Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Jurij Podoljaka: Kurská bitva u Chersonu. 2. den (30.8.)

Velmi malé územní zisky Ukrajinců, ruská fronta neprolomena, ztráty Kyjeva 1000 mrtvých na jednom průlomu za jeden den. Průlom opolčenců do druhé linie obrany u Pervomajska, nástup na linii Kramatorsk-Slavjansk. (Zen.ru)

Rockefellerova nadace najímá vědce, aby psychoanalyzovali ty, kteří odmítají genové sérum Covid pro celosvětové rozšíření očkování
Rockefellerova nadace zveřejnila, že spolu s dalšími neziskovými organizacemi vkládá miliony dolarů do behaviorálního vědeckého projektu. Jeho cílem je pochopit, proč velké skupiny lidí na celém světě odmítají podstoupit očkování. Je to další známka toho, že se kovidové očkovací agendě globalistických institucí nedařilo tak dobře, jak původně doufaly. Skupinu behaviorálních vědců známou jako "Projekt Mercury" založila Rada pro výzkum sociálních věd (SSRC), nezisková instituce, která získává značné finanční prostředky od vlád a globalistických organizací. Stanovené cíle projektu nejsou příliš jasné a jeho poslání a formulace jsou vágní. Zdá se však, že jeho hlavním cílem je využít části masové psychologie a psychologie chování k vysvětlení globálního odporu vůči nedávným snahám o dodržování kovidových opatření. (Veterans Today)

PS. Nebavme se o tom, proč to nefunguje a zabíjí, ale proč se tím lidi nenechávají očkovat. Je to "efekt cyklonu B", viz náš starší článek ZDE.

CDU/CSU chce Habeckovi odebrat odpovědnost za energetiku
CDU/CSU ve Spolkovém sněmu požaduje, aby ministr hospodářství Robert Habeck (Zelení) zaujal rozhodnější postoj k hrozící energetické nouzi. "Je nepřijatelné, že se stále nevyužívají všechny možnosti k odvrácení energetické nouze v zimě," uvedl pro Deutsche Presse-Agentur místopředseda CDU a expert na energetickou politiku Andreas Jung. Kromě toho musí podle něj Habeck ukončit "katastrofu" s poplatkem za plyn. Ministr bude odpovídat na otázky na středeční mimořádné schůzi Výboru pro ochranu klimatu a energetiku (31.8.). "Neexistuje žádný národní pakt o úsporách energie, výroba elektřiny z plynu dosahuje rekordních hodnot, biomasa zůstává omezena, rozhodnutí o jaderné energii se protahuje a naléhavé dohody o solidaritě se sousedními zeměmi jsou promarněny," kritizoval Jung. Habeck musí nyní jednat rozhodně. Současně musí federální vláda konečně "předložit přesvědčivou celkovou koncepci pomoci namísto polovičatých dílčích opatření". (DWN.de)

PS. Němci si uvědomili, že jsou u plynového Stalingradu, fialová pětikolka je v pohodě.

Maďarsko požádá Evropu, aby zastavila eskalaci ukrajinské krize, říká ministr zahraničí
Maďarský ministr zahraničí Peter Szijjarto v úterý (30.8.) prohlásil, že požádá Evropu, aby zastavila jakékoli kroky, které by eskalovaly krizi na Ukrajině. "Na dnešním zasedání ministrů zahraničí EU požádám, abychom konečně odmítli návrhy, které s sebou nesou hrozbu další eskalace... a abychom se zaměřili na nastolení míru v Evropě," uvedl Szijjarto před neformálním zasedáním ministrů v Praze. Podle ministra, pokud v blízké budoucnosti nedojde na Ukrajině k míru, budou důsledky tohoto konfliktu ještě tragičtější, z dalších lidí se stanou uprchlíci a Evropa bude čelit bezprecedentní krizi. Otázka zásobování Evropy energií se stane ještě vážnější, uvedl Szijjarto. (Sputnik)

Proč nikdo nemluví o syndromu náhlé smrti lékaře?
Kanadští lékaři, kteří dnes umírají, jsou kanárkem v uhelném dole. Když se podíváte, kolik "normálních" Kanaďanů umírá, zjistíte, že je to ohromující číslo, řekl patolog Roger Hodkinson v rozhovoru s Laurou-Lynn Tyler Thompsonovou. Oficiálně tito lidé umírají na syndrom náhlého úmrtí dospělých, což je hlavní příčina úmrtí v kanadské provincii Alberta, uvedl Hodkinson. To znamená, že více lidí umírá nečekaně a bez příčiny než například na mrtvici, infarkt nebo cukrovku, upozornil. "To se ještě nikdy nestalo." Když Hodkinson před 40 lety prováděl pitvy, bylo velmi vzácné, že se nepodařilo určit příčinu smrti. "To se téměř nikdy nestalo. Téměř vždy existovala jednoznačná příčina smrti." (Rumble)

PS. K tomu poznámka ke krátké zprávě úmrtí v Kanadě ZDE.

Čína masivně přeprodává ruský plyn do Evropy
V červenci SCMP uvedl, že podle údajů čínských celních úřadů Čína v prvních šesti měsících roku nakoupila celkem 2,35 milionu tun zkapalněného zemního plynu (LNG) v hodnotě 2,16 miliardy USD. Objem dovozu se meziročně zvýšil o 28,7 %, přičemž hodnota vyskočila o 182 %. Znamená to, že Rusko předstihlo Indonésii a Spojené státy a stalo se letos čtvrtým největším dodavatelem LNG do Číny! To samozřejmě nelze zaměňovat s potrubním plynem, kdy ruský výrobce Gazprom nedávno oznámil, že jeho denní dodávky do Číny prostřednictvím plynovodu Síla Sibiře dosáhly nového historického maxima (Rusko je po Turkmenistánu druhým největším dodavatelem zemního plynu do Číny potrubím), a již dříve odhalil, že dodávky ruského potrubního plynu do Číny se v první polovině roku 2022 zvýšily o 63,4 %. Publikace vlastněná Nikkeiem dále uvádí, že "největší světový odběratel zkapalněného zemního plynu přeprodává část svých přebytečných nákladů LNG kvůli slabé domácí poptávce po energii. To poskytlo spotovému trhu dostatečnou nabídku, kterou Evropa využila navzdory vyšším cenám". Jak nedávno napsal deník FT, "obavy Evropy z nedostatku plynu v zimě se možná podařilo zažehnat díky nečekanému bílému rytíři: Čína." Co FT ignoruje, možná záměrně, je to, že nejde o "přebytek" - ostatně kdyby tomu tak bylo, čínský dovoz ruského LNG by se zhroutil. Ne - správný výraz pro LNG, který Čína prodává do Evropy, je ruský. (Zero Hedge)

PS. Faktické zhroucení EU je vidět v tom, že Brusel odmítá vidět vlastní blbost a státy si hledí zachránit holý plynový život tím, že nakupují na zimu plyn absolutně kdekoliv. Takže na ruském plynu vydělává Čína, což Rusku určitě oplatí v elektronice a jiném strategickém zboží.

Česká republika hodlá předat Ukrajině dalších asi 90 tanků T-72
Česká republika souhlasila s převodem téměř 90 tanků na Ukrajinu výměnou za německé vojenské vybavení. V současné době má Česká republika k dispozici ještě asi 90 tanků T-72, které hodlají orgány této země převést do výzbroje Ukrajiny. Jde o dvě různé modifikace. Praha a Berlín se dohodly, že výměnou za to, že Česká republika poskytne ukrajinské armádě těžká bojová vozidla sovětské éry, obdrží česká armáda od Německa 14 moderních tanků Leopard a jedno obrněné vyprošťovací vozidlo Bizon. (Aviapro)

PS. Výměna hodná českého génia na ministerstvu obrany.

V důsledku nepodařené ofenzívy ztratily OS Ukrajiny přes 1,2 tisíce vojáků
V důsledku pokusu o protiofenzívu Nikolajevsko-Krivorožským směrem, kterou nařídil osobně prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj, ztratily ukrajinské ozbrojené síly přes 1,2 tisíce vojáků. Oznámilo to v úterý 30. srpna Ministerstvo obrany Ruska. „V důsledku efektivních akcí ruské skupiny vojsk bylo v průběhu 24 hodin zničeno 48 tanků, 46 bojových vozidel pěchoty, 37 jiných bojových obrněných vozidel, 8 dodávkových vozů s velkorážními kulomety a přes 1200 ukrajinských vojenských příslušníků,“ uvádí se v denní zprávě ruského obranného rezortu. Podle informace MO RF při odražení útoku rozdrtili vojáci ruských ozbrojených sil jednotky 128. samostatné myslivecké útočné brigády OS Ukrajiny, které byly přesunuty ze západní Ukrajiny. Pět z nich včas složilo zbraně a vzdalo se do zajetí. Bylo také zlikvidováno přes 200 bojovníků, mj. asi 40 žoldáků z cizích států. (Sputnik)

Miliardové zisky z poplatků za plyn: "To je skandální"
Vytvářet miliardové zisky a přitom brát peníze z poplatků za plyn? Je to možné, i když obhájci spotřebitelů tuto mezeru v zákoně a chování některých společností odsuzují. Úřad nyní zveřejnil seznam všech dotčených dovozců. Na něm se však podílí nejen EnBW, pravděpodobně největší spekulant, ale také RWE. Proč? Pro Udo Sieverdinga je věc jasná. "Je skandální, že společnosti požadují podporu z poplatku za plyn, přestože mají vyhlídky na zisk," říká energetický specialista Centra pro ochranu spotřebitelů Severního Porýní-Vestfálska. "Spotřebitelům to nelze vysvětlit." Důvodem Sieverdingova hněvu je skutečnost, že dovozci plynu, především jihoněmecká energetická společnost EnBW, požadují peníze prostřednictvím poplatku za plyn, ačkoli zároveň zachovávají svou prognózu zisku pro současný hospodářský rok. EnBW předpovídá pro rok 2022 zisk ve výši více než tří miliard eur, a to navzdory nestabilnímu tržnímu prostředí. (wiwo.de)

PS. V Německu psali novou vyhlášku o plynu lobbisté energetických koncernů, které řídí ratingové agentury. To je dnešní Německo, kterému vládnou političtí pitomci. A teď si k tomu připočtěte fialovou pětikolku u nás, které vládnou ze zákulisí mafiáni.

Pentagon připouští "pravděpodobnost" ukrajinského ostřelování v blízkosti jaderné elektrárny
Vysoce postavený americký vojenský představitel v pondělí připustil, že ukrajinské síly mohly zasáhnout oblast kolem Záporožské jaderné elektrárny, ale trval na tom, že to bylo pouze v reakci na ruskou palbu, která údajně přicházela z této oblasti. Dříve během dne ruské úřady uvedly, že ukrajinský dělostřelecký granát poškodil střechu budovy, v níž je uskladněno palivo pro reaktor. (RT News)

PS. Tak čeští presstituti, pozor na lhaní, začněte číst americkou Pravdu, ať nezaspíte moment obratu. Zdá se, že s plánovanou inspekcí IAEA bude nutné změnit "narrativ".