Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Jan Schneider: Tři blázni a zločinec
Lidovec Jan Bartošek ve své nadutosti zřejmě nabyl dojmu, že může osočit kohokoliv jakkoliv. Vypadl z něj výrok, že oslovení RosAtomu je podobné zvacímu dopisu, který sloužil jako záminka k invazi do Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968. (První zprávy)

Strýček Shmuel je opravdu vygumovaný...
...neříkají pouze to, že Biden má nulové znalosti diplomacie, ale tvrdí také to, že Biden prostě nemá žádné základní společenské chování, které by měl mít každý, alespoň napůl vzdělaný člověk. Reportéři na hlavní ruské televizní stanici se dokonce dnes dotazovali, zda by Rusko mělo zcela přerušit diplomatické vztahy s USA! (The Saker via Zvědavec)

„Dvojí standardy a pokrytectví“: Čína zveřejňuje zprávu o porušování lidských práv v roce 2020 v USA
Dokument nazvaný „Zpráva o porušování lidských práv ve Spojených státech v roce 2020“ ve středu 25.3. zveřejnila Informační kancelář Státní rady Číny. Motto "Nemohu dýchat!" je vzato podle posledních slov 46letého černocha George Floyda, který zemřel v květnu 2020 v poutech a držený na zemi policejním důstojníkem Minneapolisu Derekem Chauvinem. (Global Times)

SMUTEK NAŠEHO (NEJEN) FILMOVÉHO ČESKÉHO LVA
Na okraj vyznamenaných děl Marie Terezie II, Šarlatán, Havel, Modelář a Krajina ve stínu, a tak trochu i celého dnešního českého filmu. (Kulturní noviny)

Rusko zahajuje výrobu třetí vakcíny proti COVID-19
Ruské ministerstvo pro vědu a vysoké školství ve čtvrtek (25.3.) oznámilo zahájení průmyslové výroby CoviVac, třetí vakcíny proti COVID-19 vyvinuté Čumakovským federálním vědeckým střediskem pro výzkum a vývoj imuno-biologických produktů. Tato inaktivovaná virová vakcína COVID-19 byla schválena pro použití v Rusku v únoru 2021. Na rozdíl od vakcín Sputnik V a EpiVacCorona lze druhou dávku vakcíny CoviVac podat 14 dní po první imunizaci. Tuto novou ruskou vakcínu lze také přepravovat a skladovat při teplotách od 2 do 8 stupňů Celsia. (TeleSur)

Je kovid naozajstnou pandémiou?
Advokátska kancelária Weis & Partners zverejnila tabuľku najsmrteľnejších pandémií, ktoré sa v našej histórii vyskytli. (Infovojna.sk)

Britský premiér Boris Johnson chválí kapitalismus a „chamtivost“ za „úspěch vakcín“
V úterý večer (23.3.) předseda vlády Boris Johnson řekl na soukromé schůzce na serveru Zoom zástupcům konzervativních poslanců ve výboru z roku 1922: „Úspěch vakcíny máme kvůli kapitalismu, kvůli chamtivosti mých přátel ... Byly to velké korporace, které chtěly vytvářet zisk pro akcionáře. Vedly to velké farmaceutické společnosti.“ (WSWS)

Imunolog Thon upřímně o očkování i o svých kolezích
Rada vlády pro zdravotní rizika příští týden rozhodne, zda se bude druhá dávka vakcín proti covidu–19 aplikovat po delší době než tři týdny, jako je tomu doposud. Jedním z odborníků, kteří prosazují oddálení druhé dávky očkování, je imunolog Vojtěch Thon z výzkumného centra Recetox Masarykovy univerzity v Brně. (Novinky.cz)

Příjmy dvou třetin domácností zůstaly stejné, čtvrtině kvůli omezením poklesly
V době protiepidemických omezení zůstaly příjmy dvou třetin domácností stejné, pokles zaznamenala zhruba čtvrtina lidí. Více peněz nyní bere pět procent Čechů. Údaje se od loňského začátku pandemie příliš nemění, uvedlo v pondělí Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) na základě svého únorového průzkumu. (Aktuálně.cz)

PŘEHRADA SKALIČKA A VELEVRUB
Ministerstvo zemědělství se chystá zničit největší populaci velevruba tupého v Česku. Tento velevrub je silně ohrožený podle zákona a tupý je jen podle jména. Což se o úřednících ministerstva zemědělství, kteří prosazují přehradu, říci nedá. A o ministrovi už vůbec ne. (Kulturní noviny)