Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Vláda jmenovala Koudelku plnohodnotným ředitelem BIS navzdory Zemanově averzi
Vláda rozhodla o jmenování Michala Koudelky plnohodnotným ředitelem BIS s účinností od 15. února. Civilní kontrarozvědku Koudelka vede už od roku 2016. Bývalá vláda Andreje Babiše ho pověřila vedením tajné služby do jmenování stálého ředitele. (iDnes)

Odpůrci vládních opatření vyzývali k násilí vůči politikům, hrozí jim 15 let za terorismus
Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili dva lidi z podpory a propagace terorismu. V živých vysíláních na sociálních sítích podle vyšetřovatelů vyzývali k násilným akcím vůči politikům. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Případy jsou řešeny samostatně, první dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, druhý žalobci z Olomouce. (Echo24)

Hejma sejmul ČT. Za olympiádu a Železného. Ale i Geislerová dostala
Ondřej Hejma si nemyslí, že by měl Jakub Železný nazývat Čínu totalitní a komunistickou. „Soudruzi z Kavčích hor by si měli přečíst nějaké zahraniční zprávy,“ říká a dodává, že na rozdíl od totalitního a komunistického Československa mohou Číňané cestovat a podnikat. Řešení situace na Ukrajině prý nakonec spadne na Evropskou unii. A pár slov ztratil i o filmu s Aňou Geislerovou v roli prezidentky. Zaznělo „politický kýč“ a „vlhký sen kavárny“. (Parlamentní listy)

Povstání v Kanadě
“Připomíná to zápal a nadšení prvomájových demonstrací v SSSR a statečnost bitvy u Stalingradu!“ (Fondsk.ru via Zvědavec)

Díky kovidovým "vakcínám" se počet případů rakoviny v armádě USA více než ztrojnásobil
Advokát Thomas Renz sdělil konzervativnímu komentátorovi Danielu Horowitzovi z The Blaze podrobnosti o epidemii rakoviny, která zachvátila armádu USA. Horowitz twítoval podrobnosti rozhovoru: "Mohu se s vámi podělit o informace od právníka Thomase Renze, že počet diagnóz rakoviny v armádním systému DMED se zvýšil z pětiletého průměru (2016-2020) 38 700 ročně na 114 645 za prvních 11 měsíců roku 2021. Jedná se o převážně mladou populaci. Na rozdíl od VAERS, kde odpůrci tvrdí, že se tam může přihlásit kdokoli, toto je databáze pouze pro vojenské lékaře. Kvantifikuje se každý jednotlivý ICD kód v armádě pro vyúčtování péče Humana. Jedná se o definovanou a přesně evidovanou populaci pod vynikajícím dohledem." (Natural News)

Nový správce Gatesovy nadace vedl spolu s vládou USA spiknutí s cílem svrhnout zimbabwského vůdce
Zimbabwský miliardář Strive Masiyiwa byl letos v lednu jmenován členem správní rady Gatesovy nadace. Ve správní radě se k němu připojí zdánlivě různorodá skupina firemních elit, které jsou známé svou podporou technokratické a neoliberální politiky. V roce 2007 Masiryiwa pomáhal organizovat neúspěšný pokus o svržení vlády zimbabwského prezidenta Roberta Mugabeho spolu s USA a zimbabwskou opoziční stranou Hnutí za demokratický přechod, kterou podporoval. CIA byla informována o plánech zimbabwského telekomunikačního magnáta Masiyiwy na změnu režimu. Velvyslanectví USA v jihoafrické Pretorii jim doporučilo, aby s ní sdílely "prvky" "strategie" americké vlády. (Gray Zone)

Banka Credit Suisse je ve Švýcarsku souzena za napomáhání bulharské skupině obchodníků s kokainem
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka, nyní čelí ve své zemi trestnímu řízení kvůli obvinění, že poskytovala bankovní služby gangu bulharských obchodníků s kokainem. V procesu, který agentura Reuters označila za první trestní řízení s megabankou ve Švýcarsku, hrozí Credit Suisse potenciální pokuta ve výši 42,4 milionu švýcarských franků (45,86 milionu USD) za to, že v letech 2004-2008 nepřijala potřebná opatření, aby zabránila pašerákům drog prát v bance peníze. Prokurátoři obvinili jak banku, tak bývalého manažera pro vztahy s klienty. Pětisetstránková obžaloba podrobně popisuje, jak odsouzený obchodník s drogami a bulharský zápasník Evelin Banev spolu s několika společníky ukládal do bezpečnostních schránek v bance "kufry plné hotovosti". Popisuje také, jak nejmenovaný bankéř CS - který rovněž čelí obvinění z trestného činu - pomáhal zakrýt nezákonný původ peněz zdánlivě legitimními transakcemi. (Zero Hedge)

Salvador říká MMF "ne" ohledně bitcoinu
Salvadorská vláda odmítla doporučení Mezinárodního měnového fondu (MMF), aby se v zemi upustilo od bitcoinu jako zákonného platidla. MMF minulý týden vyzval Salvador, aby upustil od používání bitcoinu jako zákonného platidla a rozpustil Fidebitcoin, svěřenecký fond ve výši 150 milionů dolarů vytvořený kvůli zákonu o bitcoinu. Salvadorský ministr financí Alejandro Zelaya řekl místní televizní stanici, že bitcoin je otázkou "suverenity". Podle médií to "rozzlobeně" řekl: "Žádná mezinárodní organizace nás nebude k ničemu nutit, vůbec k ničemu." (Veterans Today)

USA před náletem na úkryt vůdce ISIS ve Velkém Idlibu varovaly Al-Káidu
USA daly Haját Tahrír aš-Šám (HTS), napojenému na al-Káidu, 30 minut předem vědět, než zaútočily na úkryt nejvyššího vůdce ISIS Abú Ibrahíma al-Hašmího al-Kurašího v severozápadním syrském regionu Velký Idlib. Uvedla to 4. 2. istanbulská televize Syria TV s odvoláním na bezpečnostní zdroj obeznámený s touto záležitostí. HTS je faktickým vládcem oblasti Velký Idlib. Úkryt al-Qurashiho se nacházel poblíž města Atimah, které se nachází v severozápadní části regionu. Město je nechvalně známou baštou HTS. Zdroj syrské televize uvedl, že HTS byla prostřednictvím Turecka informována, že vojenské vrtulníky USA vstoupí do severozápadní části Velkého Idlibu, aby provedly operaci proti "mezinárodně hledané" osobě, která nepatří do jejích řad. "HTS neznala totožnost cílové osoby a sdělení obdržela prostřednictvím styčného důstojníka z turecké strany, aby se vyhnula střetům s americkými silami," uvedl nejmenovaný zdroj. Při americkém náletu na úkryt al-Qurashi, který se uskutečnil 3. února brzy ráno, bylo mezi 13 zabitými šest dětí a čtyři ženy. Jedna z obětí byla rovněž identifikována jako bezpečnostní důstojník HTS, který byl zastřelen speciálními operátory jen proto, že se přiblížil k místu náletu. Přesto HTS útok neodsoudila a ani se k němu nevyjádřila. (South Front)

Novela pandemického zákona - tvrzení vs. realita
Jsme nadále přesvědčeni, že návrh novely pandemického zákona povede k likvidaci několika zásadních pojistek demokracie a zavede do našeho právního řádu nástroje typické pro totalitní systémy vládnutí s omezením moci zákonodárné i soudní. (Pro Libertate)