Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Polští vojáci jsou údajně v Pavlogradu
Do Pavlogradu na Donbasu dorazily dva prapory Poláků. Informují o tom zdroje v Dněpropetrovsku. Podle těchto zdrojů se 2 prapory polské pěchoty přesunuly z Kyjeva den předtím a již dosáhly Pavlogradu. Každý prapor má 4 protitanková děla Rapír, APC a americká obrněná vozidla. Polská pěchota se v současné době připravuje na přesun na frontu u Avdijivky. Zda se jedná o regulérní vojáky nebo žoldáky, je v tuto chvíli těžké říci. Ale v každém případě tyto informace logicky zapadají do Zelenského snahy o účasti zahraničních jednotek v bojových akcích. (Wargonzo)

Australské volby: Jak Scottu Morissonovi došly zázraky
Voliči se v sobotu obrátili zády k jeho konzervativní koalici a klíčová křesla v parlamentu překlopili k labouristům a nezávislým. Morrison uznal porážku a řekl, že by měl odstoupit z funkce lídra liberálů. (BBC)

Moderátorka ČT lhala a TV hrubě porušila kodex!
...tuto středu Rada konečně rozhodla a to poměrně překvapivě:
“Rada konstatuje, že moderátorka Jílková nemluvila pravdu…”
“Rada zaujala stanovisko, že ze strany moderátorky došlo k hrubému porušování Kodexu ČT...” (Blog Jana Tománka)

Hillary Clintonová v roce 2016 osobně schválila plán sdílet obvinění, že Trump má vazby na Rusko, s tiskem, říká manažer kampaně
Hillary Clintonová na podzim roku 2016, v rámci své presidentské kampaně, osobně schválila plány sdílet s reportérem nepodložené informace o údajných vzájemných internetových stycích mezi Donaldem Trumpem a přední ruskou bankou. Dosvědčil to její bývalý manažer kampaně v pátek u federálního soudu. (CNN)

Čas prolomit tabu: Zastíraná fakta o následcích očkování proti covidu
Podezření na zdravotní problémy vzniklé po očkování jsou hlášena u desítek procent lidí, závažné pak u jednotek procent. (Iniciativa 24 via Outsidermedia)

Šojgu podal Putinovi hlášení o dobytí oceláren Azovstal v Mariupolu
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu podal hlášení ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi o "úplném osvobození oceláren Azovstal a města Mariupolu". Stalo se tak poté, co se poslední obránci této východoukrajinské bašty vzdali, uvedla dnes večer agentura Interfax s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. (České noviny)

Ilona Švihlíková: Veřejná a participativní ekonomika
Zodpovědnost vůči půdě, krajině, tradici, vůči postojům občanům, vůči so­ciální stabilitě a smíru, to vše spojuje lokalizaci jako princip. Je potřeba ov­šem zdůraznit, že lokalizace neznamená, jak se někdy mylně uvádí, ani návrat do zidealizované minulosti a la feudální statky a už vůbec ne jakési živobytí v rámci nějaké sekty, která se rozhodla izolovat (viz film The Village). (Argument)

Vysokoškolský pedagog nesmí ke studentům. I kvůli slovům o Ukrajině
Vysokoškolský pedagog z pardubické univerzity měl na přednáškách o historii techniky prezentovat různé konspirační teorie a rozebírat i situaci na Ukrajině. Po zásadu vedení fakulty už nesmí ke studentům. Docentovi Milanu Javůrkovi z Fakulty elektrotechniky a informatiky pardubické univerzity zakázal tento týden děkan Zdeněk Němec kontakt se studenty. Důvodem jsou dvě stížnosti, které na něj přišly v průběhu jara. První se týkala toho, že na přednášce historie techniky měl prezentovat proruské názory k situaci na Ukrajině. „Pohledy studentů, kteří tento proruský hnůj nešťastnou náhodou poslouchali, radši komentovat nebudu. Lituji jen studenty z Ukrajiny,“ napsal student ve stížnosti. Identitu studenta redakce zná, ale chrání ji. Milan Javůrek měl na přednášce rozebírat i ukrajinský Euromajdan. Bylo to den před zahájením ruské invaze. „Hlavním cílem bylo si uvědomit latinskou frázi ‚cui bono‘, tedy ‚komu ku prospěchu‘ se tyto demonstrace a převrat konaly a kdo z něho na Západu benefitoval. Je třeba se totiž vždy dívat i na tu druhou stranu mince. Tu, co nám média tají,“ popsal student ve stížnosti. (Seznam)

PS. A žijí 50. léta, kdy revoluční studenti jako práskači StB kádrovali na komunistických univerzitách profesory. Gratulujeme prof. Fialovi jako premiérovi Česka za výslednou státní bdělost a neochvějnost na domácí frontě.

Uniklé e-maily odhalují napojení britské ministryně vnitra Priti Patelové na "výzkumnou a vlivovou operaci" ve stylu MI6
Zjevný vliv protidemokratického spolku napojeného na MI6 na Priti Patelovou vyvolává vážné pochybnosti o její způsobilosti rozhodovat o vydání Juliana Assange do USA. Letos 15. května Grayzone odhalil spiknutí stínové zpravodajské skupiny, jejímž cílem bylo sabotovat dohodu premiérky Theresy Mayové o brexitu, odvolat ji z funkce a nahradit ji Borisem Johnsonem, aby se zajistilo "tvrdé" vystoupení z EU (ZDE). Kabala k dosažení svých cílů použila celou řadu nedemokratických, ne-li přímo zločinných metod. (Gray Zone)

Bush v projevu místo Ukrajiny odsoudil "neoprávněnou a brutální" invazi do Iráku
Při odsouzení ruského útoku na Ukrajinu Bush omylem zmínil rozhodnutí zahájit "neoprávněnou a brutální invazi do Iráku" a pak se rychle opravil a řekl "na Ukrajinu", což byla nezvládnutá kritika ruského prezidenta Vladimira Putina. "Výsledkem je absence kontroly a rovnováhy v Rusku a rozhodnutí jednoho muže zahájit zcela neoprávněnou a brutální invazi do Iráku," řekl Bush, než se chytil a zavrtěl hlavou. "Chci říct - na Ukrajinu." (ABC News)

PS. Ten řekne pravdu jen úplným omylem...