Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Sto devadesát devět minut v lednu
Novodobá verze filmu by mohla být vydána pod názvem Sto a devadesát devět minut v lednu. Podle výpovědi velitele národní gardy D.C. Williama Walkera to byla doba mezi jeho původní žádostí vrchního vojenského velení o rozmístění jednotek národní gardy 6. ledna 2021 a jeho konečným schválením. Walker řekl výborům Senátu pro pravidla a vnitřní bezpečnost, že požádal vedení armády o souhlas s rozmístěním Národní gardy v 13:49, když se k budově Kapitolu přiblížili demonstranti. Povolení od úřadujícího ministra obrany Christophera Millera však dostal až 17:08 - tedy o tři hodiny a 19 minut později. (WSWS)

„Hanebné“: Senátoři-milionáři hlasovali proti zvýšení minimální mzdy, které by vyvedlo miliony lidí z chudoby
Při hlasování 8. 3. se připojilo osm členů Demokratické strany k jednotnému celku 50 republikánů v Senátu USA a tím padl pozměňovací návrh, který by znovu zavedl ustanovení o minimální mzdě 15 USD do balíčku pomoci proti koronaviru. Progresivisté poukázali na to, že téměř každý z Demokratických zákonodárců, kteří hlasovali proti plošnému navýšení nejnižší mzdy pro pracovníky s nízkými příjmy, je milionář. (Common Dreams)

Kdo odmítne test, dostane výpověď? Podle jednoho z výkladů ano
Testovat ve firmách se musí, ale zaměstnavatelé se bojí, že narazí v týmu na „odmítače“, kterého nedokážou přemluvit. Jaké kroky může vedení firmy proti pracovníkům, kteří se netestují, podniknout? (Seznam Zprávy)

Vám poděkování a lásku, vládo ČR
Opět čau lidi, čau Babiši, čau Hamáčku, čau ministře Blatný! Již třetí den zažívám neskutečný pocit bezpečí, po kterém jsem toužil už skoro rok. Naštěstí nemám cestovní doložku za hranici okresu, jako třeba přepravní služby, které převážejí na jedné hromadě všechny jistě sterilní zboží od každého zaručeně sterilizovaného dodavatele ke každému uzamčenému příjemci. (Zvědavec)

Generál jmenovaný Pelosiovou doporučuje zřídit trvalé síly rychlé reakce na ochranu vlády před ovládanými
Generál armády ve výslužbě Russel Honore byl jmenovaný předsedkyní sněmovny Nancy Pelosiovou, aby provedl bezpečnostní studii po vzpouře na Kapitolu dne 6. ledna 2020. Generál navrhl založit síly rychlé reakce, které budou trvale připraveny čelit hrozbám proti vládě. Takzvaný QRF by měl být vybaven jednotkami národní gardy, které pobývají ve Washingtonu na plný úvazek a rotují ve Washingtonu tři nebo šest měsíců. Další možnost jsou důstojníci z federálních bezpečnostních složek. (RT News)

Změny voleb dostaly šanci, většina sněmovny je pro zachování čtrnácti obvodů
Už dříve navržená novela volebního zákona lidovců se zřejmě stane takzvaným legislativním nosičem změn, které musí parlament schválit kvůli únorovému rozhodnutí Ústavního soudu. Pro podzimní klání o Poslaneckou sněmovnu má zůstat zachováno čtrnáct volebních krajů. Jeden obvod už chce pouze ANO a uskupení Trikolóra. (E15)

Čeští elfové jednali o dezinformacích, poškozujících Českou republiku
Ve čtvrtek večer proběhla už druhá živá diskuze Českých elfů "Dezinformace zabíjí", které se účastnili hosté: místopredsedkyně Evropské komise Věra Jourová, CEO Semantic Visions František Vrabel a prof. Vít Procházka z FN Olomouc. (Britské listy)

Jan Schneider: Blatný je prd platný
Jinými slovy, ministr zdravotnictví nemá právo blokovat proces, kterým by bylo zahájeno posuzování různých dalších vakcín, které by mohly obohatit škálu prostředků, z nichž by si občané mohli vybrat. Jako ministr zdravotnictví, nota bene v této kritické situaci, je povinen udělat vše, co by mohlo vést k ochraně životů a zdraví obyvatelstva. (První zprávy)

Zemřel bývalý chartista a katolický kněz František Lízna. Staral se o chudé a vězně
V důsledku onemocnění koronavirem zemřel ve čtvrtek večer katolický kněz a bývalý chartista František Lízna (79). Zprávu o jeho úmrtí zveřejnil jezuita Jan Regner. (Aktuálně.cz)

POVINNÁ VÝMĚNA STARÝCH KOTLŮ: OPRAVME ASOCIÁLNÍ NESYSTÉMOVOSTI V DOTAČNÍM PROGRAMU
Na redakci Kulturních novin se obrátili majitelé kotlů ze seniorské a sociálně potřebné vrstvy obyvatel, jejichž problémy naše jediné české družstevní periodikum dlouhodobě tematizuje). V době, která tematizuje zcela jiné problémy, proto přicházíme s výzvou týkající se řešení jednoho dotačního programu, který povážlivě skřípe nejen ve svých sociálních dopadech. (Kulturní noviny)