Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

30 žen a svědčí stále nové. Někdo Ferimu tleská? Šok. A výsměch teorii Alvarové o Rusku. Novináři řekli, jak to je
Novináři Jakub Zelenka a Apolena Rychlíková, kteří odhalili kauzu Dominika Feriho (TOP 09), v podcastu Insider na serveru Info.cz promluvili o tom, jak celý jejich článek vznikal a kolik věcí je šokovalo, když se vydali po stopách žen, jež měl mladý poslanec sexuálně obtěžovat. (Parlamentní listy)

Ešte pár mesiacov a rozvrátime štát, píše kolegovi policajt zo skupiny vyšetrovateľov NAKA, o ktorej sa správa SIS zmieňuje ako o organizovanej skupine
V správe sa píše o zastrašovaní väzobne stíhaného policajta Mariána Kučerku, ale aj o výsluchoch odsúdeného kajúcnika Borisa Beňu, či bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra Gašparoviča. (Infovojna.sk)

„Roušky mimo domov byly nezákonné.“ NSS shodil další Arenbergerovo opatření
Nejvyšší správní soud (NSS) shodil další protikoronavirové opatření ministerstva zdravotnictví. Dnes označil za nezákonné nařízení ze 6. dubna, podle kterého musely všechny osoby starší dvou let nosit mimo domov respirátor. Nařízení ministerstvo samo zrušilo po pouhých dvaceti dnech, NSS to tak pouze zpětně konstatoval. Opatřením, které v současnosti upravuje povinnost nosit na veřejnosti ochranu dýchacích cest, se soud nezabýval, to je ale napadáno jinými návrhy. (Echo24)

Přední švýcarský poslanec řekl EU „Nejsme vaší dojnou krávou“. Bern odmítl po dlouhých sedmi letech vyjednávání s Bruselem o rámcové dohodě
Švýcarsko šokovalo Brusel tím, že odešlo od integračních jednání do nejisté budoucnosti. Poslanec Thomas Aeschi řekl, že Švýcaři nejsou dojná kráva na peníze v hotovosti, aby udrželi EU naživu a místo toho zvolili Swissexit. Švýcarsko dnes slaví rozchod s EU, protože ho už unavila šikana a rétorika z Bruselu. Země po sedmi letech jednání odešla z navrhovaného rámcového ujednání a zvolila Swissexit. (RT News)

Očkovat všechny děti
Nezáleží na tom, kdo je českým ministrem zdravotnictví; základní směr koronapolitiky se pod Adamem Vojtěchem nezmění. Dezinformační prvky očkovací kampaně ministerstva zdravotnictví nezmizí a děti se stanou hlavním cílem budoucích omezení. (The Fleet Sheet)

O co půjde v podzimních volbách?
...letošní volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR rozhodnou o tom, zda se všechny negativní jevy české reality ještě mnohonásobně prohloubí, „obohatí“ a zakonzervují na dalších několik let, možná desetiletí, nebo se podaří slabou a závislou pozici ČR alespoň udržet ve stávajícím nelichotivém stavu. (!argument)

Pfizer: Info v rámci EUA (PDF)
Zpráva z výzkumu ze 19. 5. 2021 uvádí (Table 5, p. 25), že očkování vakcínou Biontech / Pfizer bylo testováno na 1097 dětech a dospívajících ve věku od 12 do 15 let. 78,9 procenta očkovaných, tj. 866 z 1097 dětí, vyvinulo nějakou formu vedlejšího účinku. U 466 jsou nežádoucí účinky popsány jako „mírné“, u 393 byly „středně obtížné“ a u 7 byly uvedeny jako „závažné“. (Pfizer- Emergency Use Authorisation, web FDA USA)

Vědec ukazuje, jak Facebook a Twitter napodobují mašinérii nacistické propagandy… a jak prodávají válku západním občanům
Fake je obvykle vymýšlen za účelem podpory konkrétní politiky a je zpracován různými kanály zpravodajské mašinerie. Takto pravicoví funkcionáři zapisují válku do mezinárodních vztahů. Nejprve skrze instituce, jako je takzvaná Nadace pro obranu demokracie; pak skrze jazyk, například „Amerika především;“ pak skrze myšlení, například: „Proč nás nenávidí?“ a nakonec skrze politiku, například skrze doktrínu „předběžného úderu“. Jakmile se konkrétní pravicový projekt složí a hlasitě vytrubuje jeho domnělá ušlechtilost, pak se sváže do morálně spravedlivého a neomylného příběhu. V podstatě je to legitimace potlačující moci a ta nasazena do politické reality velmocenské politiky. (RT News)

Protasevič řekne všechno … slyšíte vytí v bažinách?
Roman Protasevič se již objevil v běloruské televizi a řekl, že aktivně spolupracuje s vyšetřovateli a že s jeho zdravím je vše v pořádku a že je připraven všechno říct. Soudě podle videa je chlapec docela rozumný, rozumí tomu co udělal a okamžitě se přiznal. Obecně platí – ocitl se v „úžasném světě“, ve kterém ho za takovou věc může čekat i trest smrti. Aby se takovému osudu vyhnul, budeme mít to potěšení brzy uslyšet fascinující a obsáhlé vyprávění. (...) Aby nic z toho neprozradil, ze zemí NATO mu zasílají dopisy o podpoře. Každý slibuje. Žádají jen jednu věc – aby mlčel. Ale on je prodá. Zradí je. Důvod je prostý – pro práci si vybírají a verbují jenom zrádce. (Pokec24)

V EU za pitomce. Tvrdá slova kvůli kontroverzní kauze
Šlo o reakci na zprávu, že šéfové států EU nebudou jednat o společném vyhošťování diplomatů v solidaritě s ČR, kterou vláda požadovala. A co víc. Německá kancléřka Angela Merkelová podle médii vytkla českému premiérovi Andreji Babišovi pozdní koordinaci. (Sputnik)