Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Novináři BBC omylem prozradili pozice ukrajinských ozbrojených sil
Na videozáznamu (ZDE) novináři BBC získali referenční body z pozic speciální jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny pro řízení a usměrňování dělostřelecké palby. Díky přítomnosti orientačních bodů bylo zjištěno, že se nacházejí na farmě v obci Velikoje Artakovo v Nikolajevské oblasti. Podle zdrojů byly jednotky okamžitě zasaženy, což umožnilo eliminovat ohrožení Chersonské oblasti, která byla ostřelována ukrajinskými jednotkami. (Aviapro)

PS. Předtím udělali totéž ruští novináři a nechali zabít wagnerovce u Doněcka, tak jsou obě vojenská média úplně kvit.

Cena plynu v Evropě se nyní rovná 410 dolarům za barel ropy
Vlny veder v letošním létě a očekávaný nedostatek zemního plynu v zimě zvyšují ceny plynu. Evropské referenční ceny plynu vzrostly během pouhých tří dnů o 14 % na novou rekordní úroveň a pokračují tak v trendu růstu z posledních týdnů, protože poptávka po plynu pro výrobu elektřiny je v důsledku vln veder vysoká a dodávky z ruských plynovodů zůstávají na nízké úrovni, zatímco EU se snaží naplnit zásobníky plynu před zimou, která by znamenala příděly energie a plynu, zastavení výroby v průmyslu a vysoké ceny pro domácnosti za vytápění a elektřinu. Cena plynu v Evropě se nyní rovná 410 dolarům za barel ropy. (Oil Prices)

PS. Barel ropy se teď obchoduje okolo 95 dolarů. Ale zemní plyn nelze tak snadno skladovat a v neoliberálním kapitalismu se stal vysoce spekulativní komoditou. Takže plyn je nyní de fakto 4x dražší než ropa.

Masivní pokles porodnosti - důsledek očkování vakcínou korona?
Aktuální oficiální údaje z Německa a Švýcarska ukazují, že v prvních pěti měsících letošního roku došlo k masivnímu poklesu počtu narozených dětí. V Německu činil pokles 9 %, ve Švýcarsku 13 % v každém případě ve srovnání s předchozími roky 2019 až 2021. "Je to velmi překvapivé i proto, že v obou zemích v posledních 10 letech porodnost silně rostla a pozorovaný současný pokles se s tímto trendem vymyká. Statistický úřad Rakouska dosud neposkytl údaje za Rakousko. A to je zvláštní, protože statistiky porodnosti nejsou nijak složité." To tvrdí DDr. Christian Fiala, gynekolog a místopředseda rakouské strany "Menschen, Freiheit, Grundrechte". (ots.at)

Životní pojišťovny čelí prudkému nárůstu úmrtnosti: "Je to divné"
Začátkem tohoto roku Scott Davison, generální ředitel životní pojišťovny OneAmerica, varoval před prudkým nárůstem úmrtí mezi výdělečně činnou populací. Počet úmrtí se zvýšil nejméně o 40 procent. Naznačil, že se to týká i dalších životních pojišťoven. Pro představu o vážnosti situace: velká katastrofa, ke které dojde každých 200 let, by měla za následek nárůst úmrtí pouze o 10 %. Čtyřicet procent je prostě divné, řekl Davison. Zajímavé je také to, že podle něj může být viníkem vakcína. Skupina New York Life vyplatila o více než 30 % více než v roce 2020, skupina Northwestern Mutual o 35 %, MassMutual o téměř 45 %, skupina Prudential of America o téměř 20 % a skupina Metropolitan o 25 %. (Uncut News)

PS. Šídlo v pytli neutajíš. Pojišťovny dobře ví, že smrtelný covid byl v bilancích za rok 2020 a rok 2021 musí mít jiné důvody úmrtí.

Saúdský princ investoval na jaře 2022 přes 500 milionů dolarů do ruských energetických gigantů
Společnost Kingdom Holding Company saúdskoarabského prince Al Valída bin Talála Al Saúda investovala na jaře 2022 více než 500 milionů dolarů do depozitních certifikátů ruských energetických gigantů, včetně Gazpromu, Rosněfti a Lukoilu. To vyplývá z informací, které firma zveřejnila v neděli (21.8.). Jak vyplývá z tweetu společnosti, v únoru investovala 1,37 miliardy saúdských rijálů (365 milionů dolarů) do amerických depozitních poukázek Gazpromu a přibližně 196 milionů rijálů do globálních poukázek Rosněfti. Kingdom Holding Company také od února do března investovala zhruba 410 milionů rijálů do amerických depozitních certifikátů společnosti Lukoil. (Sputnik News)

PS. Saúdové hned na začátku války na Ukrajině masivně investovali do ruské energetiky, i přes západní embargo. Dnes jsou vysmátí, jejich investice mají asi 3x větší hodnotu.

Oběť bombového útoku v Moskvě byla oficiálně identifikována
Vyšetřovací výbor v neděli ráno (21.8.) známil, že v souvislosti se smrtí dcery významného ruského filozofa a politického komentátora Alexandra Dugina bylo zahájeno trestní stíhání a že příčinou je podezření na bombu nastraženou v autě. Třicetiletá Darja Platonová byla oficiálně potvrzena jako oběť výbuchu u ruského hlavního města, uvedl úřad v prohlášení. Podle vyšetřovatelů výbuch prorazil její Toyotu Land Cruiser v sobotu kolem deváté hodiny večer místního času, když jela poblíž obce Bolšij Vjazemy v Moskevské oblasti. (RT News)

PS. Dugin je hlavní ideologický kritik západního NWO a hlavní filosof ruské identity. Tam je nenávist až za hrob.

Britské královské letectvo "pozastavuje nabídky práce pro bílé muže", aby splnilo "nemožné" genderové kvóty
Vedoucí náboru RAF rezignovala na protest proti "faktickému zastavení" nabízení pracovních míst bílým mužům ve prospěch žen a etnických menšin, tvrdí zdroje z obrany. Vysoce postavená důstojnice zřejmě v minulých dnech podala výpověď kvůli obavám, že jakákoli podobná omezení náboru, byť dočasná a omezená, by mohla oslabit bojovou sílu RAF, uvedly zdroje. Podle nich se nábor snaží dosáhnout "nemožných" cílů v oblasti genderových kvót. Obranné zdroje obvinily hlavního maršála letectva sira Mikea Wigstona, šéfa RAF, z toho, že je podle všeho ochoten ohrozit bezpečnost Spojeného království v době rostoucích hrozeb ze strany Ruska a Číny ve snaze dosáhnout jiných důležitých cílů, jako je zlepšení genderové vyrovnanosti a inkluze. Jeden z obranných zdrojů uvedl, že generál sir Patrick Sanders, šéf armády, údajně přirovnal dnešní bezpečnostní výzvy k výzvám v období příprav na Druhou světovou válku a varoval, že Spojené království čelí "situaci roku 1937". Pak se podíváte na šéfa RAF a ten je připraven porušit operační požadavky letectva, jen aby splnil "genderové ukazatele" uvedl zdroj. (sott.net)

PS. To je rasismus naruby, tedy rasismus. Jen rasově ne/čistí ne/lidé mohou sednout za knipl stíhaček RAF s jadernými zbraněmi. God save the Gueen, a nás také. A ta ženská z RAF skutečně "has a balls". A stála proti tomuto genderově vyváženému vojenskému tvorovi, viz fotka ZDE.

Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o ukrajinském "chemickém terorismu" budou brzy zaslány OPCW
Konkrétně ministerstvo plánuje zaslat výsledky laboratorních testů ruských vojáků, kteří byli otráveni v důsledku kyjevského "chemického terorismu". Ministerstvo upřesnilo, že někteří vojáci utrpěli těžkou otravu chemickými látkami během ruské speciální vojenské operace na Ukrajině. "Na pozadí vojenských porážek v Donbasu a dalších regionech režim Zelenského schválil teroristické činy s použitím chemických jedů proti ruskému vojenskému personálu a civilistům," uvádí se v prohlášení. Podle ministerstva byla 31. července do polní nemocnice dopravena skupina ruských vojáků, která se nacházela poblíž města Vasilievka v Záporožské oblasti, s příznaky těžké otravy. Testy prokázaly přítomnost botulotoxinu typu B v jejich organismu, uvádí se v prohlášení. Tento toxin je organický jed vyrobený člověkem, upřesnilo ministerstvo. (Sputnik News)

PS. Vypadá to, že americké biolaboratoře na Ukrajině nebraly dolary nadarmo.

Policejní ředitel v Sankt Gallen: "Je možné, že se lidé vzbouří"
Fredy Fassler, vedoucí odboru bezpečnosti a spravedlnosti v kantonu Sankt Gallen, řekl švýcarskému deníku Blick, že výpadek energií by měl dalekosáhlé důsledky: "Představte si, že už si nemůžete vybrat peníze v bankomatu, nemůžete platit kartou v obchodě nebo natankovat u čerpací stanice. Přestane fungovat topení. Je zima. Na ulicích se setmí. Lze si představit, že by se obyvatelstvo vzbouřilo nebo že by došlo k rabování." (Blick.ch)

Německá centrální banka varuje před bezprecedentní inflací
Prezident německé centrální banky Joachim Nagel řekl v sobotu (20.8.) deníku Rheinische Post, že Německo brzy zaznamená nejvyšší inflaci za poslední desetiletí, a dodal, že země může upadnout do recese. "V podzimních měsících je možná dokonce desetiprocentní inflace," řekl Nagel listu a dodal, že poslední prudký nárůst cen energií způsobený snížením dodávek z Ruska - hlavního dodavatele do Německa - pravděpodobně povede k dalšímu zvýšení spotřebitelských cen. "Dvouciferná míra inflace byla v Německu naposledy naměřena před více než 70 lety," dodal prezident Bundesbanky. Podobnou úroveň inflace země zaznamenala již v roce 1951, kdy podle tehdejších výpočtů dosáhla 11 %, uvádějí německá média. (RT News)