Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Změna doporučení pro očkování. Stiko: Pouze Biontech pro mladší 30 let
Stálá komise pro očkování v SRN (Stiko) ve středu (10.11.) rozhodla, že osoby mladší 30 let by měly být očkovány pouze vakcínou Biontech/Pfizer. Podle Stálé komise pro očkování (Stiko) by se osoby mladší 30 let měly v budoucnu očkovat proti Coroně pouze mRNA vakcínou Comirnaty od společnosti Biontech/Pfizer a nikoliv již vakcínou Moderna. Aktuální údaje ukázaly, že srdeční sval a zánět osrdečníku byly v této věkové skupině pozorovány častěji po očkování vakcínou Moderna Spikevax než po očkování vakcínou Biontech. Podle společnosti Stiko se toto doporučení vztahuje na základní očkování, ale také na posilovací očkování - to znamená, že i když byla předtím aplikována jiná vakcína, měla by být pro další očkování použita vakcína Biontech. Stiko doporučuje, aby těhotným ženám - bez ohledu na věk - byla při očkování nabídnuta vakcína Biontech. (ZDF)

Francie: Zpráva vládního úřadu pro zdravotnictví ohledně Moderny (HAS, 8.11.)
V populaci mladší 30 let se toto riziko zdá být přibližně 5krát nižší u vakcíny Comirnaty® od společnosti Pfizer ve srovnání s vakcínou Spikevax® od společnosti Moderna (100 µg) u 12–29letých, což je věková skupina, pro kterou nadměrných případů na milion je nejvyšší (131,6 na milion případů u společnosti Moderna oproti 26,7 u společnosti Pfizer). Tyto výsledky jsou v souladu s těmi z amerických dat. Tyto případy se vyskytly především do 7 dnů po očkování, častěji po druhé dávce a častěji u mužů do 30 let. To je důvod, proč při čekání na další údaje o riziku myokarditidy a na závěry výboru PRAC očekávané v nadcházejících týdnech a vzhledem k nedostatečnému sledování rizika myokarditidy u vakcíny Spikevax® použité v poloviční posilovací dávce (50 µg) vzhledem k omezenému počtu zahrnutých ve studiích HAS doporučuje pro populaci mladší 30 let a pokud je k dispozici, použití vakcíny Comirnaty®, která je vyžadována první očkování nebo přeočkování. (Tiskové prohlášení HAS, 8.11.)

PS pro lidi: Moderna je zastavena pro očkování do 30 let ve Francii, je 5x nebezpečnější než dosud málo prozkoumaný Pfizer.

Válka zhoršuje klimatickou krizi. Americké vojenské uhlíkové emise překračují součet 140 států
Klimatičtí aktivisté protestovali před klimatickým summitem OSN v Glasgow v pondělí a upozornili na roli americké armády při podněcování klimatické krize. Projekt Costs of War odhaduje, že armáda vyprodukovala v letech 2001 až 2017 kolem 1,2 miliardy metrických tun uhlíkových emisí, přičemž téměř třetina pochází z amerických válek v zámoří. Ale vojenské uhlíkové emise byly z velké části vyňaty z mezinárodních dohod o klimatu, které se datují od Kjótského protokolu z roku 1997 po lobování ze strany Spojených států. (Democracy Now)

Metalurgička přiznala falšování výsledků ocelových testů ponorek námořnictva USA
Metalurgička ve státě Washington se v pondělí přiznala k podvodu poté, co desetiletí falšovala výsledky pevnostních testů oceli, která byla používána k výrobě ponorek amerického námořnictva. Elaine Marie Thomasová, 67, z Auburn, Washington, byla ředitelkou metalurgie ve slévárně v Tacomě, která dodávala ocelové odlitky používané dodavateli námořnictva Electric Boat a Newport News Shipbuilding k výrobě trupů ponorek. Od roku 1985 do roku 2017 Thomasová falšovala výsledky testů pevnosti a houževnatosti pro nejméně 240 výrob oceli. To je přibližně polovina oceli, kterou slévárna vyrobila pro námořnictvo, podle její dohody o vině a trestu, která byla podána v pondělí u amerického okresního soudu v Tacomě. Testy měly ukázat, že ocel při srážce nebo v určitých „válečných scénářích“ neselže, uvedlo ministerstvo spravedlnosti. (Yahoo News)

Sedmdesát dolarů za pilulku
Farmaceutický gigant Merck uvádí na trh špičkovou pilulku, pokřtěnou Molnupiravir, která, věřte nebo ne, má nahradit vakcínu proti coronaviru. Může vám zachránit život, ale onemocnění Covidem nezabrání. Ostatně cokoli, co chrání člověka od nemoci Big Pharmu nezajímá, neboť to kazí farmaceutický byznys. (Zvědavec)

COP 26: Lobbisté za fosilní paliva převyšují počet delegátů z jednotlivých zemí
Podle pondělních odhadů (8.11.) kontrolních skupin jsou zástupci fosilního průmyslu na konferenci COP 26 přítomni ve větší míře než představitelé jednotlivých zemí. To ještě více posílilo obavy ekologů o legitimitu tohoto vrcholného klimatického summitu. Po prostudování 1600 stránkového seznamu schválených účastníků COP 26, který vypracovala OSN, zveřejnila koalice vedená organizací Global Witness finální analýzu. Podle ní bylo na summit ve skotském Glasgow připuštěno nejméně 503 lobbistů z oblasti fosilních paliv. (Consortium News)

Logistický průmysl se obává kolapsu dodávek: Poplach kvůli nedostatku AdBlue
Extrémní nárůst cen benzínu způsobuje propad výroby aditiva AdBlue do nafty a zvyšuje cenu tohoto přípravku do historického maxima. Logistický průmysl se proto obává zastavení provozu celých vozových parků nákladních automobilů a autobusů a bije na poplach. Spolkový ministr dopravy Andreas Scheuer (CSU) proto podpořil myšlenku uspořádat kulatý stůl k této krizi. Toto aditivum používá v Německu 90 % nákladních automobilů. (Automobil Woche)

Izrael oficiálně "postavil mimo zákon" šest nevládních organizací jako "teroristické"
Izraelská okupační armáda podepsala v neděli 7. listopadu sérii dekretů, podle nichž je šest palestinských nevládních organizací, které byly nedávno zařazeny na seznam "teroristických skupin". Ty jsou jsou "nelegální" i na okupovaném Západním břehu Jordánu. Dne 22. října ministerstvo války oznámilo, že zařadilo šest palestinských nevládních organizací, včetně skupin zabývajících se lidskými právy a právy vězňů, na svou černou listinu kvůli údajnému napojení na Lidovou frontu pro osvobození Palestiny (PFLP), marxistickou skupinu, kterou Spojené státy a Evropská unie považují za "teroristickou". (Al Manar)

NHS obviněna ze "lhaní" o statistikách Covidu za účelem propagace očkování
Šéfka britského úřadu pro zdravotnictví (NHS) Amanda Pritchardová prohlásila, že v britských nemocnicích je 14krát více pacientů Covid-19 než loni touto dobou. Nicméně i samotná NHS připustila, že Pritchardová ve svém tvrzení používá zavádějící údaje. Podle údajů NHS bylo na začátku listopadu v nemocnici 7 dní v průměru 9 331 pacientů s Covid-19, zatímco o rok dříve to bylo 12 654 pacientů. Na konci října bylo denně hospitalizováno něco málo přes 1 000 osob, zatímco loni to bylo 1 500 osob. Pritchardová byla obviněna z šíření falešných zpráv, přičemž komentátoři varovali, že takové zavádějící údaje jsou na "hranici demise". (RT News)

Dlouhý seznam "náhle" zesnulých nebo vážně nemocných sportovců
Tento výzkum nám zabral hodně času a každý případ jsme vybírali zvlášť. Došlo k nápadně velkému počtu "náhlých a neočekávaných" úmrtí ve sportu a vrcholovém sportu až v polovině roku 2021? Nikdo z oficiální strany nedokáže (nebo nechce) vysvětlit možnou kumulaci od začátku genového očkování. Podle možná vydíraných a podplacených médií a politiků jde o nešťastné náhody - přestože na hřišti už padají třináctileté děti se srdečními problémy. (Report24 via Zvědavec)