Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Kverulant má podle soudu odstranit článek o údajném tunelování majetku v církvi
Spolek Kverulant má podle předběžného opatření soudu ze svého webu odstranit článek, ve kterém popisuje údajné vyvádění církevního majetku přes nadaci kardinála Dominika Duky. Vyplývá to z návrhu Obvodního soudu pro Prahu 10, který tak vyhověl kardinálově žádosti. Pražské arcibiskupství se proti tvrzení v článku ohradilo a označilo je za útok svého bývalého zaměstnance Vojtěcha Razimy, zakladatele společnosti Kverulant. Církevní instituce se proti jeho předchozím výrokům na svou adresu brání jinou žalobou, v níž požaduje omluvu. (Drbna)

Šťastní normální
Šťastní normální, ty zvláštní bytosti,
Ti, kdož neměli matku bláznivou, otce ochlastu,
Domov nikde, neznámou chorobu, syna provinilce,
Ti, kdož nezprahli na troud od žhavé lásky.
(Kulturní noviny)

Koruna, nad níž slunce nezapadá
To, co britská královna zařídila během jednoho foxtrotu, my musíme řešit osm let starým výbuchem… (Kulturní noviny)

Několik spekulací na okraj Vrbětic
Pravým autorům vrbětické frašky, ať tuzemským nebo zahraničním, je Česká republika zcela lhostejná, užiteční idioti z pražské kavárny dostanou pohlazení a možná i nějakou tu medaili, stejně jak tomu bylo ve „starých časech“ normalizace. Dá se předpokládat, že je protektor posune i do příští vlády, aby kolonizaci Česka dovedli do úspěšného konce. (Nová republika)

Covid pasy se otestují ve středu, 1. června se spustí papírová forma
Dánsko a Česko si ve středu otestují QR kódy, které budou sloužit v rámci evropského covid pasu. Od začátku června si ho bude možné vytisknout pro potřeby například cestování. Aplikace má být hotová v půli června. (Seznam Zprávy)

„Jediné, co je na Airbnb sdílené, jsou náklady,“ říká zakladatel Snesitelného bydlení
„V době největších turistických nájezdů byla v domech, s jejichž stálými obyvateli spolupracujeme, menšina. Běžně se stávalo, že vám někdo strkal klíče do bytu uprostřed noci, ráno jste nacházeli spící turisty na chodbách, pomočené chodby nebo zničené společné prostory,“ vyjmenovává Petr Městecký problémy, který jako obyvatel centra Prahy zažíval po několik let. Sám se dopady Airbnb na obyvatele města rozhodl řešit už v roce 2015, ignorance ze strany politiků i novinářů ho však dovedla k založení iniciativy Snesitelné bydlení v centru Prahy. (A2Alarm)

Evropská komisařka pro zdravotnictví přistižena při zjevné korupci
Podle Kontrolního úřadu Kyperské republiky není evropská komisařka pro zdravotnictví Stélla Kyriakídou schopna ospravedlnit různé platby provedené na bankovní účet jejího manžela (Kyriakos Kyriakídou) skrze společnost Maralo Ltd. Ve svém prohlášení o finančních zájmech paní Kyriakídou prohlásila, že její manžel je generálním ředitelem společnosti Maralo Limited. Soud prošetřoval bankovní transakce rodiny Kyriakídou podle nařízení „Politicky exponované osoby“ (PEP) a neoprávněná částka činí 4 miliony eur. Evropská komisařka Kyriakídou hrála ústřední roli v jednáních o nákupu protikovidových vakcín. (Voltaire Net)

Největší krize od 80. let? Spojené státy se po hackerském útoku potýkají s nedostatkem benzinu
Východoevropskou hackerskou skupinou DarkSide napadený produktovod Colonial Pipeline hlásí, že už naplno obnovil provoz. Neznamená to ale, že zmatky a problémy ve Spojených státech končí. Benzin je nedostatkovým zbožím ve dvanácti amerických státech a úplně nejhůř je na tom v posledních hodinách hlavní město Washington. Skoro devadesát procent čerpacích stanic tam ohlásilo, že zásoby benzinu došly. Někteří lidé proto ruší své plány. (iRozhlas)

Vlevo nahoře. Ministr Jan Hamáček jak ho neznáte. Na škole v Anglii dostal řád
Málokdo tuší, že ministr Jan Hamáček (41) má hodně blízko k Anglii. Ve svém dospívání tam totiž odcestoval a prožil tam rok studií. Proto je dnes perfektně vybaven angličtinou a má poměrně slušný evropský rozhled. Sympatický šéf Ústředního krizového štábu poskytl pro ŽivotvČesku.cz dnes už retro snímek z dob svého dospívání na střední škole. (Život v Česku)

Jim Caviezel, hvězda filmu "Passion of the Christ", vyvolal pobouření poté, co propagoval teorii hnutí QAnon...
Dvaapadesátiletý herec Caviezel vystoupil na online konferenci proti covid-vakcínám v oklahomské Tulze a představil na ní film "Sound of Freedom" o obchodování s dětmi. Poté zavedl řeč na "adrenochrom", což je část konspirační teorie alternativního hnutí QAnon. (Daily Mail)