Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Štefec: Náš růžový virtuální svět zadluženosti se blíží svému konci
Čeští “politici” jsou v jejich „rozhodování“ takzvaně „vhodně směrováni“ ambasádou „jisté nejmenované velmoci“ (viz úsměvný český film Konec agenta W4C) a pracují v její prospěch bez ohledu na zájmy a názory občanů vlastní země. Výběr lidí pro tuto „práci“ probíhá už léta v prostředí různých lidskoprávních, genderových a podobně ze zahraničí koncipovaných neziskových organizací, které fungují jako startovní pozice pro jejich budoucí politické kariéry. Vybraní lidé jsou pak na příslušné role cíleně připravováni v tzv. “institutech” (Aspen Institute atd.), financovaných cestou pro tento účel zřizovaných nadací (Sorosova Open Society Foundations a další). (Regionální noviny)

Afghánští uprchlíci odmítají asyl ve Skotsku a Walesu, protože "je tam zima a nemluví anglicky"
Přibližně 9 500 Afghánců a jejich rodin evakuovaných z Kábulu po převzetí moci Talibanem žije i po roce v hotelech. Tato částka doplňuje účet daňových poplatníků ve výši 3 milionů liber denně za hotely pro 26 000 žadatelů o azyl včetně migrantů z Lamanšského průlivu. Asi 7 000 afghánských uprchlíků získalo trvalé ubytování prostřednictvím radnic, ale pro zbývajících 9 500 evakuovaných osob musí úředníci ministerstva vnitra teprve najít vhodné bydlení. Někteří z nich odmítli ubytování s odůvodněním, že nechtějí jet do Skotska nebo Walesu, protože podle nich zde neumějí anglicky a v těchto zemích je zima. (Telegraph)

Vojska Ukrajiny ostřelovaly Záporožskou atomovou elektrárnu řízenými střelami západní výroby
Útoky na Záporožskou atomovou elektrárnu provádějí ukrajinská vojska pomocí řízených střel západní výroby, oznámil mluvčí administrativy tohoto regionu Vladimir Rogov. Dříve oznámil, že ukrajinská vojska ostřelovala Záporožskou atomovou elektrárnu, kvůli ostřelování se nepodařilo v elektrárně včas vystřídat směny, mrtví a zranění nejsou. Podle jeho slov bylo při ostřelování Záporožské atomové elektrárny ze strany OS Ukrajiny poškozeno vysokonapěťové elektrické vedení transformovny Kachovskaja: „Je zajímavé, že ostřelování atomové elektrárny se provádí řízenými střelami anglosaské výroby. Jsou nebezpečné právě tím, že jsou řízené – letí tam, kam je posílají,“ řekl Rogov ve vysílání televizní stanice Rossija 24. Dodal, že úřady mají důkazy toho, že se používají střely právě tohoto typu, a tyto důkazy budou předloženy. (Sputnik)

Protivzdušná obrana zaútočila na izraelská letadla 10 km od hranic se Sýrií
Útok Hizballáhu na izraelská vojenská letadla u syrských hranic byl zachycen na videu. Libanonská ozbrojená skupina zahájila palbu na izraelské bojové letouny, když tyto prováděly nebezpečné lety v blízkosti hranic se Sýrií, v oblasti údolí Bekaa. Podle předběžných údajů byl útok proveden za použití sovětského PVO Tunguska, přičemž nebyly zaznamenány žádné odpaly raket a fungovala pouze protiletadlové zbraně. Na prezentovaných videosnímcích je vidět hustá palba z PVO na izraelské bojové letouny. Ta se nacházela v regionu a mohla být využita k následnému útoku na Sýrii. V uplynulých 72 hodinách Izrael prováděl v regionu průzkum a výskyt stíhaček potvrzuje chystaný útok. Izraelská letadla asi nebyla zasažena PVO libanonského Hizballáhu, nicméně rostoucí konfrontace v regionu naznačuje, že útoky na izraelská letadla budou pokračovat. V IDF doposud nebylo vydáno žádné oficiální prohlášení o vniknutí izraelských stíhaček do libanonského vzdušného prostoru. (Aviapro)

PS. Kolem Izraele se utahuje smyčka, stíhačky nebudou moci beztrestně útočit kvůli Hizballáhu z Libanonu do Sýrie.

Zásah FBI v Trumpově rezidenci může znamenat, že v roce 2024 nebude moci kandidovat - a jeho militantní stoupenci povstanou
FBI v pondělí provedla razii v sídle bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na Floridě. Není jasné, s jakým konkrétním vyšetřováním příkaz k prohlídce souvisí, nicméně CNN tvrdí, že ze známých zdrojů se dozvěděla, že se týká Trumpova nakládání s prezidentskými dokumenty. Trump ze své strany událost označil za "útok", který ukazuje "temné časy pro náš národ". Stejně jako bývalý prezident i republikánům nakloněná média jako Fox News událost líčí jako politickou perzekuci ze strany administrativy prezidenta Joea Bidena vůči jeho pravděpodobnému soupeři v roce 2024. (RT News)

PS. Deep state udělal v USA klasickou akci jako ve všech "nepřátelských" režimech světa. Najde si povolné borce z administrativy a připraví barevnou revoluci, kde přes nastrčené byrokraty vyřídí daného kandidáta. Nyní v Brazílii kandiduje předtím očerněný a pak rehabilitovaný bývalý socialistický prezident Lula. Jenže USA zatím není stoprocentní banánová republika a nemusí to vyjít.

Miliony Brazilců naslouchají dopisu na obranu demokracie
"V dnešní Brazílii už není prostor pro autoritářské ústupky. Diktatura a mučení patří minulosti," zdůraznil. Ve čtvrtek se právníci, intelektuálové, umělci, dělníci a podnikatelé zúčastnili čtení "Dopisu brazilským ženám a mužům na obranu demokratického právního státu", dokumentu, který připravila Právnická fakulta Univerzity v Sao Paulu a který dosud podepsalo více než 900 000 Brazilců. (Telesur)

PS. Budeme v Česku mít prezidentské volby, kde ve druhém kole asi skončí jen samí političtí šašci najmenovaní ze struktur Deep state. Není na čase udělat něco podobného jako v Brazílii, kde budou stejné volby?

Světová zdravotnická organizace znovu chce globální smlouvu o pandemiích a Světová banka vytvořila fond v hodnotě 1 miliardy dolarů na očkovací pasy
WHO pokračuje v plánech na přijetí nové nebo revidované mezinárodní smlouvy o připravenosti na pandemii, přestože se letos v létě setkala s neúspěchem poté, co se proti plánu postavily desítky zemí, především mimo západní svět. Většina členských států WHO se 21. července na zasedání Mezivládního vyjednávacího orgánu WHO (INB) dohodla, že bude usilovat o právně závazný nástroj pro pandemii, který bude obsahovat "právně závazné i právně nezávazné prvky". STAT News popsal tuto dohodu, která vytvoří nový globální rámec pro reakci na pandemie, jako "nejproměnlivější výzvu k akci v oblasti globálního zdraví od roku 1948, kdy byla WHO založena jako první specializovaná agentura OSN". Mezitím Světové ekonomické fórum, Africká unie a Světová banka - které vytvořily fond ve výši 1 miliardy dolarů na "dohled nad nemocemi" a "podporu proti současným i budoucím pandemiím" - vyvíjejí vlastní mechanismy reakce na pandemie, včetně nových rámců pro pasy vakcín mezi jednotlivými zeměmi. (Childrens health defense)

PS. Po nefunkčním očkování na kovid přijdou kovid-pasy na, které bohužel budou plně fungovat v koloniích Deep state. O to šlo. Viz článek od Maloneho ZDE.

Moskva tvrdí, že Západ je v otázce ukrajinského obilí pokrytecký
Ivan Nečajev, zástupce ředitele informačního a tiskového odboru ministerstva, na čtvrtečním tiskovém brífinku prohlásil, že "zatím nedorazila ani jedna loď s obilím k břehům hladovějících zemí Afriky nebo jižní Asie. Plují hlavně do západních přístavů a hlavní sortiment vyváženého zboží netvoří pšenice, ale kukuřičné zrno a slunečnicový olej. To zpochybňuje upřímnost těchto hlasů na Západě, že světová potravinová bezpečnost závisí na tzv. 'obilné dohodě'," řekl Nečajev s odkazem na nedávnou dohodu mezi Moskvou a Kyjevem, která umožnila obnovení vývozu obilí z ukrajinských přístavů. (RT News)

Turecké banky se připojují k ruskému platebnímu systému
Pět tureckých bank se připojuje k ruskému platebnímu systému Mir, uvedl podle agentury Bloomberg turecký prezident Recep Tayyip Erdogan na zpáteční cestě z ruského Soči, kde jednal se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Výhody z toho budou mít jak ruští turisté, tak i Turecko, řekl Erdogan. (Novinky.cz)

Německé houfnice PzH 2000 se ukázaly být pro ukrajinské ozbrojené síly naprosto nepoužitelné
Německé houfnice PzH 2000 se ukázaly být pro ukrajinské ozbrojené síly naprosto nepoužitelné. Jak se ukázalo, z 15 německých samohybných děl PzH 2000 dodaných Ukrajině zůstalo v provozu pouze pět kusů. To vylučuje jejich bojové použití, protože nemohou střílet v salvách. Navíc se ukázalo, že 10 dělostřeleckých zařízení nebylo ztraceno v boji. Houfnice prostě nelze opravit kvůli nedostatku náhradních dílů. (Aviapro)

PS. Ale to přece vůbec nevadí. Zaplatili jsme to z našich daní, a to je hlavní.