Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

AfD na prvním místě na východě a má 15 % v celostátním průměru
Rok po volbách do Bundestagu je AfD v průzkumu na prvním místě ve východním Německu. Podle úterního průzkumu veřejného mínění pro deník "Bild" dosahuje pravicová strana v tzv. nedělním průzkumu ve východních spolkových zemích 27 procent a v západních 12 procent. Na východě je druhá CDU s 26 procenty. V celostátním měřítku zjistil institut u 2102 účastníků na otázku, co by volili, kdyby se příští neděli konaly spolkové volby, následující hodnoty: CDU/CSU 27,5 % (minus jeden procentní bod oproti předchozímu průzkumu); SPD 18 % (minus 0,5 %); Zelení (19,5 %) a FDP (8 %) získali po půl procentním bodu. Celostátní hodnota AfD je 15 procent (o 1 procento více). Levicová strana dosáhla 5,5 % (beze změny). Průzkum proběhl mezi 23.-26. září. (Die Welt)

PS. Takže německý Deep state okamžitě v tomto týdnu začal policejní razii na hlavní centra AfD.

Kreml: K teroristickému činu na Nord Streamu by stěží došlo bez zásahu státu
Náměstek ruského ministra zahraničí Alexandr Gruško ve středu (27.9.) prohlásil, že Rusko je připraveno zvážit žádosti zemí EU o společné vyšetřování incidentů v Severním proudu, pokud je obdrží. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ve čtvrtek novinářům řekl, že incident na Nord Streamu vypadá jako akt státního terorismu. Uvedl také, že ačkoli Rusko a USA neudržují věcné kontakty prostřednictvím svých zvláštních služeb, mimořádná situace v souvislosti s plynovody Nord Stream vyžaduje aktivní a operativní spolupráci. (Sputnik news)

PS. Pokud se ukáže, že teroristický útok na oba hlavní EU plynovody provedlo Polsko a Dánsko s aktivní účastí USA, tak Brusel bude vypadat jako úplný šašek.

Ivan Hoffman: Dilema svatého Václava
Svatý Václav je patronem, který dění v české kotlině sleduje s nadhledem. Situací, kdy se v minulosti na čele svých rytířů chystal vyrazit z Blaníku, byla celá řada, ale nakonec vždy správně odhadl, že si pomůžeme sami anebo že nás nepřízeň osudu posílí, takže utrpěná příkoří nám budou ku prospěchu. (Český rozhlas)

Dva týdny před výbuchy na Severním proudu byla v oblasti zaznamenána podivná aktivita letadel a lodí NATO
V současné době je známo, že 13. září 2022 nad oblastí, kde explodoval plynovod Nord Stream, přelétávala letadla a vrtulníky NATO. Trasa letu letadel je velmi podivná, protože ta zjevně nehlídkovala v regionu, ale byla zaměřena konkrétně na určité objekty v Baltském moři. Navíc 2. září, tedy vlastně tři týdny před incidentem, se v regionu nacházely i vrtulníky NATO, které kroužily těsně nad místy, kde došlo k výbuchům na větvích plynovodu Nord Stream. (Avia pro)

Výsledky referenda v Donbasu
Podle místních volebních komisí většina občanů Doněcké i Luganské lidové republiky (DLR a LLR) podporuje myšlenku sjednocení s Ruskem. V DLR podpořilo myšlenku připojení k Rusku podle prvních oficiálních údajů více než 99 % voličů. Podobný výsledek přineslo i referendum v LLR, kde případné sjednocení podpořilo více než 98 % voličů. V obou republikách již byly podle místních úřadů sečteny všechny hlasovací lístky. (RT News)

Třináctiletá dívka na vražedném seznamu ukrajinské vlády promluvila
Max Blumenthal z Grayzone hovoří s Fainou Savenkovou, třináctiletou obyvatelkou Luganské republiky, kterou ukrajinská vláda zařadila na "seznam zabitých" Mirotvorec poté, co se obrátila na OSN s výzvou k ukončení války, kterou prožívá od roku 2014. (Gray zone)

USA zničily ruské plynovody Nord Stream 1 a 2, tvrdí bývalý polský ministr obrany
Bývalý polský ministr obrany Radek Sikorski připsal Spojeným státům sabotáž dvou plynovodů Nord Stream 1 a 2, které vedou zemní plyn z Ruska do Německa. "Děkuji vám, USA !" napsal Sikorski na Twitteru. Sikorski byl v letech 2005-2007 ministrem národní obrany a předtím zastával funkci náměstka ministra národní obrany a náměstka ministra zahraničních věcí. V současné době je zvoleným poslancem Evropského parlamentu. (Zero hedge)

Hrana možností
Podívejte se, jen skončily volby, už nám Hýkela vysvětluje, že cenový strop energií nebude na celou spotřebu. Už zase vystrkují růžky. Fiala se zase blyští v televizi a říká, že pokud byly volby referendem o vládě, tak je voliči ocenili. Jak jsem to psal v sobotu? Pokud ve volbách zvítězíme málo, musíme o to víc zahulákat na Václaváku. Je to další nezbytný krok, který musíme udělat. (Vidlákovy kydy)

EU blokuje 300 000 tun hnojiva, které chce Moskva zdarma dodat do Afriky
Brusel nadále blokuje ruská hnojiva v evropských přístavech, zatímco Moskva je připravena je bezplatně dodávat do Afriky, uvedl šéf ruské diplomacie v OSN. Podle Vladimira Putina je postoj Evropy v této otázce "vrcholem cynismu". V posledních týdnech bylo v evropských přístavech zablokováno 300 000 tun hnojiv. Rusko již dlouho nabízí jejich bezplatnou přepravu do afrických zemí, které je potřebují, ale Evropská unie na to nereaguje. (Reseau international)

Referendum v Děbalcevu
Toto město bylo kompletně zničeno během Děbalcevského kotle, kdy zde byla obklíčena ukrajinská armáda. Nyní je pod palbou amerických himarsů s cílem zastavit referendum. (Wargonzo)