Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ať vlastníci komerčních nemovitostí platí vyšší daně, navrhuje kandidát na premiéra Ivan Bartoš
Šéf Pirátů Ivan Bartoš se připravuje na vstup do Strakovy akademie. Kromě premiérského křesla by koalice Pirátů a Starostů ráda v nové vládě obsadila i post ministra financí. Bartoš už také rýsuje nový daňový balíček, který by jím vedený kabinet chtěl prosadit. Rád by si také došlápl na nezákonné optimalizace daní a nezdaněné převodní ceny. Naopak plánuje výrazněji podporovat malé české firmy. (E 15)

Zakladatelka BLM je označena za "podvodnici" poté, co koupila miliónový dům v bílé části LA
Spoluzakladatelka problematického hnutí Black Lives Matter je pod palbou, protože si koupila dům za 1,4 milionu dolarů v luxusní kalifornské čtvrti, kde jsou z 88 procent běloši. Je to zajímavé rozhodnutí. Patrisse Cullorsová, samozvaná marxistka a aktivistka, verbálně propagovala hrdost na černošský původ. Podle Dirt.com se dům nachází v Topanga Canyon, idylické venkovské čtvrti asi 48 minut mimo Los Angeles a méně než 30 minut od Tonyho Malibu. (Zero Hedge)

Izrael prohlásil, že ICC nemá pravomoc vyšetřovat zločiny na palestinských územích
Tel Aviv formálně reagoval na plány Mezinárodního trestního soudu (ICC) vyšetřovat možné válečné zločiny na okupovaných palestinských územích a prohlásil, že tribunál nemá jurisdikci nad Izraelem: „Izrael se rozhodl reagovat na oznámení zaslané Mezinárodním trestním soudem a dát jasně najevo, že ICC jedná, aniž by k tomu měl jurisdikci,“ uvedla kancelář předsedy vlády Benjamina Netanjahua ve čtvrtečním prohlášení (08.04.) izraelských médií. (RT News)

Aktivista za lidská práva zatčen v Estonsku
Podle estonských aktivistů v oblasti lidských práv byl Sergej Seredenko, jeden z jejich kolegů, zadržen Estonskou službou vnitřní bezpečnosti (KaPo) a poté začátkem března zatčen pro obvinění ze spolupráce s cizím státem. Seredenko je známý aktivista v oblasti lidských práv, právník hájící práva rusky mluvící menšiny v Estonsku, autor několika knih o právech menšin v pobaltských státech. Vyhrál několik soudních řízení a hájil práva rusky mluvící menšiny na zajištění vzdělání v jejich rodném jazyce. Na summitech OBSE odhalil případy porušování lidských práv v Estonsku a dalších pobaltských státech. (Free West Media)

Amazonie ztratila 17 procent pralesů v roce 2020 - zpráva
Organizace pro ochranu životního prostředí Amazon Conservation ve středu (07.04.) informovala, že jihoamerický deštný prales ztratil v roce 2020 odlesňování 17 procent své plochy, což představuje zdevastovaných 2,3 milionu hektarů v devíti zemích. Podle nejnovějších údajů představuje ztráta 65 % pro Brazílii, následuje Bolívie, Peru a Kolumbie. Ztráty primárních lesů v Bolívii, Ekvádoru a Peru navíc v loňském roce dosáhly nebývalých úrovní. (TeleSur)

Prohlášení z Great Barringtonu (4. října 2020)
Jsme epidemiologové infekčních onemocnění a odborníci na veřejné zdraví. Dělá nám starosti, jaké zničující dopady na tělesné a duševní zdraví mají opatření proti covidu 19 a navrhujeme místo nich takzvanou cílenou ochranu. Stojíme politicky nalevo i napravo a pocházíme z různých částí světa. Své životy jsme zasvětili ochraně lidí. Současná opatření zmrazují různé oblasti společenského života a vážně poškozují veřejné zdraví, krátkodobě i dlouhodobě. Negativní dopady jsou četné a (abychom jmenovali jen některé z nich) patří mezi ně: méně proočkovaných dětí, zhoršení výsledků kardiovaskulárního programu, včas nepodchycené výskyty rakoviny a zhoršující se duševní zdraví. To vše povede ke zbytečným úmrtím v následujících letech. Nejvíc to dopadne na mladé lidi a lidi s nejnižšími příjmy. Žáci a studenti, kteří nemohou normálně chodit do škol, platí nespravedlivou daň. Udržovat současná opatření do doby, než bude vakcína, znamená způsobit nenapravitelné škody, které neúměrně dopadnou na společensky znevýhodněné vrstvy obyvatel. (gbdeclaration.org)

K 08.04. podepsáno: Concerned Citizens: 778,502 // Medical & Public Health Scientists: 13,985 // Medical practitioners: 42,526

Tato země má nyní nejvyšší rezervy zlata na obyvatele ve střední a východní Evropě
Maďarsko, země EU s přibližně 10 miliony obyvatel, ztrojnásobilo své zásoby zlata a přeskočilo do první třetiny světových držitelů zlata a prvních tří v regionu střední a východní Evropy. Vláda uvedla ve středu (07.04.), že národní banka zvýšila podíl v drahých kovech z 31,5 tun na 94,5 tun. Současná úroveň drahých kovů je v zemi nejvyšší za posledních několik desetiletí. Díky nákupům zlata centrální bankou se rezervy na obyvatele ztrojnásobily a vzrostly z 0,1 unce na 0,31 unce. (RT News)

8 procent pro dvojkoalice, 11 pro vícečlenné. Poslanci schválili nový volební zákon
Sněmovna schválila nový způsob přepočtu voličských hlasů na poslanecké mandáty, který opět zvýhodňuje úspěšnější strany, ale méně než dosud. Mandáty se budou přidělovat automaticky bez možnosti povolebního zásahu stran. Volebním koalicím bude stačit pro vstup do dolní komory méně hlasů než v minulosti. Změny nyní posoudí Senát. (Aktuálně.cz)

Čína a Írán nahlodaly hegemonii USA v západní Asii
Od jednání v Anchorage uplynul týden a 27. března 2021, jeden den po Bidenově prohlášení, Čína a Írán podepsali dohodu o všestranné spolupráci na 25 let ve výši 400 miliard USD, která zásadně mění postavení Íránu. (Russtrat.ru via Zvědavec)

Pracovník západních vlád udělal britského vědce v psy-ops, aby zakryl korupční skandál v Sýrii
Pracovní skupina pro Sýrii, propagandu a média (zde) je kolektiv britských profesorů, kteří publikovali vědecká šetření odhalování dezinformací a lží, které byly jádrem desetileté západní špinavé války v Sýrii. Letos v březnu vyšlo najevo, že Komise pro mezinárodní spravedlnost a odpovědnost (CIJA), organizace pro změnu režimu, která byla financována řadou západních vlád a je spojena s britskými zpravodajskými agenturami, provedla operaci proti této skupině ve snaze zdiskreditovat její akademické členy a pracovní skupinu jako celek. (Gray Zone)