Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ivan Hoffman o znásilněné pravdě. Ne každý má nervy na konflikt s fanatiky, co si ji přivlastnili
Cenzor definuje pravdu jako mutující patogen. Má to logiku. Pravda je spíše procesem než konstantou, spíše cestou než cílem. Kdo nesvede pravdě sloužit, musí si ji přivlastnit. (Parlamentní listy)

Obrat zahraničního obchodu Rusko-EU za 7 měsíců v roce 2022

V lednu až červenci 2022 dosáhl obrat zahraničního obchodu mezi Ruskem a zeměmi EU 171,4 mld. eur, což je o 30,1 % více než v roce 2021. Vývoz z EU do naší země klesl o třetinu (minus 33 %) na 34,1 miliardy eur. Zároveň se ruský vývoz do EU zvýšil o 69,9 % na 137,3 miliardy eur ve srovnání se sedmi měsíci předchozího roku. (seanews.ru)

PS. Tolik v jednom grafu k EU sankcím, chystá se v pořadí osmý upgrade.

V ekvádorském městě Molleturo byla zavražděna aktivistka bojující proti těžbě nerostných surovin
Ekvádorská Aliance organizací pro lidská práva (AODH) v pondělí oznámila, že skupiny zapojené do těžby zlata zavraždily 24letou ekologickou aktivistku Albu Bermeo, která byla v době činu v pátém měsíci těhotenství. K její vraždě dochází v době mimořádně násilných útoků na obyvatele Molletura, kteří se brání nelegální i legální těžbě. Ekvádorská Aliance organizací pro lidská práva (AODH) v pondělí oznámila, že skupiny zapojené do těžby zlata zavraždily čtyřiadvacetiletou ekologickou aktivistku Albu Bermeo, která byla v době činu v pátém měsíci těhotenství. K této vraždě došlo v noci na 21. října v San Pedro de Yumate, městě patřícím do farnosti Molleturo, nedaleko těžební koncese společnosti EcuaGoldmining S.A. (Telesur)

PS. Ekvádor za Lenina úplně otočil a ustoupil z původní ochrany pralesa a indiánů ve prospěch USA. Ti už nemají kde plundrovat suroviny a energie, protože nemají spojence už ani v Jižní Americe. Proto ty vraždy aktivistů tam, kde ještě mají vliv na těžbu.

Čtyři německé spolkové země ruší pravidla pro čištění vody
Německý svaz pro vodní hospodářství, odpadní vody a odpady (DWA) po reprezentativním průzkumu v září oznámil, že čtvrtina čistíren odpadních vod již zaznamenala výpadky v dodávkách naléhavě potřebných chemikálií. Za říjen se očekávalo, že výpadky v dodávkách postihnou každého druhého provozovatele čistíren odpadních vod v zemi. Aby čistírny odpadních vod mohly i přes nedostatek pokračovat v provozu, byly v Severním Porýní-Vestfálsku, Meklenbursku-Předním Pomořansku, Dolním Sasku a Šlesvicku-Holštýnsku vydány vyhlášky, které čistírnám umožňují překročit mezní hodnoty fosfátů. Srovnatelná nařízení byla vyhlášena v Durynsku a odpovídající vyhláška se připravuje v Sasku-Anhaltsku. (Freewest media)

PS. Němečtí Zelení chtějí válku s Ruskem, tak mají ve vodě domácí sračky. A totéž se týká pitné vody, kde dojdou hlavní chemikálie na filtraci.

Jaroslav Turánek: Otevřený dopis ministru zdravotnictví
Žádost o urychlené zhodnocení bezpečnosti a účinnosti vakcín proti SARS-CoV-2 (řada závažných signálů ukazuje na velmi pravděpodobné negativní dopady očkování na zdraví populace). (Parlamentní listy)

Republikánský národní výbor žaluje společnost Google kvůli filtrům nevyžádané pošty
Republikánský národní výbor (RNC) podal v pátek (21.10.) žalobu na společnost Google, která je součástí koncernu Alphabet Inc, kvůli údajnému rozesílání e-mailů do složek nevyžádané pošty uživatelů. Americký politický výbor obviňuje technologického giganta, že jej "diskriminuje" tím, že "likviduje jeho e-mailové zprávy kvůli politické příslušnosti a názorům RNC", uvádí se v žalobě podané u amerického okresního soudu v Kalifornii. "Společnost Google hromadně odsunula miliony e-mailů RNC do složek nevyžádané pošty potenciálních dárců a příznivců v klíčových okamžicích získávání finančních prostředků pro volby a budování komunity," uvedla RNC v žalobě. (Reuters)

Osa Řím – Praha – Varšava. Fiala se chce v EU koordinovat s novou italskou vládou
Fiala naposledy mluvil s Meloniovou před zhruba třemi až čtyřmi měsíci ve Štrasburku. „Hovořili jsme o evropské politice, o italském postoji k Evropě a o jejím názoru na Evropskou unii,“ řekl Fiala, který byl s rozhovorem „velmi spokojen“. Příchod Bratrů Itálie do vlády by podle něj mohl posílit unijní podporu Ukrajině. (Echo24.cz)

Itálie: Politici se obávají účasti ve vládě
V Itálii dochází k zajímavému politickému jevu. Vítězové voleb se do vládnutí nijak nehrnou. Dočkáme se i u nás? (Outsidermedia.cz)

Fog Data Science: utajené společnosti prodávají místní policii masová sledovací data o občanech
Desítky zprostředkovatelů údajů shromažďují informace o přesném pohybu stovek milionů lidí bez jejich vědomí a smysluplného souhlasu. Tyto údaje prodávají různým soukromým i státním subjektům. Tyto mimořádně citlivé informace mohou odhalit, kde žijeme a pracujeme, s kým se stýkáme a kde se účastníme bohoslužeb, protestů a vyhledáváme lékařskou péči. Tyto údaje pocházejí z jednoho hlavního zdroje: aplikací třetích stran v našich mobilních telefonech. Aplikace na počasí, navigační aplikace, aplikace na kupóny a aplikace na "bezpečnost rodiny" často požadují přístup k poloze, aby mohly aktivovat klíčové funkce. Jakmile aplikace získá přístup k poloze, může jej obvykle volně sdílet téměř s kýmkoli. Některé aplikace spolupracují se zprostředkovateli dat přímo prostřednictvím sad pro vývoj softwaru (SDK), zatímco jiné sdílejí údaje o poloze v procesu zobrazování reklamy cílené na chování prostřednictvím nabídky v reálném čase. (Electronic Frontier Foundation)

Na Rakušanově ministerstvu připravují zákon. Tajně. Advokát Kuba bije na poplach
Pojem „dezinformace“ právo nezná, varuje advokát Jaroslav Kuba. A upozorňuje na zákon, který proti dezinformacím chystá ministerstvo vnitra, v tajnosti, bez veřejných konzultací. „Bylo by alarmujícím, kdyby MV ČR zapojil při tvorbě zákona, jenž ze své podstaty platí obecně, jen zástupce pěti vládních politických stran. Spřízněných ideologií, odlišnou od ideologie přinejmenším opozičních politických stran. Či namísto renomovaných autorit ústavního práva a lidských práv zapojoval jen jakýsi názorově vyhraněný internetový tlampač,“ píše advokát a dodává, že pak by se občané mohli postavit na odpor. A legálně. (Parlamentní listy)

PS. Než půjde pětikolka do věčně zelených lovišť, musí zničit poslední zbytky demokracie v Česku. To je její transatlantický úkol zadaný od Deep state.