Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Energetická krize: energetická společnost zdvojnásobuje ceny plynu
Společnost RheinEnergie hodlá zvýšit ceny plynu o více než 100 %. Až dosud se dodával plyn za cenu 7,87 centu za kilowatthodinu. Teď se chystá RheinEnergie tuto částku zvýšit na 18,3 centu. V takovém případě se zvýší cena plynu více než dvojnásobně. V přepočtu na průměrnou domácnost s roční spotřebou 10 tisíc kWh to znamená, že výdaje, které nyní činí 960 eur, se zvýší na 2002 eur. Způsobí to neřešitelné finanční problémy nejen nemajetným občanům, ale i lidem s normálními příjmy. (Compakt)

„Stavíte se proti vládní politice? Jste dezinformátor a zasloužíte trest!“ Americký publicista vypustil hrozivý text
Pokud se stavíte proti vládní politice týkající se COVIDu-19, klimatických změn, imigraci nebo proti jiným sporným politickým rozhodnutím, musíte být potrestáni za šíření škodlivých – toxických – „dezinformací“. V článku pro Gatestone Institute o vzestupu útoků proti svobodě projevu na to upozorňuje americký publicista J. B. Shurk. Popisuje, jak byly některé myšlenky postupně transformovány do nových „zločinů z nenávisti“. Pak se definice toho, co je „nenávistné“, rozšířila do takové míry, že politici mohli pohodlně označovat za „nenávist“ cokoliv, co je v rozporu s jejich cíli. (Parlamentní listy)

Ratingová agentura Moody's snížila výhled Česka na negativní. Kvůli plynu
Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service snížila výhled České republiky ze stabilního na negativní kvůli možnému narušení dodávek ruského plynu. To by mohlo vést k přidělování plynu, uvrhnout ekonomiku země do hluboké recese s negativními důsledky pro trend růstu a zhoršit rozpočtové ukazatele. Moody's zároveň potvrdila hodnocení úvěrové spolehlivosti České republiky na stupni Aa3. (Tiscali.cz)

Uvádíme na pravou míru údajný citát ředitele BIS
Bezpečnostní informační služba by ráda uvedla na pravou míru údajný citát ředitele BIS Michala Koudelky, který se v minulých dnech začal šířit na sociálních sítích: „Pokud někdo šíří, že Petr Fiala na Ukrajině nebyl, tak je to lež a ne názor či kritika. Jde o to, kdo a jakým způsobem tyhle informace šíří a do jakého kontextu je zasazuje, a to už pak pohled na celý problém mění. Nebo vzpomeňme si na docela ošklivé útoky na ministra vnitra nebo ministryni obrany, která dělá velmi odhodlaně a velmi dobře svojí práci. A velmi odvážně musím říci. Přesto místo poděkování čelí nevybíravým útokům. Nebo znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny. A toto všechno má tendenci nahlodávat důvěru společnosti ve stát. A to ve chvíli, kdy čelíme tak vážnému ohrožení. A ty útoky budou pokračovat a budou ještě rozsáhlejší a masivnější, možná zrádnější, ale my na ně prostě musíme být připraveni reagovat.“ (BIS)

PS. I když je to tzv. "nevytrženo z kontextu", citát zní hrozivě a nepatřičně.

Povinné očkování se po anglicku vytrácí, bez omluvy od našich kdysi tak horlivých ochránců veřejného zdraví
Austrálie tento týden téměř bez pípnutí svých hlavních ochránců veřejného zdrav z velké části zrušila povinné očkování. To z velké části zůstává v platnosti pouze pro osoby pracující ve zdravotnictví a péči o seniory nebo osoby se zdravotním postižením. Nebylo poskytnuto žádné vysvětlení, proč mohou být neočkovaní pracovníci nyní „vítáni zpět“ na pracovištích. Nedošlo k omluvě těm, kteří přišli o práci za to, že se odmítli nechat píchnout, nebo kteří přišli o život či dobré zdraví po očkování. Dosud bylo Úřadu pro zdravotnické prostředky (TGA) hlášeno 889 úmrtí, která mohla být způsobena očkováním, a téměř 133 000 lidí nahlásilo poškození vakcínou, včetně více než 140 infarktů, 360 infarktů myokardu, 500 mozkových příhod, 1 400 případů trombózy žil a 1500 plicních embolií. (Spectator Australia)

Ivan Hoffman to vidí: Vnucují nám bídu. A ještě nás nutí se na ni těšit
Bída, jež přichází, bude selektivní. Nehrozí bohatým, ti na bídě naopak vydělají. Nehrozí ani politikům, kteří nám samozřejmě budou bídu profesionálně organizovat za zaslouženou mzdu. Bída pak nehrozí chudým, neboť ti již chudí jsou. Na bídu se mohou těšit podnikatelé a jejich zaměstnanci, kteří doplatí na drahé energie, lidé v službách, jež se stanou nedostupnými pro stále chudší klientelu, a pochopitelně státní zaměstnanci krachujícího státu. (Parlamentní listy)

A JE TO TU! PRVÝ OBČAN EÚ MÁ BYŤ Z IDEOLOGICKÝCH DÔVODOV – NA PRÍKAZ BRUSELU ZBAVENÝ MAJETKU! A JE TO SLOVÁK!!!
V prípade Slováka Hambálka Brusel zaviedol novú, vyššiu dimenziu trestania osôb, ktoré majú iné politické zmýšľanie, ako ho už diktátorsky určuje bruselská ideológia. (CZ 24 News)

Snaha o izolaci Ruska a Číny pod vedením USA selhává
Skupina G-20, kterou tvoří země, jež se podílejí na celosvětovém hospodářském výkonu přibližně 85 %, by měla více odrážet světovou situaci. Přesto se k mezinárodním sankcím uvaleným na svého kolegu Rusko kvůli jeho invazi na Ukrajinu připojila jen polovina členů. Vysocí představitelé této menší skupiny bohatých zemí cestují po světě, aby se zasadili o přísnější ekonomickou síť kolem Ruska. Překvapilo je, že se státy G-20 k sankcím nepřipojily, i když se tyto země nesnaží Moskvě pomoci sankce obejít. (Bloomberg)

Čína vypálila nad Tchaj-wanem hypersonické rakety DF-15
Dnes (4.8.) provedly jednotky Čínské lidové osvobozenecké armády (PLA) údery dvěma hypersonickými raketami DF-15 ve vodách Tchajwanského průlivu. Údery byly provedeny ze vzdálenosti asi 850 kilometrů a střely při nich přeletěly nad ostrovem, což je poprvé, kdy byly takové zbraně proti Tchaj-wanu použity. (Avia Pro)

„Ten plyn spotřebuje Německo.“ Vladimír Štěpán odhalil, jak to bude v zimě s plynem odjinud
Dnes už je jasné, že sankce Rusko nepoškodí, princip „Poručíme větru, dešti“ opět nevyšel, Rusko dodá místo 200 miliard m3 za rok do Evropy jenom 100 miliard m3 nebo i méně, a jejich příjmy z plynu vzrostou, protože se zvýší cena plynu. Těch 50 a více miliard m3 použijí pro plynofikaci Ruska, která se rozběhla, mají ten plyn zdarma, zaplatila ho EU. (Parlamentní listy)

PS. EU financuje z mých daní zadarmo plynofikaci Ruska a tady budeme mrznout. Nesedí v tom Bruselu náhodou Putinovi agenti? To by se mělo prošetřit.