Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

V NAKA zasiahla policajná inšpekcia
Policajná inšpekcia zasiahla vo štvrtok na Národnej kriminálnej agentúre. Údajne zaistili niekoľko živých vyšetrovacích spisov riešených špeciálnym tímom Očistec. Polícia ani Krajská prokuratúra Bratislava, ktorá prípad dozoruje, zásah zatiaľ nekomentovali. (Pravda.sk)

Poslanec Volný přišel o stránku na Facebooku. Sociální síť ji smazala
Společnost Facebook smazala na stejnojmenné sociální síti stránky poslance Lubomíra Volného vystupujícího za Volný blok. Zdůvodnila to porušením svých pravidel. (Deník.cz)

Internet cenzuruje jen pravici, tvrdili poslanci na semináři o svobodě slova
Konzervativní, pravicové názory jsou na sociálních sítích umlčovány, Facebook a Twitter blokuje nepohodlné politiky, znělo na sněmovním semináři Svoboda projevu na sociálních sítích. Ten organizovali poslanci Patrik Nacher (ANO) a Jan Skopeček (ODS) společně s organizací Společnost pro obranu svobody projevu. (Novinky.cz)

Čeká nás zelená revoluce? Vypršela platnost sedmi klíčových patentů
Paul Stamets s radostí oznamuje, že vypršela platnost sedmi amerických patentů na mykotické atraktanty a pesticidy. Pro ty, co se nebojí střetu s agrochemickým průmyslem, poskytuje například konec patentu č. 9 399 050 (Ovládání hmyzu a členovců pomocí preconidiálního mycelia a extraktů preconidiálního mycelia z entomopatogenních hub) možnost naskočit do ekologického rychlíku s miliardovým obratem. (Instagram Paula Stametse)

Čína konstatuje, že Wuhan Lab hoax vytvořil stejný novinář jako WMD hoax v Iráku
Americký novinář Michael R. Gordon citoval takzvanou "dříve nezveřejněnou americkou zpravodajskou zprávu" a naznačil spojitost mezi třemi nemocnými zaměstnanci v laboratoři Wuhan a vypuknutí epidemie Covid-19. To oznámil mluvčí čínského ministerstva zahraničí Wang v pátek (04.06.): "Před devatenácti lety tento reportér vymyslel nepravdivé informace citováním nepodložených zdrojů o pokusu Iráku získat jaderné zbraně, který přímo vedl k válce v Iráku dané invazí USA v roce 2003." (UNZ Review)

Tajemství IRS-berňáku: Jak se nejbohatší vyhýbají dani z příjmu
První analýza nově zveřejněných údajů Internal Revenue Service ukazuje, že nejbohatších 25 miliardářů ve Spojených státech platilo mezi lety 2014 a 2018 skutečnou federální daňovou sazbu pouze 3,4%, ale získali ohromujících 401 miliard dolarů pro sebe. Rozbor zveřejnila investigativní nezisková organizace ProPublica, která získala data IRS o tisícovce nejbohatších lidí v zemi již před 15 lety. Analýza vyvrací základní mýtus amerického daňového systému, že každý platí svůj spravedlivý podíl a nejbohatší Američané platí nejvíce. (ProPublica)

Twitter zablokoval účet známé americké spisovatelce. Kvůli dezinformacím
Společnost Twitter zablokovala účet známé americké spisovatelce Naomi Wolfové kvůli šíření dezinformací v souvislosti s pandemií nemoci covid-19, vakcínami a uzávěrami vyhlašovanými s cílem zastavit šíření koronaviru. Informoval o tom deník The Guardian. (Novinky.cz)

Rusko oznámilo termín vybudování plynovodu Pakistan Stream
Rusko plánuje postavit 1100 km plynovodu Pakistan Stream za čtyři roky. Ruský ministr energetiky Nikolaj Šulguinov učinil prohlášení týden poté, co podepsal s Pákistánem protokol věnovaný projektu. V případě stabilního financování projektu bude plynovod Pakistan Stream (PGSP) postaven kolem roku 2025, oznámil v sobotu (5. června) ruský ministr energetiky na chodbách Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra 2021. (Almanar)

Putin předpovídá osud SSSR pro USA
„Jaký je problém světových impérií? Věří, že jsou tak silná, že si mohou dovolit malé chyby a nepřesnosti: koupíme je, zastrašíme, najdeme s nimi dohodu,“ řekl ruský prezident. Podle něj se v takovém scénáři počet problémů postupně zvyšuje, dokud nedojde k bodu, kdy „už je nelze zvládnout“. „A Spojené státy jdou stejnou cestu, jakou se vydal Sovětský svaz,“ řekl šéf Kremlu na setkání Ekonomického fóra v Petrohradě. (Almanar)

Americká společnost promění Billa Gatese na monstrum
Lze již s jistotou říci, že zakladatel Microsoftu se stane další obětí nemilosrdné kampaně, nazvané #metoo - sociálního hnutí, které má úplnou moc nad potřebou moderní informované společnosti šikanovat a vracet se k veřejným represáliím proti zločincům před novou morálkou. (Oriental Review via Zvědavec)