Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Rezoluce Republikánské strany v Texasu: Biden není legitimně zvolený prezident USA
Viz citovaný PDF dokument z Republikánské konvence státu Texas, str. 40, odhlasované rezoluce a usnesení: "Volby 2020: Jsme přesvědčeni, že volby v roce 2020 porušily článek 1 a 2 Ústavy USA. Různí státní tajemníci nezákonně obcházeli zákonodárné sbory svých států při provádění voleb v jejich mnoha způsoby, včetně toho, že umožnili přijímání hlasovacích lístků po 3. listopadu 2020. Jsme přesvědčeni, že zásadní volební podvody v klíčových metropolitních oblastech významně ovlivnily výsledky voleb v pěti klíčových státech ve prospěch Josepha Robinette Bidena Jr. Odmítáme ověřené výsledky prezidentských voleb 2020 a prohlašujeme, že úřadující prezident Joseph Robinette Biden Jr. nebyl legitimně zvolen lidem Spojených států. Důrazně vyzýváme všechny republikány, aby se zasadili o zajištění integrity voleb a aby se v listopadu 2022 dostavili k volbám, přivedli své přátele a rodinu, a dobrovolně pracovali pro místní republikány a zastavili případné podvody." (Zpráva stálého výboru z roku 2022, komise pro platformu a rezoluce strany)

PS. USA hrozí občanská válka, pokud se pořádně nevyšetří volební podvody okolo Bidena, viz náš článek k volbám ZDE.

Britské odbory učitelů a zdravotníků NHS hrozí stávkou, pokud nedojde k navýšení platů o inflaci
Velká Británie se připravuje na vlnu rozsáhlého přerušení provozu, protože na 21., 23. a 25. června byly vyhlášeny tři dny protestních akcí v železniční síti Network Rail a 13 společnostech provozujících vlaky. Generální tajemník RMT Mick Lynch uvedl, že "členové chtějí důstojné zvýšení mezd, jistotu zaměstnání a žádné povinné propouštění". Inflace dosahuje čtyřicetiletých maxim a dramatický růst životních nákladů začíná zasahovat stále více domácností. Dva z největších britských odborových svazů, které zastupují učitele a pracovníky Národní zdravotní služby (NHS), varovaly před protestními akcemi, pokud se jim nezvýší platy. Největší odborová organizace učitelů v zemi National Education Union (NEU) prohlásila, že pokud do 22. června nedostane záruky zvýšení platů podle inflace, pak nechá hlasovat o stávkové zvýšení platů svých 450 000 členů. (Sputnik)

PS. Ve správně kolonizovaném Česku zatím pokorným ovčanům vysvětlují, že se mají sprchovat studenou vodou a že mají méně jíst.

Ukrajinský parlament schválil nové zákony o čistce ruské kultury
Ukrajinský parlament schválil dva zákony, které omezují prodej ruské hudby a knih. Pokud prezident Volodymyr Zelenskyj zákony podepíše, bude to významný krok vpřed ve snaze Kyjeva očistit ruskou kulturu. První návrh zákona zavede přísná omezení pro všechny autory, kteří měli ruské občanství po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991. Zákon zakáže tisk knih ruským občanům, zakáže komerční dovoz jakékoli knihy vytištěné v Rusku, Bělorusku nebo na "okupovaném ukrajinském území" a pro dovoz jakékoli knihy v ruštině bude vyžadovat zvláštní povolení. (Antiwar)

PS. Humanista Fiala má Kyjevu fakt skvělého kamaráda, začalo nacistické pálení knih v novém vydání.

Společnost Pfizer údajně sponzorovala jachtařský večírek neúspěšného kolumbijského uchazeče o prezidentský úřad Rodolfa Hernándeze v Miami
Rodolfo Hernández, kterého americká mainstreamová média oslavovala jako "protikorupčního" křižáka, byl 19. června 2022 poražen levicovým politikem Gustavem Petrem v boji o prezidentský úřad. Za prezidentování Ivana Duqueho Kolumbie přeplatila vakcínu Covid-19 společnosti Pfizer o celých 375 milionů dolarů. Podle tajných smluv se společností Pfizer, které později unikly na veřejnost, byla Kolumbie společností Pfizer donucena vzdát se "imunity proti preventivnímu zabavení jakéhokoli svého státního majetku". V recenzované studii z května 2022, kterou provedla společnost Jama Network Open, bylo zjištěno, že "imunita proti omikronové variantě koronaviru rychle slábne po druhé a třetí dávce vakcíny Covid-19 společnosti Pfizer a BioNTech". (Gray Zone)

PS. Pfizer je kouzelný, od experimentálních vakcín přešel k experimentům v politice.V Kolumbii si chtěl za nefunkční a škodlivé vakcíny rozkrást celý stát, což je dobrý kšeft. To není první případ tohoto typu, ale firemní politika Pfizeru v rozvojových zemích (ZDE).

Kapacity Severního proudu 2 přesměrovaly na severozápad Ruska
Šéf Gazpromu Alexej Miller oznámil na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru, že kapacity jedné větve plynovodu SP-2 jsou přeorientovány na zásobování severozápadní části Ruska. Doplnil, že gubernátoři Severozápadního federativního okruhu uvítali možnost plynofikovat ještě vyšším tempem. Na počátku května vešly ve známost plány Gazpromu na nové využití projektu, protože plynovod, který měl zásobovat plynem Německo, nebyl využit. Společnost upřesnila, že pokud se Německo rozhodne projekt uvést do provozu, je možno zprovoznit jednu větev s plným vytížením. Miller tvrdí, že projekt je připraven ke spuštění kdykoliv. Říká: „SP-2 je pod tlakem a plyn je možné dodávat třeba hned.“ Dodal, že „velice děkuje“ evropským regulačním orgánům za vysoké ceny plynu. (Outsider Media)

Macron po nedělních volbách oslabil, jeho koalice nebude mít parlamentní většinu
Koalice Spolu francouzského centristického prezidenta Emmanuela Macrona získala v Národním shromáždění 245 křesel. Vyplývá to z výsledků parlamentních voleb, které v noci na pondělí zveřejnilo francouzské ministerstvo vnitra. V 577členné dolní komoře parlamentu tak bude mít koalice Spolu nejsilnější zastoupení, ale nikoli většinu. Druhé místo v parlamentních volbách podle údajů ministerstva obsadila levicová koalice NUPES (Nová lidová, socialistická a ekologická unie) Jeana-Luka Mélenchona, která získala 131 křesel. K uskupení se ale zřejmě připojí alespoň část z 22 jiných levicových poslanců a také několik zástupců regionálních stran. Krajně pravicové Národní sdružení Marine Le Penové skončilo na třetím místě s rekordními 89 křesly. Pro stranu se jedná o historický úspěch a poprvé bude mít sílu na sestavení poslaneckého klubu či k podání návrhu na vyjádření nedůvěry vládě. Na čtvrtém místě se umístila aliance pravicových Republikánů s centristickou stranu UDI, která může počítat s minimálně 64 mandáty. Právě o této alianci média nejvíce spekulují jako o možném vládním partnerovi prezidentského bloku. (Aktuálně)

PS. Francouzi sice nedali Le Penové prezidentování, ale její strana dostala 2x tolik mandátů, než jí dávaly odhady po prvním kole. V Bruselu bude po Orbánovi další panika.

Čína možná zachytila známky mimozemské civilizace
Největší sférický radioteleskop na světě možná zachytil známky mimozemské civilizace, uvedli čínští vědci. Ti našli několik případů „možných technologických stop a civilizací mimo Zemi“. Píše se to ve zprávě zveřejněné v úterý na serveru vydávaném čínským ministerstvem vědy a techniky. Ten ale později z nejasných příčin zprávu smazal. (Novinky.cz)

Slepičák je nevyzpytatelný. Co zaznělo, když dělili peníze
Na kolik si celkem přišla skupina kolem obviněného exnáměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN) při manipulaci se zakázkami, není jisté. Podle policie však měla jasnou hierarchii s určenými úlohami. Rozdělování provizí a úplatků i výši podílů měl na starosti zlínský podnikatel Michal Redl, kterého policie v usnesení o obvinění označuje za hlavu skupiny. (Novinky.cz)

Buďte připraveni. Hrozí válka s Ruskem, varoval britské vojáky nový náčelník
Na první projev nového náčelníka generálního štábu armády Spojeného království Sira Patricka Sanderse britští vojáci asi jen tak nezapomenou. Velitel na ně apeloval, aby byli připraveni bojovat v Evropě, jelikož Rusko svojí agresí na Ukrajině uvrhlo svět do nové éry nejistoty a třetí světová válka nyní reálně hrozí. (Novinky.cz)

Pouť nesvéprávného podnikatele do top pater politiky. Cestu mu umetli STAN
Redl byl tehdy spolu s dalšími obviněn z trestných činů a vypadalo to, že kriminál jej nemine. V jisté době podle expolicisty Tichého dokonce uvažoval, že přijme status utajeného svědka nebo spolupracujícího obviněného, pod tíhou důkazů měl chuť vypovídat. Jenže potom přišel překvapivý zvrat. Redl náhle zařadil zpátečku a nakonec jako jediný z celé skupiny nebyl odsouzen. Redlovým advokátům se totiž podařilo „udělat z něj“ s pomocí znaleckých posudků nesvéprávnou osobu. (Seznam Zprávy)