Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Plíce, z nichž vyskakují vzduchové bubliny
Pro vládu, která se vychloubá tím, co udělala pro válku, aniž by mohla uvést cokoliv, co udělala pro mír, není v této zemi místo. (!argument)

Nově uniklá zpráva Rand Corporation odhaluje skutečné motivy války mezi Ruskem a Ukrajinou
RAND předpovídá Německu ztráty v řádech stovek miliard eur, což způsobí kolaps ekonomiky, snížení HDP a nakonec i celkový kolaps hospodářství EU. Všechny evropské měny se stanou toxickými a mnohem méně žádoucími než dolar, což povede k nevyhnutelnému posílení americké ekonomiky a opětovnému postavení USA jako nejpreferovanější země. Z ekonomických podmínek v Evropě samozřejmě bude těžit i Čína. (AC24)

Letadlo se z Londýna skutečně vracelo
Na Facebooku se šíří status, že se premiér Fiala při letu do Londýna na pohřbu královny choval jako „papaláš“. Důvodem je, že vládní letadlo s ním se muselo vrátit do Prahy, protože v Londýně pro něj nebylo místo. Prý na tom byla armáda předem upozorněna, že letiště budou vytížená. Hovořili jsme telefonicky s mluvčí letiště v Kbelích kapitánkou Bc. Kristýnou Kostíkovou. Ta potvrdila, že letadlo se skutečně vracelo do Prahy. Letělo do Londýna tedy dvakrát. (Manipulátoři.cz)

Dezinformační weby v Česku jsou aktivnější a sofistikovanější, vyplývá to z projektu Česko v datech
České dezinformační weby loni zveřejnily téměř 200 000 textů, asi o šest procent více než v roce 2020, informovali v tiskové zprávě zástupci projektu Česko v datech. V Česku aktuálně působí 46 prokremelsky orientovaných dezinformačních webů, což znamená pokles o víc než desetinu, jejich aktivita ale stoupá. Méně lidí než před šesti lety si podle analýz věří, že jsou schopni dezinformace od ostatních mediálních produktů rozlišit. (iRozhlas)

Očkování proti covidu-19 snížilo počet úmrtí v Česku až třiapůlkrát, zjistili demografové
„Rozdíl mezi hypotetickým počtem úmrtí a počtem vykázaných úmrtí udává odhad počtu úmrtí, ke kterým díky očkování nedošlo, což představuje téměř 15 000. Lze usuzovat, že očkování pravděpodobně snížilo počet úmrtí 3,5krát,“ uvedla Dzúrová. (iRozhlas)

Pokyny k potravinovým lístkům: Americká armáda radí vojákům, aby bojovali proti inflaci tím, že požádají o SNAP
Americká armáda zformulovala bojový plán proti pokračujícímu postupu inflace a zahrnuje doporučení vojákům, aby požádali o dávky z programu Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP). Tento program známý také jako potravinové lístky poskytuje pomoc při nákupu potravin domácnostem s nízkými příjmy. "Vzhledem k tomu, že inflace ovlivňuje vše od cen benzínu přes potraviny až po nájemné, je pro některé vojáky a jejich rodiny obtížnější vyjít s rozpočtem, který si stanovili a používali dříve," uvedl v armádních pokynech seržant Michael Grinston. "Vojáci všech hodností mohou požádat o radu, pomoc a poradenství prostřednictvím armádního programu finanční podpory." (yahoo.com)

PS. US-armáda na žebračenkách, to tu ještě nebylo. Impérium potřebuje bojovat na všech frontách a dělá ze všech žebráky. To je asistovaná sebevražda.

Prudký nárůst německého obchodního dovozu z Ruska
Objem německého dovozu z Ruska se za prvních sedm měsíců letošního roku meziročně zvýšil o 32,6 % na 27,9 miliardy dolarů, uvedlo v pondělí pro agenturu RIA Novosti ruské obchodní zastoupení v Berlíně s odvoláním na údaje německého spolkového statistického úřadu Destatis. Podle ruského obchodního zástupce v Německu Andreje Soboleva činil nárůst dovozu paliv a energetických produktů do července 40,5 %. Nákupy ruského zlata se zvýšily více než desetkrát, zatímco objem dovozu stříbra vyskočil téměř pětkrát. Země EU rovněž zvýšila nákupy dalších kovů z Ruska, včetně mědi, hliníku a niklu. (RT News)

PS. No a my to kupujeme od Němců...

Tajný plán Fedu na ničení zaměstnanců
V současné době mají průměrní američtí zaměstnanci větší moc než obvykle, protože v celé zemi probíhá vlna odborového sdružování. Společnosti musely přidat nejrůznější výhody, aby přiměly lidi ucházet se o práci u nich, jako jsou vyšší mzdy, dobrá zdravotní péče a dohody o práci z domova. Chik-fil-A dokonce házel po lidech kuřecí sendviče, aby je dostal za pult. Jde o to, že zaměstnanci mají v tuto chvíli moc a korporátní Amerika ne. A nyní máme důkaz, že korporátní Amerika - která vlastní naši vládu - chce vše okamžitě zvrátit. Uniklé memorandum Bank of America z června, o němž informoval server The Intercept, zachycuje jednoho z vedoucích pracovníků, jak říká: "Doufáme, že do konce příštího roku se poměr počtu volných pracovních míst a nezaměstnaných sníží na normálnější hodnoty z minulého hospodářského cyklu." V tomto memorandu se píše, že "poměr volných pracovních míst a nezaměstnaných se sníží na normálnější hodnoty z minulého hospodářského cyklu". Jinými slovy, chtějí, aby američtí pracovníci "ztratili páku na trhu práce", což je kód pro zvyšování míry nezaměstnanosti v celé zemi, takže zaměstanci budou opět zoufalí. (Mintpress News)

Chris Hedges: Stávkujte! Stávkujte! Stávkujte!
Vládnoucí oligarchové se děsí, že pro desítky milionů lidí se ekonomický rozvrat způsobený inflací, stagnací mezd, úspornými opatřeními, pandemií a energetickou krizí stává neúnosným. Varují, stejně jako Kristalina Georgieva, výkonná ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF), a generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, před možností sociálních nepokojů, zejména s blížící se zimou. Sociální nepokoje jsou krycím slovem pro stávky. Je to jediná zbraň, kterou pracující disponují a která může ochromit a zničit ekonomickou a politickou moc miliardářské třídy. Stávek se globální oligarchové bojí nejvíce. (Consortium News)

Petr Drulák – otevřené vyhrožování vyhazovem
Nepřestaneš-li veřejně říkat své názory, dostaneš padáka. Tuto větu má převážná většina populace spojenou s minulým režimem a obecně se má za to, že něco podobného bylo myslitelné naposled před rokem 1989. Aktuální případ ovšem ukazuje opak. Profesoru Petru Drulákovi již měsíce vyhrožují, že dostane vyhazov z Ústavu mezinárodních vztahů, bude-li pokračovat v šíření svých názorů. Dokládají to dokumenty, které má redakce k dispozici a jak nám řekl sám Drulák, případ zdaleka nekončí. „Půjdeme k soudu,” prozrazuje. Drulákovy názory, které se mnohdy rozcházejí s oficiální linií vedení státu, začaly výrazně vadit a několik měsíců kvůli nim čelí pokusům o výpověď ze strany Ústavu mezinárodních vztahů. Sám upozorňuje, že volné šíření vlastních názorů, které nijak nevybočují ze zákonného rámce, mu garantuje ústavní pořádek naší země a v případě vyhazovu je ochoten svést soudní bitvu. (Nové Slovo)