Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Nový šéf Interpolu obviněn z mučení
Emirátský generál Ahmed Nasser Al-Raisi byl zvolen prezidentem Interpolu navzdory obviněním z "mučení", která proti němu byla vznesena, a obavám skupin na ochranu lidských práv, že se podílel na útocích na "mírumilovné kritiky". Jeho zvolení do funkce se odehrálo na pozadí kritiky, mimo jiné ze strany lidsko-právních skupin a poslanců Evropského parlamentu, kvůli jeho údajným předchozím krokům a dopadu, který by jeho jmenování mohlo mít na Interpol. (RT News)

Venezuelští socialisté drtivě vyhráli volby a USA se je snaží zdiskreditovat
Ve volbách 21. listopadu drtivě zvítězila Sjednocená socialistická strana Venezuely (PSUV), která získala většinu hlasů ve 20 z 23 států a v hlavním městě Caracasu. Vláda USA proto reagovala snahou hlasování zdiskreditovat. Přestože týmy mezinárodních pozorovatelů potvrdily legitimitu venezuelských voleb z 21. listopadu, americké ministerstvo zahraničí zveřejnilo prohlášení, v němž hlasování napadlo. Státní tajemník Antony Blinken prohlásil, že regionální volby byly "chybné" a že "režim" demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Madura údajně "hrubě zkreslil proces určování výsledku těchto voleb dlouho předtím, než byly odevzdány jakékoli hlasovací lístky". (Gray Zone)

Australská armáda zahajuje přesun případů pozitivních na Covid a kontaktů do karanténních táborů
Australská armáda začala násilně stěhovat obyvatele Severních teritorií do karanténního tábora Howard Springs v Darwinu poté, co bylo v obci Binjari zjištěno devět nových případů Covid-19. Tento krok přichází poté, co byly v noci na sobotu zavedeny tvrdé uzávěry v obcích Binjari i nedalekém Rockhole. "Obyvatelé Binjari a Rockhole již nemají pět důvodů, proč opustit své domovy," uvedl hlavní ministr Severního teritoria Michael Gunner s odkazem na pět povolených důvodů, proč se vyhnout uzamčení: nákup potravin a zásob, cvičení po dobu až dvou hodin, péče nebo opatrování, práce nebo vzdělávání, pokud to nelze provést z domova, a očkování na nejbližším možném místě. (Zero Hedge)

USA připravují biologickou časovanou bombu v Kazachstánu
Webové stránky Open Regulations a stránky Ministerstva průmyslu a rozvoje infrastruktury Republiky Kazachstán nedávno zveřejnily informace o záměru kazašské vlády vybudovat "laboratoř BSL-4 a podzemní úložiště pro sbírku nebezpečných a vysoce nebezpečných virů" na jihu země v okrese Korday regionu Zhambyl ve vesnici Gvardeisky. Vysvětlující poznámka kazašského ministra Bejbuta Atamkulova uvádí, že vicepremiér Yeraly Tugzhanov vydal příslušný pokyn 25. října. Část 3 projektového dokumentu naznačuje, že na vybudování takového nebezpečného zařízení nebudou zapotřebí žádné finanční prostředky z rozpočtu země. To naznačuje zapojení Agentury pro snižování hrozeb obrany (DTRA) amerického ministerstva obrany, která již na tento „projekt“ přidělila finanční prostředky. Tato „laboratoř“ se může stát sedmým zařízením Pentagonu v Kazachstánu, které bude zapojeno do sítě vojenských biolaboratoří DTRA. Ta jsou maskována jako výzkumy lokálních ohnisek nemocí a tvoří nedílnou součást vojenské biologické infrastruktury USA v Eurasii a postsovětském prostoru. (Journal Neo)

Nové podrobnosti o útoku drony na Erbil; Mosad se stal cílem íránských dronových útoků
Na základě informací získaných ISWNews provedl dronový útok na severovýchodě města Erbil Írán a odbojové skupiny a cílem byly izraelské síly Mossadu. Během útoku, ke kterému došlo 26. června v ranních hodinách, zaútočily síly odporu po zpozorování pohybu agentů Mossadu a agentů speciálních operací na pozice sionistů na severovýchodě města Erbil v severním Iráku pěti sebevražednými drony. Informované zdroje řekly ISWNews, že v důsledku útoku byli zabiti nejméně tři agenti Mossadu a několik dalších bylo zraněno a převezeno do Izraele. (ISW News)

Válka Ruska a NATO o Ukrajinu je čím dál nevyhnutelnější
Červené čáry jsou o odstrašení nepřítele. Jejich účel je v tom, že hlásají zásadní bezpečnostní zájmy a vážné důsledky, které by z toho vyplývaly, kdyby byly red lines překročeny. Ultimáta Moskvy chtějí zabránit Západu v nebezpečném přestupu čáry. Odstrašování spočívá na třech bodech: schopnosti, důvěryhodnosti a komunikaci. Rusko má vojenskou schopnost jednat, pokud jsou překročeny jeho červené čáry, prokázalo důvěryhodnost, pokud jde o jeho připravenost jednat proti hrozbám. A ví, že specifika musí být sdělena jasně, aby se zabránilo Západu dělat jakékoli chybné kroky, které by vyžadovaly použití síly. Slabinou jeho červených čar je však současný nedostatek znalostí o tom, co by se stalo, kdyby jiný stát udělal krok příliš daleko. (RT News)

FDA žádá soudce o 55leté prodloužení o odhalení ingrediencí vakcíny Pfizer a údajů o její účinnosti
FDA požádala federálního soudce (ZDE v PDF), aby nechal veřejnost čekat do roku 2076, než zveřejní všechna data a informace, na které se spoléhal při licencování vakcíny Pfizer. To není překlep. Chtějí čekat 55 let, než tyto informace zveřejní. FDA opakovaně slíbila „úplnou transparentnost“ s ohledem na vakcíny proti Covid-19, včetně opětovného potvrzení „závazku FDA k transparentnosti“ při udělování licencí na vakcínu společnosti Pfizer. S ohledem na tento slib si v srpnu a bezprostředně po schválení vakcíny více než 30 akademiků, profesorů a vědců z nejprestižnějších univerzit této země vyžádalo údaje a informace, které Pfizer předložil FDA k licencování své vakcíny. Reakce FDA? Nedodala absolutně nic. V září tedy jedna právní kancelář podala žalobu na FDA, aby tyto informace dostala. K dnešnímu dni, téměř tři měsíce poté, co licencovala vakcínu Pfizer, FDA stále neuvolnila jedinou stránku. Ani jednu. (Before It Is News)

Další hřebíček do nestability. Fiala si vzal do týmu lidi, kteří mu mohou zlomit vaz
Dá se podle seznamu usuzovat, jakým stylem bude vládnout a co naši republiku čeká? „Tak od začátku je jisté, že dojde k návratu neoliberální politiky, jakou jsme tady měli za vlád Mirka Topolánka nebo Petra Nečase a to jen s tím rozdílem, že si současná vláda zcela jistě dá pozor na likvidaci sociálního státu, byť se o jeho likvidaci (třeba i nenápadnou) bude snažit. O tom není žádný pochyb. Peníze budou až na prvním místě. Lze ale vysledovat, že se bude jednat o vládu chaotiků. To už můžeme vidět na současném boji proti pandemii koronaviru, když kandidát na ministra zdravotnictví pan Válek se svým týmem jednou říká to, podruhé ono a ve finále raději končící vládě s ničím nepomůže, protože to vnímá jako past. Takhle politika nemůže fungovat. (Sputnik)

Ruské tankery na cestě do USA, aby pomohly bojovat s palivovou krizí
USA se údajně chystají přijmout hromadnou zásilku nafty z energeticky bohatého Ruska, protože Washington se snaží zchladit maloobchodní cenu paliva, která nedávno dosáhla nejvyšší úrovně od roku 2014. Podle údajů agentury Vortexa pro sledování energetického nákladu, které citovala agentura Bloomberg, v současnosti míří na východní pobřeží USA asi dva miliony barelů ruské nafty přepravované čtyřmi tankery. Dodávka, která by měla dorazit do New Yorku a New Havenu ve státě Connecticut již příští týden, je údajně největší za poslední roky, na základě dat z roku 2018. (RT News)

Podle zprávy FDA je celková úmrtnost vyšší u očkovaných osob
Společnost Pfizer v červenci 2021 zveřejnila dílčí údaje o výsledcích šestiměsíčního hodnocení končícího 13. března 2021. Ale nová zpráva FDA (ZDE) obsahuje komplexnější údaje a ukazuje výrazně vyšší počet úmrtí ve skupině očkovaných. Zpráva společnosti Pfizer z konce července letošního roku ukázala fakticky stejný počet úmrtí ze všech příčin mezi kohortami vakcíny a placeba šest měsíců po provedení testů, 15 úmrtí mezi téměř 22 000 příjemci vakcíny oproti 14 úmrtím mezi téměř 22 000 příjemci placeba. Zpráva FDA vytvořená po 6 měsících odhalila větší počet úmrtí v obou skupinách: 17 úmrtí v kontrolní skupině a 21 úmrtí ve skupině očkovaných. Relativní rozdíl v počtu úmrtí ze všech příčin mezi oběma kohortami činí 23,5 %, i když absolutní počet úmrtí byl malý, tj. celkem 38 u všech účastníků studie. (Israel National News)