Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

ROZLOUČENÍ - Mé blogy na aktualne.cz končí.
Děkuji všem čtenářům za přízeň. Dneškem mé blogy z rozhodnutí aktualne.cz končí. Bylo tu s vámi krásných 11 let. Je mi smutno. (Blog Jany Zwyrtek Hamplové na Aktuálně.cz)

HAVLÍČKŮV KOLOC A KOLOCŮV HAVLÍČEK
Kdo párky vlastenecké přikrýváš
vlasteneckou ódou v posteli
a velké Iliády zpíváš
ke cti Žižkově košili
Kdo k naší milé české vlasti
vždy přirýmuješ ´slasti, masti´
Tys bratr náš, tys bratr náš
(Kulturní noviny)

Jan Tománek: Poslední blog – Cenzura na steroidech II
Minule jsem se naivně ptal, co ještě může překonat přiznání bezprecedentní cenzury velkých agentur a korporací. Je to přiznání firmy úplně malé a z globálního hlediska zcela bezvýznamné. (AC24)

Kudy z energetické krize
Má-li být snížen prostor pro spekulace s přeprodejem energií a omezen diskriminační charakter vázanosti českých spotřebitelů na ceny určované německou burzou, bude nutno: 1) Změnit zákon č. 458/2000 Sb., energetický zákon, zrušit bod 1 a bod 2 písm. c) §4 energetického zákona; 2) Přestat prodávat českou elektřinu přes německou burzu, cenovým rozhodnutím ERÚ nebo Ministerstva financí zastropovat cenu elektřiny pro konečné spotřebitele; 3) Cenovým rozhodnutím ERÚ nebo Ministerstva financí zastropovat cenu zemního plynu pro konečné spotřebitele. (Otevřený dopis vládě ČR)

Rusko varuje USA kvůli Ukrajině
Ruský velvyslanec v USA varoval, že nově oznámená dohoda, podle níž by Washington mohl Ukrajině dodat smrtící zbraně, by mohla dále rozdmýchat krvavý občanský konflikt v zemi a ztížit trvalou mírovou dohodu. Anatolij Antonov ve čtvrtečním prohlášení (11.11.) uvedl, že "dokument o strategickém partnerství" podepsaný americkými a ukrajinskými diplomaty je pouze "souborem nebezpečných hesel". Podle něj "téměř v každé řádce" existuje geopolitický nástroj, jak se postavit proti Rusku. Antonov dále řekl, že "plány dodávat zbraně režimu v Kyjevě jen zhorší situaci na jihovýchodě Ukrajiny. Věříme, že byla promarněna další příležitost povzbudit Kyjev k zastavení války". (RT News)

Tchaj-wan pozastavuje druhou dávku Pfizeru pro dospívající kvůli zdravotnímu riziku
Tchajwanské zdravotnické úřady pozastavily podávání druhých dávek vakcíny Pfizer-BioNTech dětem ve věku od 12 do 17 let s odvoláním na obavy ze zvýšeného rizika zánětu srdce. Poradní výbor pro imunizační praktiky ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí uvedl, že pozastavuje podávání druhých dávek očkování 12-17letým na dobu dvou týdnů. Během této doby odborníci z Centra pro kontrolu nemocí v zemi prozkoumají 16 hlášených případů myokarditidy mezi tchajwanskými dospívajícími, kteří byli očkováni. Očkování dětí mladších 11 let nebude, dokud nebude plně pochopen jakýkoli potenciální problém s podáváním druhé dávky dospívajícím, dodal Chen, a budou také zváženy mezinárodní údaje. (RT News)

ŠVÝCARSKO A ČESKO JAKO VZÁJEMNÝ ODRAZ V PRAVIDELNĚ ROZBÍJENÉM ZRCADLE
„Přemilí sousedé... Podél trhavých stop vývoje druhu je tisíc tisíců pomníčků snahy. Záměry jdou vždy do čítanek, pokud jsou ještě včas zdušeny, a do prdele, stanou-li se skutkem. Což, vaše ves je vůbec krásná a čistá. Alpy vznikly z vaší nezměrné píle, a co se druhého dotýče, i v krajích, kde již skoro třicet let neserete ve křoví po vzoru udatných předků, jsou vaše záchody pěkné a oblé. Čest buď vaší snaze, čest, čest, čest!“ (Kulturní noviny)

Výzva k zelené revoluci jiného druhu
Vypěstovat hektar lesa trvá 60-80 let, zatímco hektar naší dobrodějky vyroste za několik měsíců. Snadno a levně se zaseje, oproti tomu vysázet stromky je pracné a nákladné. Roste i na neúrodných místech bez umělého hnojiva a vyžaduje jen trochu vody. (Zvědavec)

Vídeňský očkovací bizár: 30 minut v nevěstinci zdarma, pokud si dáte tečku
Jeden z vídeňských nevěstinců poskytuje očkování proti covid-19 a těm, kteří nabídku využijí, dává poukázky na bezplatnou návštěvu. (Sky.com via AC24)

Lafontaine: "Nesnesitelné řeči o pandemii neočkovaných"
Z čínských klasických vakcín CoronaVac a Sinopharm bylo podáno přibližně 3,5 miliardy dávek vakcín, což představuje téměř polovinu všech dávek vakcíny Covid 19 na celém světě. Celkově nejrozšířenější vakcína CoronaVac se nyní používá ve více než 50 zemích. Proč ne v Německu a v Evropě? Emer Cooke, prezident EMA, byl dlouhá léta lobbistou farmaceutických společností Pfizer a AstraZeneca na evropské úrovni. Pokud necháte lišku hlídat kurník, pak se nedivte, že se v Evropě a Německu nepoužívají klasické vakcíny. (DWN)