ruska k mezinárodnímu vyšetřování tvrzení, že USA využívaly laboratoře na Ukrajině k vývoji biologických zbraní. Zatímco Čína ruský návrh podpořila, USA, Velká Británie a Francie hlasovaly proti a deset rotujících členů Rady se zdrželo hlasování. Rusko trvá na tom, že USA a Ukrajina porušují mezinárodní úmluvu z roku 1972, která zakazuje vývoj, výrobu a skladování biologických zbraní. Podle Moskvy pracovalo několik laboratoří na Ukrajině na tajném "vojensko-biologickém" programu, který zahrnoval studie a skladování vzorků antraxu, cholery a dalších infekčních chorob. (RT News)

PS. To je jak exploze na Nord streamu, není žalobce, není soudce.

CDC prosadila podávání vakcín proti kovidu bez klinických studií
Podle nově zveřejněných e-mailů vyvíjelo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) nátlak na americké regulační orgány, aby schválily posilovaní očkování proti kovidu bez údajů z klinických studií. Úředníci CDC předali počátkem srpna 2021 svým kolegům z Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) informaci, že chtějí získat povolení pro boostery společností Moderna a Pfizer, protože údaje začaly ukazovat, že vakcíny nefungují tak dobře, jak se původně propagovalo. Rozhovor se uskutečnil v telefonátu, který popsal Dr. Phil Krause, vrcholný představitel FDA, několika dalším pracovníkům FDA. (Epoch Times)

PS. To vypadá na gigantický průšvih a ti pachatelé všeho druhu už teď chtějí preventivně imunitu. Asi ví, co je úspěšná prevence proti kriminálu.

Bez obalu s Kateřinou Konečnou
Nemohu ponechat bez komentáře ani zprávy z Brna, kde po razii na magistrátu bylo zadrženo 10 lidí především z bytového odboru a k podání vysvětlení byl předvolán také nominant KDU-ČSL na uvolněné místo ministra životního prostředí Petr Hladík. Policie zasahovala také na radnici městské části Brno–Černovice, starostka za STAN Petra Quittová ovšem odmítla pro média situaci jakkoliv komentovat. I zde se ovšem podle dostupných zpráv jednalo o politika KDU-ČSL, místostarostu Černovic Jiřího Hasoně, jednatele černovické pískovny, která v ten den zůstala z technických důvodů uzavřena. Razie v Brně a politici KDU-ČSL potřetí – tentokrát v Brně-sever. Policejní návštěva se nevyhnula ani vlivnému lidovci, advokátu Filipu Lederovi, který v daný den chyběl na koaličním jednání. Hlavním motivem akce mají být podivné zakázky na rekonstrukce městských bytů. Není to ostatně poprvé, co se policie bytovou situací v Brně zabývá. Je to jen pár týdnů zpět, kdy na radnici Brna–středu došlo k rozkrytí organizované skupiny vedené předsedou bytové komise za ODS Otakarem Bradáčem. V celé věci je obviněno již osm lidí. To jen, až se budete divit, jak je možné, že ve městech nejsou dostupné byty pro mladé rodiny. Zkrátka lidovecká »rodinná politika« v praxi. (nasepravda.cz)

„Brambory jako luxusní zboží. Co se tajně chystá.“ Ceny jídla, budoucnost, Česko
No a předseda vlády, politolog Petr Fiala v Českých Budějovicích na „Živitelce“ řekne, že domácí produkce nás neuživí a dovoz potravin, tedy i brambor, je dobrý, protože prý pomáhá snižovat ceny pro spotřebitele a udržovat širší sortiment! No a jestliže letos na podzim už během sklizně brambory cenově vzrostly a šéf Českého bramborářského svazu předpovídá další cenový nárůst této – vedle obilí, rýže a kukuřice – základní potraviny rostlinné produkce, pak je to přímý důkaz toho, že premiér Fiala neví, jak se říká, která bije… Jenom vypouští dobře nacvičené signály a fráze, které mají s realitou málo společného. A jeho ministr zemědělství Zdeněk Nekula, připomeňme si, jeho červencové televizní vystoupení, ve kterém rezolutně prohlásil, že ceny potravin půjdou dolů, že máme všeho dost a nepřipustil o tom diskusi. (Parlamentní listy)

První polská jaderná elektrárna bude stát kolem 20 miliard dolarů
První polská jaderná elektrárna, kterou postaví americká společnost Westinghouse Electric, bude stát kolem 20 miliard dolarů (zhruba 500 miliard Kč). Uvedl to dnes polský premiér Mateusz Morawiecki. Polsko vybralo Westinghouse pro realizaci projektu minulý týden. Země chce pomocí jaderné energetiky omezit svou závislost na uhlí a snížit emise, napsala agentura Reuters. (Eurozprávy.cz)

Švýcarsko oficiálně vyhlásilo sankce proti Ukrajině
Švýcarsko už před časem přijalo sankce proti Rusku kvůli válce na Ukrajině, ale nyní zavedlo i proti Kyjevu. Proč? Za vším je pověstná Švýcarská neutralita. Alpský stát je už řadu let proslulý tím, že zastává neutrální postoje vůči konfliktům, které panují ve světě. (První zprávy)