Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Nizozemsko je další zemí, která pozastavila používání vakcíny Covid-19 společnosti AstraZeneca kvůli obavám z nežádoucích účinků
Nizozemsko zastavilo používání vakcíny AstraZeneca po dobu nejméně dvou týdnů, zatímco Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) provádí vyšetřování možných závažných nežádoucích účinků. Preventivní rozhodnutí pozastavit používání vakcíny nejméně do 28. března bylo založeno na nových informacích z Norska a Dánska týkajících se potenciálně závažných vedlejších účinků u lidí, kteří dostali očkování. To uvedl 14. 3. nizozemský ministr zdravotnictví Hugo de Jonge. (RT News)

Záhadně zmizel videozáznam o "masakru" provedeném britskými speciálními jednotkami v Afghánistánu
Video, které ukazuje „zdivočelou“ jednotku SAS páchající válečné zločiny v Afghánistánu, údajně zmizelo. Vyšetřování „masakrů“ jednotky bylo zastaveno kvůli chybějícím důkazům a mlčení svědků. Saifullah Yar měl 19 let, když byla jeho rodina zastřelena při razii SAS v afghánské vesnici v roce 2011. Když britští vojenští vyšetřovatelé letěli v roce 2017 do Kábulu vyšetřovat razii, řekl jim, že byl spoután a odveden od svého otce, bratra a dvou bratranců. Pak uslyšel dvě salvy, a když Britové odešli, jeho příbuzní byli mrtví a jejich těla byla provrtaná kulkami. (RT News)

Lékařka: Přestaňme nosit roušky, reinfikujeme se vlastním odpadem
Pokud by moudrá příroda soudila, že se čas od času máme reinfikovat vlastním odpadem, rodili bychom se s rouškami. (Forum 24)

Plandemie – MUDr. Ctirad Musil / Cesta a Sputnik news a MUDr. Josef Hrušovský / Cesty k sobě
Uklidňující audio pro lidstvo pod psychologickým, radiačním, chemickým a biologickým útokem s MUDr. Ctiradem Musilem a MUDr. Josefem Hrušovským. (Svobodný vysílač CS)

Viceprezident EK připouští, že během očkovacího programu EU Covid-19 došlo k „chybám“
Očkovací program EU je plný „chyb“, připustil místopředseda Evropské komise Frans Timmermans. Očkování bylo ohroženo nedostatkem dodávek a opakovanými obviněními z nerovnoměrné distribuce. Toto přiznání učinil Timmermans v rozhovoru pro německý deník Der Tagesspiegel. (RT News)

Korona-puntičkář: Vakcína ze zavařovací sklenice
Winfried Stöcker vyvinul vakcínu a renomovaní virologové potvrdili, že je účinná. Ale místo zahájení výroby je nyní lékař a mimořádně bohatý podnikatel vystaven trestnímu řízení. Přestože očkoval jen sebe a své zaměstnance. (Der Spiegel)

O takzvané nové morálce. Na Západě dochází k prudké transformaci mezilidských vztahů
Uznávaná mezinárodní výzkumná společnost Ipsos představila nečekané výsledky sociologického průzkumu sexuální orientace obyvatel Spojených států. Výsledky byly nečekané hlavně díky představám převládajícím na Západě o geneticky daném určení sexuální orientace (přirozené a nepřirozené). Data se zaměřují na kvantitativní nárůst tzv. sexuálních menšin od staršího věku k mladšímu. (Fondsk.ru via Zvědavec)

Vakcínový apartheid
Bude očkování nutný předpoklad pro provozování takových aktivit, jako je návštěva kina, posezení v restauraci, cvičení v posilovně nebo pobyt v hotelu? Ve dvou státech, kde je největší proočkovanost - Izrael a Spojené království - se rozvíjí zcela předvídatelná, avšak ošklivá politická atmosféra. (ICH via Zvědavec)

USA prohlásily Huawei za ohrožení národní bezpečnosti a zchladily naděje Pekingu na restart s Washingtonem
Federální komunikační komise (FCC) považuje čínský telekomunikační gigant Huawei za hrozbu pro národní bezpečnost USA a tím znovu tlačí na Peking. Mnozí se domnívali, že tento tlak se zmírní pod Bidenovou administrativou. FCC v pátek oznámila, že Huawei, stejně jako další čtyři čínské společnosti, představují „nepřijatelné riziko pro národní bezpečnost USA nebo pro bezpečnost a ochranu osob v USA“. Úřadující šéfka regulačního orgánu Jessica Rosenworcel uvedla, že tento krok pomůže „obnovit důvěru“ v americké komunikační sítě. Nevysvětlila, jaká konkrétní opatření by byla přijata proti čínským společnostem. Huawei dosud nereagoval. (RT News)

Bývalá bolívijská prozatímní prezidentka Jeanine Anezová zatčena kvůli převratu v roce 2019
Jeanine Anezová, která se chopila moci v Bolívii jako prozatímní prezidentka po sesazení tehdejšího prezidenta Eva Moralese v listopadu 2019, byla zatčena pro podezření ze vzpoury, oznámila nová vláda. Zatykač vydal soud v pátek a byl vykonán v sobotu ráno, oznámil na Twitteru ministr vlády Carlos del Castillo. Pozdravil vývoj jako krok vpřed v tom, aby dal bolivijskému lidu spravedlnost, kterou si zaslouží. Bolivijská média ukázala záznam vzetí do vazby. Anezová a další členové její vlády byli obviněni z vzpoury, terorismu a spiknutí kvůli nelegálním způsobům, jakým se zmocnili moci. (RT News)