Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Návrh zprávy společné studie WHO - Čína říká, že je „extrémně nepravděpodobné“, že Covid-19 pochází z úniku laboratoře
Předběžná zjištění sondy provedené Čínou a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) ukazují, že koronavirus byl pravděpodobně přenášen na člověka zvířaty a nepochází z laboratoře - podle zpráv médií. Zpráva vychází primárně z údajů shromážděných během vyšetřovací mise WHO ve Wuhanu a uvádí, že nejpravděpodobnějším scénářem je přenos viru z netopýrů na člověka prostřednictvím jiného zvířete, uvedla Associated Press s odvoláním na návrh kopie. Studie také odmítla teorii, že virus mohl pocházet z laboratoře, jako „extrémně nepravděpodobný“. (RT News)

Kongres během pěti hodin slyšení požadoval, aby ředitelé Big Tech agresivněji cenzurovali internet
V průběhu pěti hodin ve čtvrtek (25.3.) sněmovní výbor spolu se dvěma podvýbory vynadal třem technologickým ředitelům a opakovaně požadovali, aby na svých platformách více cenzurovali politický obsah. Pokud to nebudou dodržovat, poslanci slibují odvetnou legislativu. Slyšení svolal předseda výboru pro energetiku a obchod, republikán Frank Pallone, Jr. (D-NJ), a dva předsedové jeho podvýborů, Mike Doyle (D-PA) a Jan Schakowsky (D-IL). Byl to jeden z nejúžasnějších projevů rostoucího autoritářského úsilí v Kongresu o kontrolu společností, aby ovládali politický diskurz pro své vlastní zájmy a účely. (Glenn Greenwald)

Petr Kellner tragicky zahynul
Při pádu vrtulníku na Aljašce podle agentury AP a listu The New York Times zahynulo pět lidí, mezi nimi i český miliardář Petr Kellner. Tragická událost se podle agentury stala už v sobotu kolem 18:35 asi 80 kilometrů východně od města Anchorage. Mluvčí PPF Jitka Tkadlecová uvedla, že se pohřeb bude konat v úzkém rodinném kruhu. (Novinky.cz)

Evropská databáze nežádoucích účinků po vakcínách na Covid-19: 3 964 úmrtí, 162 610 tisíc poškození zdraví
EudraVigilance, Evropská databáze zpráv o podezření na nežádoucí účinky léků, sleduje zprávy o poškození zdraví a úmrtích po experimentálních "vakcínách" na Covid-19. Jejich zpráva z 13. března 2021 zaznamenává 3 964 úmrtí a 162 610 poškození zdraví po aplikací tří experimentálních injekcí proti Covid-19. (Health Impact News)

Implantované ID ve "vakcinačním balíčku": Německý parlament schválil digitální "Agendu 2021" od GAVI
Je to začátek přijímání plně digitalizované Agendy ID2020 v celé Evropě, ve světě? (Global Research)

Írán a Čína podepisují 25letou dohodu o spolupráci ve výši 400 miliard USD
Smlouva v zásadě předpokládá čínské investice ve výši přibližně 400 miliard USD v íránském energetickém a infrastrukturním sektoru výměnou za to, že Teherán zaručí Pekingu stabilní dodávky ropy a zemního plynu za konkurenceschopné ceny. Podle oficiální tiskové agentury Irna byly konečné podrobnosti dohody finalizovány v sobotu 27. 3. na schůzce čínských představitelů a Aliho Larijaniho, poradce ajatolláha Alí Chameneího a zvláštního zástupce Islámské republiky pro strategické vztahy s Čínou. (TeleSur)

Flegr: Jsem si na 99% jist, že koronavirus unikl z laboratoře. Pandemie se můžeme zbavit za měsíc
Hostem talk show Face To Face byl profesor Jaroslav Flegr, který prozradil i to, co by nás velmi rychle pomohlo vyvést ze současného stavu. (Face2Face)

Greta se raduje: Menší penisy by mohly probudit svět
O pořádný poprask se postarala mladá aktivistka Greta Thunbergová, která na svém twitterovém účtu sdílela zprávu o tom, že znečišťování planety může mít za následek mimo jiné zmenšování a deformaci pánských genitálií. „Teď se všichni uvidíme na další demonstraci,” doufá mladá Švédka. (Novinky.cz)

Čínské pojetí lidských práv spočívá na Maslowově pyramidě
V nedávné době došlo ke dvěma událostem, které si přes jejich objektivní závažnost vysloužily neskutečné mediální ticho: zvolení Číny do Rady pro lidská práva Organizace spojených národů (HRC) loni v říjnu a projev čínského ministra zahraničí Wanga 22. února 2021 v této radě. (AC24.cz)

Deset malých černoušků
Kdo je vrahem? (Zvědavec)