Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Hlavní ekonomická síla EU byla vyzvána, aby zvážila těžbu frakováním
Německo by mělo zvážit rozšíření domácí těžby zemního plynu, a to i pomocí frakování, uvedl v pátek generální ředitel společnosti E.On. "Musíme si položit otázku, zda bychom mohli v Německu vytvořit další ložiska zemního plynu," řekl Leonhard Birnbaum časopisu Wirtschaftswoche. Poznamenal, že v současné době je těžba plynu v Německu "obecně ve většině případů nemožná" kvůli přísným kontrolám životního prostředí a nutnosti získat zákonná povolení. Vyzval k nalezení řešení "bez tabu". Technologie frakování se v Německu používá od 60. let 20. století k těžbě zemního plynu z konvenčních zásob, včetně pískovců a karbonátových kamenů. Přibližně třetina zemního plynu vytěženého v zemi pochází ze zásob využívaných frakováním. "Nekonvenční frakování" v břidlicových a uhelných slojích, které využívá techniky horizontálního vrtání, je však v Německu z velké části zakázáno kvůli rizikům pro životní prostředí, jako je znečištění vody, nebo dokonce zemětřesení. (RT News)

PS. Nejprve se znovu rozjede uhlí (ale ne atomové elektrárny), pak se bude vozit kapalné LNG přes půl zeměkoule, pak se vysbírá dřevo v lese a nakonec zamoříme na 100 let spodní vody frakováním. Tomu říkají válečníci u Zelených v Německu "ekologie".

Lumík vede stádo lumíků: Slavoj Žižek a terminální kolaps protiválečné levice
Všimli jste si, že každá větší zahraničněpolitická krize od invaze USA a Velké Británie do Iráku v roce 2003 odloupla další vrstvu levice, která se přidala k pronacistickému a proválečnému táboru? Těžko si dnes vzpomeneme, že proti útoku na Irák pochodovalo v USA a v Evropě mnoho milionů lidí. Někdy se zdá, že už nezbyl nikdo, kdo by nefandil další vlně zisků západního vojensko-průmyslového komplexu , který ti samí spekulanti obvykle označují jako "obranný průmysl". Washington dostal tvrdou lekci z nepopulárnosti svého útoku na Irák v roce 2003, jehož cílem bylo ovládnout větší část ropných zásob na Blízkém východě. Obyčejní lidé neradi vidí, jak se plení veřejná pokladna nebo jak trpí roky úsporných opatření jen proto, aby se naplnily kapsy Blackwateru, Halliburtonu a Raytheonu. Tím spíše, když je jim taková válka prodávána na základě obrovského podvodu. Od té doby tedy USA svůj neokolonialismus přebalují do zástupných válek, které se prodávají mnohem snadněji. Těchto válek bylo několik: Libye, Sýrie, Jemen, Írán, Venezuela a nyní Ukrajina. Pokaždé se do tábora válečných jestřábů nechá nalákat několik dalších levičáků, kteří se nechají zlákat nezištnými humanitárními instinkty Západu - samozřejmě podporovanými skrze hlavně Západem dodávaného arzenálu. Tento proces dosáhl svého vrcholu v případě Ukrajiny. (Mintpress News)

PS. Levice na Západě je koupená Sorošem a podělaná strachy, že přijde o dotace a snadné živobytí. To je životní styl neoliberální pravice, které dělá stafáž a fíkový list. To se pak těžko bojuje za chudé lidi. U nás za ty levicové mimoně v politice zaskakuje Babiš, což je úplná komedie.

Úniky v plynovém vedení USA
Přibližně každých 40 hodin dojde někde v USA k havárii plynovodu. Od roku 2010 do téměř konce roku 2021 došlo ve Spojených státech k téměř 2 600 plynovodním incidentům souvisejícím s únikem plynu, které byly natolik závažné, že byly nahlášeny federální vládě, přičemž 328 z nich vyústilo v exploze. Při těchto explozích a požárech zahynulo 122 osob a 603 osob bylo zraněno. Množství plynu unikajícího do životního prostředí je mnohem větší, než zachycují federální hlášení o únicích nebo odhady emisí Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA). Studie z roku 2020 například odhaduje, že v USA je více než půl milionu úniků v místních distribučních systémech plynu a že úniky z těchto systémů jsou pětkrát větší než množství odhadované agenturou EPA. Plyn může být uvolněn záměrně ze strany energetické společnosti za účelem snížení tlaku nebo vyprázdnění potrubí kvůli údržbě, nebo může být uvolněn neúmyslně v důsledku opotřebení, poruchy zařízení, přirozených příčin nebo náhodného násilí či proražení. (U.S. Pirg Fund)

PS. Některé trubky pocházejí z konce 19. století a na všechny trasy položené před rokem 1970 se nevztahují nové bezpečnostní normy. Je to vyrabované do mrtě, jako když pětikolka projede Českem. Peníze na investice do US-infrastruktury jsou vytunelované a leží na účtech v off-shore (ZDE).

Rusko by mělo nabídnout výměnu století: západní žoldáky za Assangeho
Zdravotní stav Juliana Assange z WikiLeaks se rapidně zhoršuje, V případě vydání ze Spojeného království do USA, kde mu hrozí 175 let za mřížemi poté, co prostřednictvím své platformy odhalil americké válečné zločiny, téměř jistě zemře ve vězení. Tato celosvětová ikona svobody slova a nezávislé žurnalistiky vzbuzuje sympatie všech kromě nejradikálnějších unipolárních liberálních globalistů na celém světě. Proto musí být za každou cenu propuštěn. Ačkoli je to přitažené za vlasy, jedinou reálnou šancí může být, že Rusko nabídne výměnu století a veřejně navrhne výměnu vězněných západních žoldáků z USA a Spojeného království za Assange. (Uncut News)

Nově zveřejněné dokumenty odhalují stopy mezinárodního financování, které předcházelo vraždě Berty Cáceresové
Dva dny předtím, než byla Berta Cáceresová v Hondurasu zavražděna, uvolnila nizozemská banka prostřednictvím offshorového účtu konkrétní společnosti něco přes 1,7 milionu dolarů. Dva roky předtím se nizozemská státní banka FMO zavázala financovat kontroverzní honduraský projekt přehrady Agua Zarca. Přehradu vedla společnost Desarrollos Energéticos Sociedad Anónima (DESA), na níž se podíleli David Castillo a Daniel Atala Midence, generální a finanční ředitel společnosti. Cáceres, známý ekologický aktivista a vůdce domorodé komunity Lenca, byl hybnou silou protestů proti ní. (Intercept)

Mapa vojenských operací na Ukrajině 23. června
První kotel na Lysičansku je uzavřen a zítra bude ukončena uzávěra, která rozsahem připomíná kotel u Ilovajska v roce 2014. První bojový únik z kotle skončil pro ukrajinská vojska tragicky. (vk.com)

Rusko platí státní dluh v rublech
Ruské ministerstvo financí ve čtvrtek (23.6.) oznámilo, že "v plné výši" vypořádalo dvě emise eurobondů denominovaných v dolarech, a to zasláním 12,51 miliardy rublů (234,5 milionu USD) v kupónových platbách do Národního depozitáře vypořádání (NSD). Jedná se o první platbu provedenou v rámci nového mechanismu, který umožňuje transakce v rublech. Podle ministerstva se jednalo o platby za eurobondy se splatností v letech 2027 a 2047. "Závazky na obsluhu státních cenných papírů Ruské federace tak byly ministerstvem financí splněny v plné výši," uvádí se v prohlášení. (RT News)

Očkování Covid-19 BNT162b2 dočasně zhoršuje koncentraci spermatu a celkový počet pohyblivých buněk u dárců spermatu
Kvůli obavám z možných škodlivých účinků "vakcín" Covid na mužskou plodnost zkoumali izraelští vědci přípravek společnosti Pfizer na parametry spermií dárců spermatu. Jejich studie byla nyní publikována v časopise Andrology. Autoři zjistili průměrný pokles koncentrace spermií o 15,4 procenta po dobu 75 až 120 dnů po injekci, což znamená, že pohyblivé spermie se snížily o 22,1 procenta. K celkovému zotavení došlo 5 měsíců po injekci; objem a pohyblivost spermií pak již nebyly ovlivněny. Podle vědců je pravděpodobnou příčinou dočasného poklesu koncentrace a pohyblivosti spermií systémová imunitní reakce po "očkování". Dlouhodobá prognóza zůstává podle nich dobrá. (Andrology)

BRICS vyvíjí globální rezervní měnu - Putin
Prezident Vladimir Putin ve středu (22.6.) uvedl, že země BRICS - Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika - v současné době pracují na vytvoření nové světové rezervní měny. "Otázka vytvoření mezinárodní rezervní měny založené na koši měn našich zemí se rozpracovává," řekl na podnikatelském fóru BRICS. Podle ruského prezidenta členské státy rovněž vyvíjejí spolehlivé alternativní mechanismy pro mezinárodní platby. Již dříve skupina uvedla, že pracuje na vytvoření společné platební sítě, která by snížila závislost na západním finančním systému. Země BRICS rovněž posilují používání místních měn ve vzájemném obchodě. (RT News)

PS. Podívejte se na datum, kdy začala Velká vlastenecká válka proti hegemonii dolaru.

Dne 22. června 1941 ve 4.00 ráno začala operace Barbarossa
Západní Evropu nacisté dobyli během dubna až června 1940. Po rychlých vítězstvích na východní frontě přišla Moskva a pak Stalingrad, nakonec Berlín. Ten západní spojenci považovali za nedobytný.