Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

ZTRACENÁ PRVOTNÍ DŮVĚRA – PŘÍBĚH VĚDCE, KTERÝ SE BEZ OHLEDU NA DŮSLEDKY POSTAVIL ZA POZNANOU PRAVDU (5. ČÁST)
„Podaří-li se přijít k podstatě otázky životního prostředí a projednat nekontrolovatelný nárůst spotřeby elektrické energie, tak se jako zdánlivý problém prokáže snížení spotřeby energie a budování jaderné techniky bude v budoucnu považováno za příklad chybného vývoje.“ (Kulturní noviny)

Předseda slovenské vlády na Facebooku
„Včera (3. 3.) pozdě večer jsem dostal od výrobce vakcíny Sputnik V oficiální nabídku, že v situaci, kdy má být jejich vakcína na Slovensku předmětem takové nenávisti, že koaliční partneři hrozí až rozpadem vlády, jsou ochotni ještě dnes zrušit celou smlouvu na zabezpečení 2 000 000 vakcín. Bez jakýchkoliv sankcí vůči Slovensku a s dovětkem, že 40 zemí, které na Sputnik V čekají, se o vakcíny určené pro lidi na Slovensku poperou.“ (Facebook via Sputnik)

6b KURGIŇAN: KORONAVIRUS – JEHO CÍLE, AUTOŘI A VLÁDCI – ČÁST VI – dokončení
Autor, vystupující jasně jménem edinburských vědců, ohromených jednáním kolegů z Imperial College London, říká, že opírat se o čistou R0, osvobozenou od takových úprav, je možné pouze, když se někdo zblázní. Nebo, říkám já, když má zlé úmysly. Autor konkrétně říká následující: „Ačkoli zástupci Imperial College věděli o nedostatcích svého modelu a neměli příležitost vyvinout lepší, dokončili jej a implementovali tam funkci sledování kontaktů …“ Kdyby místo toho použil jen nadávky, bylo by to stále měkké. (Fórum KOB)

Co jste za vakcínu Rusku slíbil, dotíral moderátor na Matoviče. Jeho odpověď vyvolala diplomatický skandál© Sputnik / Press service of the "Obyčajní Ľudia"
Premiér Igor Matovič (OLaNO) čelí tlaku ze všech stran. Po politické krizi kvůli dodávkám ruské vakcíny Sputnik V vypukl ještě diplomatický skandál. V úterním vysílání Rádia Expres ho moderátor dokonce obvinil, že za vakcínu Moskvě něco slíbil. Matovičova reakce ovšem mnohé vyvedla z míry. (Sputnik)

AOC varuje Bidena, že poskytnutí pomoci méně lidem než za Trumpa, je střelba do vlastní nohy
Kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortezová (AOC) důrazně varovala před krokem demokratů v Senátu a prezidenta Joe Bidena k dalšímu omezení počtu lidí, kteří budou dostávat přímé platby v rámci nově vznikajícího balíčku pomoci proti koronaviru: "Nechápu politickou nebo ekonomickou logiku, která ve výsledku ukazuje, že Trump pomohl lidem víc, než Demokraté. Lidé byli v loňském roce bez úlevy už příliš dlouho a my bychom měli být štědřejší, ne lakomější.“ (Common Dreams)

Úniky odhalují, že Spojené království „oslabuje“ Rusko a potlačení článku přililo olej do ohně
Twitter přidal bezprecedentní „varování“ k investigativnímu článku Maxe Blumenthala, který odhalil masivní protiruskou propagandistickou operaci britské vlády zahrnující Reuters, BBC a Bellingcat. Blumenthal informoval o nově uniklých dokumentech odhalujících masivní britskou vládní propagandistickou kampaň proti Rusku. Twitter přidal k článku bezprecedentní varovný štítek, že materiál „mohl být získán hackováním“. Ačkoli Twitter možná měl v úmyslu článek omezit, varování mělo opačný účinek a začalo se masově šířit. (GrayZone)

YouTube smazal video Sputniku s projevem Trumpa
YouTube smazal video agentury Sputnik s projevem bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Společnost Google, které portál patří, to vysvětlila absencí kontextu. Trump vystoupil na konzervativní konferenci CPAC v Orlandu a bývalý americký prezident znovu promluvil o falšování prezidentských voleb v loňském roce. Byl to první veřejný projev Trumpa od doby, kdy opustil Bílý dům. (Sputnik)

Čaká Slovensko turbulentný marec? SaS žiada rekonštrukciu vlády
Matovič upozornil, že stovka ľudí denne zomiera a miesto toho, aby sme sa všetci sústredili na zháňanie vakcín, niektorí ľudia podľa neho považujú za najväčší problém Slovenska to, že si s ministrom zdravotníctva Krajčím dovolili vybaviť pre ľudí na Slovensku 2 milióny účinných vakcín. „Lebo majú vraj zásadnú chybu – sú z Ruska.“ Premiér vo svojom statuse odkázal kritikom najmä z radov liberálov: „Áno, mnohým vysokopostaveným ľuďom v politike vyhovuje, aby tu zomieralo čo najviac ľudí a ľudia i ekonomika, čo najviac trpeli. Riadia sa heslom – čím horšie na Slovensku, tým lepšie pre ich neúspešné strany, ktoré veľmi chceli vládnuť. My buďme iní. Ukážme, že nám na ľuďoch záleží. Lebo zdravie a životy sú len na prvom mieste.“ (Hlavné Správy)

Kobylky alebo tiež Príbeh o donebavolajúcej hlúposti
Jedného dňa v ďalekej krajine a v časoch dávno minulých prišiel Kňaz tam, kde sa Mnohí starali o svoje polia a statok a povedal… „Prichádzajú kobylky a my sa musíme pripraviť!“ (CZ24 News)

Na Slovensku hrozí pád vlády po přistání ruského Sputniku V, část Matovičovy vlády a liberální fronta na Slovensku je ve stavu nervového zhroucení...Sputnik V je prý velezradou trans-atlantického závazku a partnerství! Zaznívají dokonce názory, že ruská vakcína vyvinutá primárně Ruským státním virologickým institutem pro potřeby ruské armády udělá ze Slováků zombie pod kontrolou Vladimira Putina! Kdo rychle dává, dvakrát dává a Rusové dali Slovensku 2 miliony vakcín tak rychle, že Brusel na to jenom bezmocně kouká! Sputnik míří i do Prahy a Rusové znovu osvobozují Evropu, tentokrát od viru? (AE News)