Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Tajená data. 1 % úmrtí po vakcínách hlášeno. Český matematik cítí zmar
„Přínosy očkování známe docela dobře, na základě věku, BMI, komorbidit a tak dále jsme docela dobře schopni odhadnout riziko vážného průběhu či smrti v případě nákazy a přepočítat ho pomocí účinnosti vakcín, kterou taky známe docela dobře. Problém je, že toho víme žalostně málo o nežádoucích účincích vakcín,” varuje matematik Tomáš Fürst, spoluzakladatel Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků. (Parlamentní listy)

„Špína“: slovo, které britským konzervativcům zavaří více než Brexit i Covid
Kvůli aférám konzervativních poslanců možná Boris Johnson vstupuje do klíčové fáze svého mimořádného premiérství, která otestuje jeho značné politické dovednosti – stejně jako jeho značné štěstí, píše historik a odborník na Británii Gerald Power z Anglo-American University v Praze. (Euractiv)

Čeští studenti vyvíjí antivir na dezinformace. Nechceme, aby pravda prohrála, říkají
Jejich aplikace Verifee funguje trochu jako antivir. Jen neupozorňuje na nebezpečné soubory a programy, ale na nedůvěryhodné články. Umělá inteligence vmžiku vyhodnotí stovky parametrů, vypočítá skóre důvěryhodnosti a vysvětlí, v čem text selhává. "Chceme čtenářům pomoci vyznat se ve změti zpráv a rozsvítit červenou kontrolku, když je chce někdo napálit," vysvětlují tři čeští teenageři. (Aktuálně.cz)

Dodavatelem vakcín pro pravidelné očkování bude i nadále Avenier
Dodavatelem a distributorem vakcín pro pravidelné očkování bude i v příštích čtyřech letech firma Avenier ze skupiny Agel podnikatele Tomáše Chrenka. Ve výběrovém řízení zvítězila s nabídkovou cenou 2,8 miliardy korun bez DPH. Vyplývá to ze smlouvy, kterou s firmou uzavřela Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) a kterou zveřejnila ve svém přehledu smluvních vztahů. Avenier dodával tyto očkovací látky i v posledních čtyřech letech, hodnota zakázky za toto období, které letos končí, byla 3,2 miliardy korun bez DPH. (Zdravotnický deník)

Uniklý dokument odhaluje, které messengery posílají FBI nejvíce dat
Interní zpráva FBI odhaluje, jak WhatsApp a iMessage ochotně předávají data uživatelů federálům a někdy poskytují zdroj a cíl zpráv každých 15 minut. Citlivý dokument Federálního úřadu pro vyšetřování, který odhalila skupina pro transparentnost Property of the People, stručně a přitom šokujícím způsobem popisuje schopnost úřadu zajistit obsah aplikací pro zasílání zpráv a související metadata prostřednictvím soudních příkazů a soudních obsílek - a ukazuje, že WhatsApp a iMessage od společnosti Apple předávají úřadům nejvíce informací. (RT News)

Irák dal USA termín odchodu ze země. Vyženou Iráčané americké okupanty silou?
V posledním kole strategických rozhovorů mezi Bagdádem a Washingtonem bylo rozhodnuto o ukončení americké vojenské přítomnosti v Iráku do konce roku 2021. Po posledním setkání iráckého premiéra Mustafy al-Kadhimiho s americkým prezidentem Joem Bidenem bylo rozhodnuto, že americko-irácké bezpečnostní vztahy budou plně transformovány na výcvikovou, poradní, podpůrnou a zpravodajskou roli a do 31. prosince 2021 nebudou v Iráku přítomni žádní američtí vojáci s bojovou úlohou. V rozporu s dohodou a rozhodnutím iráckého parlamentu se však v posledním stanovisku amerického ministerstva obrany neobjevily žádné zprávy o úplném stažení amerických vojsk z Iráku a bylo oznámeno, že americké jednotky v Iráku zůstanou. To přimělo irácké odbojové skupiny k reakci. (ISW News)

V Sýrii může začít nová eskalace násilí kvůli vojenským zásahům USA
V Sýrii možná začíná nová eskalace násilí. Washington sem nedávno vyslal vojenské konvoje vybavené těžkými zbraněmi. Americká vláda svůj vpád opět ospravedlňuje řečmi o "boji proti terorismu", přičemž údajným cílem této nové vojenské mise je Islámský stát. Účinnost amerických protiteroristických opatření v Sýrii však byla v posledních letech tvrdě kritizována, neboť při žádném z vpádů Washingtonu nebyl zaznamenán pokles teroristických aktivit v zemi. Spojené státy zřejmě jednoduše plánují učinit další krok v rámci své globální vojenské expanze, aniž by se zajímaly o skutečnou situaci terorismu v Sýrii. (South Front)

Kdo vyrobí atomovou bombu rychleji? Írán nebo Japonsko?
Podle odborníků je k výrobě uranové bomby zapotřebí asi 15-20 kg vysoce obohaceného uranu. Jak se uvádí ve společném prohlášení ministerstev zahraničí Velké Británie, Francie a Německa, objem jaderných materiálů, které Írán v současnosti vlastní, bude po jejich dodatečném obohacení stačit na vytvoření více než jedné jaderné nálože. Podle čínského internetového portálu Sohu má Tokio zásoby již zpracovaných jaderných surovin pro 6000 jaderných bomb (!). Japonsko to několik let tajilo jak před svými spojenci ve Spojených státech, tak před dalšími zeměmi. Je třeba poznamenat, že toto číslo je na úrovni Ruska a Spojených států, které jich mají podle odhadů kompetentních odborníků 7000, respektive 6800, zatímco Francie 300, Čína 270, Severní Korea podle různých odhadů od 10 do 60. Přitom Írán má materiál pouze na jednu jadernou bombu. (New Eastern Outlook)

Ti slabší musí zemřít aneb Biologická válka
Speciální reportáž z roku 2015! Ale jak aktuální… (KOB Fórum)

Pfizer zdokumentoval 158 893 nežádoucích účinků během prvních několika měsíců
Pokud jde o objem hlášení, během dvou a půl měsíce po vydání EUA obdržela společnost Pfizer celkem 42 086 hlášení obsahujících 158 893 “událostí”. (AC24)