Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Brusel zavádí totální kontrolu: od 6. července bude v automobilech povinná kontrola rychlosti
Začala éra úplného fízlování v osobním autě: Od 6. července 2022 bude systém sledování rychlosti ISA povinný ve všech nových automobilech. Může brzdit auta, pokud jedou příliš rychle. Brzy přibudou povinné testy na alkohol a imobilizéry. (DWN)

PS. To už nebude vadit, ve válečné ekonomice už normální lidi budou mít benzín jen na příděl... dostat se do očkovacího centra, do vymývárny mozků, do kasáren, na frontu a tak podobně.

Pentagon aktualizuje cíle USA na Ukrajině
Spojené státy se snaží, aby konflikt na Ukrajině vyšel Moskvu dráž, než čeho by chtěl dosáhnout ruský prezident Vladimir Putin, uvedl v úterý náměstek ministra obrany pro politiku Colin Kahl. Kahl zdůraznil, že Rusko dosahuje na Ukrajině pouze "taktických" zisků a nebude schopno dosáhnout svých údajně "grandiózních cílů", jimiž je ovládnutí celé země. Částečně to vysvětlil jako důsledek výrazné vojenské pomoci USA Kyjevu. "Budeme Ukrajině i nadále poskytovat to, co potřebuje k boji," řekl Kahl v úterý (14.6.), když zahajoval konferenci pořádanou Centrem pro novou americkou bezpečnost (CNAS), lobbistickou skupinou obranného průmyslu, kde dříve působil. CNAS je financována společnostmi jako Northrop Grumman a Raytheon, které mají z doplňování amerických zásob zbraní po skončení konfliktu obrovské příjmy. V loňském roce také obdržela nejméně 500 000 dolarů od amerického ministerstva obrany na prosazování svých zájmů. (RT News)

Kanada omezí povinné očkování
Kanada se chystá zrušit řadu povinných očkování pro cestující a státní zaměstnance a změnit tak kontroverzní opatření, která na začátku roku vyvolala masové celonárodní protesty. Povinnosti budou postupně zrušeny 20. června, což znamená, že neočkovaní federální zaměstnanci a někteří zaměstnanci v dopravě se mohou vrátit do práce, zatímco Kanaďané cestující v tuzemsku již nebudou muset předkládat doklad o očkování, řekl v úterý novinářům ministr pro mezivládní záležitosti Dominic LeBlanc. (RT News)

PS. Tak vidíte, k čemu byl dobrý vytrvalý občanský tlak a konference, jako je ta o řádek níže, konaná v Kanadě.

Rozhovor s Dr. Ryanem Colem: lipidová nanočástice a modifikovaný gen, to je jaderná bomba
Dr. Ryan Cole hovořil s Bright Light News na konferenci Světové rady pro zdraví Better Way, která se konala 4. června 2022. Podělil se o svůj lékařský pohled na problémy, které zaznamenal v důsledku používání vakcíny proti kovidu. "Každý slyší o myokarditidě," řekl. "Málo se ale ví, že lipidová nanočástice a modifikovaná sekvence genů je něco jako jaderná bomba. Nejde jen o to, že tato vakcína je pro člověka nebezpečná. Toto spojení lipidové nanočástice a genové sekvence, nebylo nikdy předtím indikováno." Podle Colea byly lipidové nanočástice "původně vyvinuty k dopravě chemoterapie nebo potenciálních genových látek do mozku. Kde potřebujete, aby se toxin nereplikoval?" zeptal se. "V mozku." Podle Colea to vedlo k "potlačení imunity", což se projevilo nárůstem "výskytu rakoviny v důsledku takto způsobené imunosuprese. Úmrtí na tuto injekci je více než na jakýkoli jiný lékařský přípravek, který byl kdy na lidstvu použit," vysvětlil. Zavedení vakcíny označil za "největší experiment na lidstvu, který byl kdy proveden, aniž by byly známy jeho dlouhodobé výsledky". (Bright Light News)

Siemens potvrdil, že nemůže vrátit plynovou turbínu společnosti Gazprom kvůli sankcím
Německá společnost Siemens potvrdila, že v současné době není schopna vrátit Gazpromu turbínu pro plynovod Nord Stream po opravě v Kanadě kvůli protiruským sankcím. "Vzhledem k sankcím uvaleným Kanadou je nyní pro Siemens Energy nemožné dodávat zákazníkům opravené plynové turbíny," citovala agentura TASS mluvčího koncernu. Společnost Siemens uvedla, že o incidentu informovala kanadskou a německou vládu. V současné době se hledá "schůdné řešení" této situace. Tisková služba Gazpromu dříve uvedla, že objem dodávek plynu přes Nord Stream byl omezen kvůli komplikacím spojených s průtahem opraveného zařízení Siemensu. (Russian RT)

PS. Rusové nejspíš dostanou infarkt z toho, že jak se před nimi EU sama střílí do hlavy. K omezení dodávek ruského plynu do EU zpráva ZDE.

Miliony lidí v Kanadě věří konspiračním teoriím
Nedávno jsme dokončili celostátní průzkum mezi 1500 Kanaďany. Zaměřili jsme se na míru důvěry lidí v institucionální zdroje informací a víru v konspirační teorie. Jedná se o druhou část série nazvané "Důvěra a fakta: Kanaďané věří".

  • 44 % (což odpovídá 13 milionům dospělých) věří, že "velké události, jako jsou války, recese a výsledky voleb, jsou řízeny malými skupinami lidí, kteří proti nám pracují v utajení". Téměř stejný počet lidí souhlasí s tím, že "většina našich životů je řízena spiknutími, která se rodí na tajných místech".
  • 37 % (tj. 11 milionů) si myslí, že "v této zemi existuje skupina lidí, která se snaží nahradit rodilé Kanaďany přistěhovalci, kteří souhlasí s jejich politickými názory. Jedná se o vyjádření toho, co se běžně označuje jako teorie nahrazení.
  • 20 % respondentů se domnívá, že je určitě nebo pravděpodobně pravda, že "Světové ekonomické fórum je skupina globálních elit, která má tajnou strategii, jak vnutit světu své myšlenky". Dalších 37 % si myslí, že je to možná pravda, nebo si nejsou jisti ani jedním z těchto názorů.
  • 13 % respondentů si myslí, že je rozhodně nebo pravděpodobně pravda, že zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates používá mikročipy ke sledování lidí a ovlivňování lidského chování. Dalších 21 % respondentů tvrdí, že je to možné, nebo si tím nejsou jisti. (Abacus Data)


PS. A co tak zkoumat ty elity, jestli náhodou nedělají ve světě globální prasárny?

USA v tichosti naléhají na dovoz ruských hnojiv, aby se obnovil obchod s obilím
Podle lidí obeznámených s těmito snahami americká vláda v tichosti povzbuzuje zemědělské a přepravní společnosti, aby nakupovaly a převážely více ruských hnojiv, protože obavy ze sankcí vedly k prudkému poklesu dodávek a zvýšily celosvětové náklady na potraviny. (...) EU a USA do svých omezení pro obchodování s Ruskem zakomponovaly výjimky, které umožňují obchodování s hnojivy, jejichž je Moskva klíčovým světovým dodavatelem. Mnoho přepravců, bank a pojišťoven se však tomuto obchodu vyhýbá z obavy, že by se mohli neúmyslně dostat do rozporu s pravidly. Ruský vývoz hnojiv se letos snížil o 24 %. Američtí představitelé, překvapeni rozsahem opatrnosti, jsou ve zdánlivě paradoxní situaci a hledají způsoby, jak je zvýšit. (Bloomberg)

PS. USA jako kolonizátor mají pud sebezáchovy; kolonizované EU ho už nemá vůbec; a na konci řetězce stupidity pak podpindosník Fiala sedlá koně do boje.

Rusko snižuje dodávky plynu do EU
Ruský státní vývozce plynu Gazprom v úterý (14.6.) oznámil, že omezuje dodávky plynu plynovodem Nord Stream poté, co německá společnost Siemens nevrátila včas kompresorové stanici Gazpromu čerpací jednotky. "Dodávky plynu do plynovodu Nord Stream lze v současné době zajistit v objemu do 100 milionů metrů krychlových denně," uvedla společnost v prohlášení. Vzhledem k plánovanému dennímu objemu dodávek Gazpromu ve výši 167 milionů metrů krychlových se tok sníží o 40 %. Podle Gazpromu se pět z osmi plynových čerpacích jednotek, které Siemens odvezl k opravě z kompresorové stanice Portovaja ve Vyborgu u Petrohradu, nevrátilo včas. Problémy nastaly také při připojování čerpacích jednotek k plynovodu, protože jejich motory měly poruchu, což přimělo průmyslový regulační orgán Rostechnadzor vydat dočasný zákaz jejich používání. (RT News)

PS. Rusy nejspíš dožralo, že Němci prodávají ruský plyn přitroublým koloniím typu Česka za trojnásobnou cenu.

Ukrajinský nacionalistický oddíl zastřelil vojáky, kteří chtěli složit zbraně
Ukrajinští nacionalisté zezadu zastřelili vlastní spolubojovníky, kteří se pokusili vzdát se do zajetí ruským OS v okolí vesnice Novomichajlovka v DLR, oznámil oficiální mluvčí Ministerstva obrany RF Igor Konašenkov. Podle jeho slov se v okolí obce Novomichajlovka v DLR po dělostřelecké přípravě útoku ruských vojsk rozhodlo přes 30 vojáků 25. praporu 54. mechanizované brigády OS Ukrajiny vzdát do zajetí v opěrného bodu u zemědělského statku. Ukrajinští vojáci navázali rádiové spojení s ruským velením a požádali o zastavení palby a o poskytnutí koridoru pro odchod. Kolem 22 hodin místního času začali vojáci OS Ukrajiny s bílými vlajkami postupovat směrem k ruským pozicím. „V tomto okamžiku jednotka oddílu ukrajinských nacionalistů, která dorazila k opěrnému bodu v obrněných vozidlech, zahájila křížovou palbu do zad vojáků 54. brigády OS Ukrajiny. V důsledku střelby smrtelná zranění utrpělo 32 ukrajinských vojáků,“ oznámil Konašenkov. (Sputnik)

Polsko chce po vyzbrojení Ukrajiny nové zbraně
Polský prezident Andrzej Duda v pondělí řekl velitelům armády, že zásoby zbraní v Polsku se kvůli vojenské pomoci Ukrajině příliš vyčerpaly a že země chce, aby západní spojenci nahradili palebnou sílu, která byla Kyjevu dodána. "Očekáváme, že mezery, které vznikly v našich zdrojích, budou doplněny také v rámci spojeneckých podpůrných mechanismů," řekl Duda na vojenském brífinku. Dodal, že Polsko je pro Ukrajinu hlavním dodavatelem těžkých zbraní, včetně stovek tanků, dělostřeleckých zbraní a dalšího vybavení. (RT News)

PS. Ano, jistě, ale na výrobu tanků Leopard pro Poláky a Wehrmacht je třeba ruský titan.