Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Tyranova moc má své meze: Konvoj svobody v Ottawě boří iluzi demokracie v Severní Americe
Tyrani žijící ve svých věžích ze slonoviny panikaří, protože nemají ponětí, jak komunikovat se skutečnými lidskými bytostmi, které se organizují na základě nematematických principů, jako jsou „svoboda“, „spravedlnost“ a „práva“. (SCF via Zvědavec)

Jak NATO připravilo půdu pro veřejné trhy s otroky v Libyi
Video z aukce otroků v Libyi, které odvysílala CNN (ZDE), vyvolalo vlnu zájmu o tuto zemi a rozhořčené protesty na Západě. Válka NATO, v jejímž rámci došlo ke změně režimu, byla klíčovým faktorem při vytváření společenských podmínek pro otrokářství. Ale americkým korporátním médiím se podařilo vymazat tento nepohodlný fakt z obnoveného zpravodajství o krizi v Libyi. NATO nejenže destabilizovalo Libyi tím, že vedlo brutální vojenskou operaci, která skončila hnusnou vraždou libyjského prezidenta Muammara Kaddáfího, ale také vědomě využívalo protičernošské povstalce jako prostředníky při sledování cynických imperiálních cílů. NATO odmítlo všechny možnosti diplomatického řešení, znemožnilo vyjednávání a rozhodlo se pro válku. Západní mocnosti nemohou tvrdit, že nevěděly, co rozpoutávají. Ještě předtím, než NATO začalo zemi bombardovat, se objevily zprávy o rasistickém násilí páchaném protivládními aktéry v Libyi. (Gray Zone)


O předání písemné odpovědi na reakci USA týkající se bezpečnostních záruk
Ve čtvrtek (17.2.) Rusko odpovědělo na americkou reakci na bezpečnostní návrhy Moskvy. Rusové vzali na vědomí ochotu USA jednat o opatřeních na kontrolu zbrojení, ale uvedli, že se nejedná o "konstruktivní odpověď", protože Washington se nezabýval hlavními obavami Moskvy. "Konstatujeme, že americká strana neposkytla konstruktivní odpověď na základní prvky návrhu smlouvy se Spojenými státy připravené ruskou stranou o bezpečnostních zárukách," uvedli Rusové podle přeložené verze písemné odpovědi zveřejněné na internetových stránkách ruského ministerstva zahraničí. (Zamini RF)

Ericsson potvrdil, že zaměstnanci v Iráku mohli uplácet ISIS
Švédský telekomunikační gigant Ericsson potvrdil, že v roce 2019 zaměstnanci společnosti v Iráku platili úplatky za přejezd některých silnic, čímž porušili firemní politiku. Ericsson tvrdí, že nemůže vyloučit, že některé z těchto úplatků dostala ISIS. Její generální ředitel tento týden připustil, že možná platila teroristům "ve snaze získat přístup na trh". Akcie společnosti v souvislosti s touto zprávou klesly. I když není neobvyklé, že společnosti platí za přístup do zemí ovládaných teroristy, platit přímo ISIS by pro společnost znamenalo velkou ostudu. K tomu došlo v době, kdy ISIS stále ovládal části severozápadního Iráku a kdy by byl přístup do oblasti kolem Mosulu bez placení za průjezd obtížný. (News Antiwar)news.antiwarnews.antiwar

Richard Engel z NBC propaguje ukrajinský neonacistický prapor Azov
Hlavní zahraničněpolitický zpravodaj stanice NBC Richard Engel v pondělí večer (14.2.) ve zpravodajské relaci informoval diváky o tom, jak se "některé komunity" na Ukrajině připravují na válku s Ruskem a "berou věci do vlastních rukou". Reportáž ukázala ukrajinské vojáky, kteří poskytovali "základní výcvik pro celou rodinu", "první pomoc" a "výcvik se zbraněmi" malé skupině obyvatel Mariupolu, včetně dětí a starších lidí. Z jedné z nich, 79leté Valentyny Konstantynovské, třímající AK-47, udělaly světové noviny tvář "ukrajinského odporu". Engel ve svém líčení vynechal skutečnost, že vojenskou formací, která Konstantynovské poskytovala výcvik, byl neonacistický prapor Azov, jasně identifikovatelný podle znaku Wolfsangel, který za druhé světové války používaly Hitlerovy SS. (WSWS)

Odhalení "mladých globálních lídrů" Světového ekonomického fóra
Světové ekonomické fórum se prostřednictvím svého programu Young Global Leaders podílí na utváření světového řádu, který podkopává všechny demokratické principy. Tento program již několik desetiletí vychovává poddajné vůdce, kteří působí jako zástupci WEF ve vládách po celém světě. Důsledky jsou dalekosáhlé a mohou být pro lidstvo zničující. (Global Research via Zvědavec)

Zemřel Luc Montagnier, objevitel viru HIV. Na konci života se stal oblíbencem dezinformátorů
V 89 letech zemřel francouzský vědec Luc Montagnier, oceněný Nobelovou cenou za lékařství jako spoluobjevitel viru HIV, který způsobuje onemocnění AIDS. Oznámila to francouzská média. Montagnier získal prestižní ocenění za přínos vědě v roce 2008 spolu se svou kolegyní Françoise Barréovou-Sinoussiovou a německým virologem Haraldem zur Hausenem. (Česká televize)

Zomrel nebojácny vedec Luc Montagnier - nositeľ Nobelovej ceny, spoluobjaviteľ vírusu HIV a kritik injekčne podávaných experimentálnych látok proti Covid-19
Francúzsky mikrobiológ profesor Luc Montagnier bol ba začiatku pandémie nového koronavírusu jednou z prvých známych osobností, ktoré tento patogén označili za umelo vytvorený. (Infovojna.sk)

Slovenský poslanec Blaha skončil na policii. Důvodem je smrt policejního prezidenta Lučanského
Poslanec za stranu Směr-SD Ľuboš Blaha skončil na policii v souvislosti se smrtí bývalého tamního policejního prezidenta Milana Lučanského. Bylo na něj totiž podáno trestní oznámení za status na sociální síti, ve kterém tvrdil, že bývalý šéf policie nespáchal sebevraždu. (Sputnik)

Covidové protesty v Kanadě nekončí, úřady stupňují tlak na demonstranty
Protesty, které v Kanadě probíhají už patnáct dní, inspirovaly k podobným akcím odpůrce očkování v dalších zemích. Na „Konvoj svobody“ se chystají ve Francii, Novém Zélandu, Austrálii a Spojených státech. Francie ve středu zastavila 500 vozidel při vjezdu do Paříže. Rozdala přitom více než 150 pokut, píše server France24. (Seznam Zprávy)