Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Železná Erna degraduje Covid
Norsko končí s omezeními kvůli Covidu 19, protože si uvědomilo, že to je nový druh chřipky. (Zvědavec)

Polsko a Maďarsko čelí diktátu EU
Polské obce začaly odmítat status "zóny bez LGBT". Takové zóny vznikly v Polsku na základě hlasování obcí v letech 2019-2021. Celkem asi stovka polských měst a obcí hlasovala pro rezoluce odsuzující útoky na tradiční hodnoty a propagaci takzvané LGBT (perverzní) ideologie. Odborníci odhadují, že přibližně třetina polské populace žije v "zónách bez LGBT". (Fondsk.ru via Zvědavec)

Pandemie celosvětově ustupuje
Počet nově odhalených případů koronaviru v uplynulém týdnu ve srovnání s týdnem předcházejícím celosvětově klesl. Oznámila to ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Testy odhalily 3,1 milionu nově infikovaných. To je o devět procent méně v porovnání s předešlým týdnem. Podle organizace tak pokračuje klesající trend, jenž začal v srpnu. (Novinky.cz)

Syn bývalého afghánského ministra obrany si koupil sídlo v Beverly Hills za 20 milionů dolarů
Americká vláda vynaložila na afghánskou armádu 85 miliard dolarů, aby se pak vzdala Talibanu bez boje. Nyní syn bývalého ministra obrany utrácí miliony za nákup luxusního sídla s výhledem na Los Angeles. Muž jménem Daúd Wardak nedávno koupil nemovitost Trousdale Estates v Beverly Hills za 20,9 milionu dolarů, uvedl server Yahoo News s odvoláním na realitní záznamy. Byl popsán jako "etnický paštunský uprchlík" narozený v roce 1977 a podle veřejných záznamů je prezidentem společnosti AD Capital Group se sídlem v Miami na Floridě. (RT News)

NÁVRH NA ZMĚNU ÚSTAVY ČESKÉ REPUBLIKY
...Jedině ministerstvo zahraničí bude vždy umístěno v zemi, které právě nejvíce lezeme do konečníku, takže v současné době doporučujeme USA; zároveň tím vyřešíme využití Českého domu v New Yorku. (Kulturní noviny)

FILM KROKODÝL DUNDEE JAKO ZRCADLO PŘELOMU VČEREJŠKA A DNEŠKA
V neděli 26. září oslavila světová kinematografie výročí, které ona sama pokládá za nikterak významné – ale je velmi významné pro autora tohoto textu. Přesně před 35 lety proběhla americká premiéra filmu Krokodýl Dundee… (Kulturní noviny)

Zásah do nejrozstřílenějšího místa
Tak nám konečně vystřelily i hlavní kalibry demokratické opozice. Je pár dní do voleb a letošní Kubiceho zpráva se jmenuje Pandora Papers. (Nová republika)

Zastavil se Golfský proud?
Místo globální Sahary nás čeká nová doba ledová * Nové nebezpečí pro lidstvo se jmenuje Synthia (Outsidermedia)

Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci
Německo řeší nevídaný skandál. Ukázalo se, že v Berlíně v parlamentních volbách hlasoval kdekdo. Po sečtení hlasů vyšlo najevo, že počet odevzdaných hlasů převýšil počet oprávněných voličů. A to je ještě zapotřebí počítat s tím, že k volbám zdaleka nepřišli všichni, kdo volit mohli. Neplatných hlasů tak bylo započteno skutečně značné množství. (Mix24.cz)

Finsko zastavuje očkování mladých mužů vakcínou Moderna kvůli obavám ze zánětu srdce
Ředitel finského Národního institutu pro zdraví a sociální péči Mika Salminen na čtvrteční tiskové konferenci (07.10.) oznámil, že Helsinky zastavily nabídku vakcíny Spikevax společnosti Moderna pro mladší muže: "Severská studie zahrnující Finsko, Švédsko, Norsko a Dánsko zjistila, že u mužů mladších 30 let, kteří dostali vakcínu Moderna Spikevax, bylo riziko vzniku myokarditidy o něco vyšší než u ostatních," vysvětlil. (RT News)