Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Systém FEDu cez ktorý denne pretekajú bilióny bol narušený
Systém Federálneho rezervného systému v stredu utrpel rozsiahle prerušenie viacerých platobných služieb vrátane podsystému, na ktorý sa spoliehajú banky a podniky, vďaka ktorému cez finančný systém pretečú bilióny dolárov. (Wall Street Journal via Finančný trh.com)

Francúzskeho exprezidenta Sarkozyho odsúdili za korupciu na rok väzenia
Exprezidenta odsúdili pre obvinenia z korupcie a zvýhodňovania na základe údajného pokusu o podplatenie so zámerom získať tajné informácie o vyšetrovaní financovania predvolebnej kampane. (Aktuality.sk)

Podvod s covidem slouží nedeklarované agendě
Pro opatření, sloužící k řešení údajné pandemie covidu-19, neexistuje žádný vědecký základ. Mezi odborníky, podporujícími tato opatření, jsou do značné míry lidé, kteří mají finanční vazby na farmaceutické korporace. Byrokraté z oblasti veřejného zdraví, jako je Fauci z Národního institutu zdraví, jsou také propojeni s farmaceutickými korporacemi. Lékaři dostávají pokyny od oficiálně schválených orgánů, tj. Národní institut zdraví, Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí, Světová zdravotnická organizace, což jsou všechno organizace, zkompromitované střetem zájmů. Ve shodě s těmito zkompromitovanými institucemi byla stanovena ochrana zákonné odpovědnosti, což je v rozporu s doporučeními nezávislých expertů. (Global Research via Zvědavec)

Čína určila 15letý plán expanze dopravy a do roku 2035 chce zdvojnásobit produkci ekonomiky
Podle nového politického dokumentu by celý čínský železniční systém mohl do roku 2035 dosáhnout délky 200 000 km. Do roku 2035 má být v Číně přidáno 162 nových civilních letišť a inovace v dopravě budou jádrem nové pekingské strategie. Čínský prezident Si Ťin-pching v listopadu 2019 prohlásil, že je „zcela možné“, aby Čína do roku 2035 zdvojnásobila svou ekonomiku a příjem na obyvatele. Vzhledem k silnému ekonomickému oživení Číny z pandemie koronaviru nyní někteří analytici předpokládají, že čínská ekonomika překoná ekonomiku USA již v roce 2028, tedy sedm let před cílem Pekingu. (South China Morning Post)

Demokraté zabránili zvýšení minimální mzdy na 15 $
Ve čtvrtek americký prezident Joe Biden a Demokratická strana zmařili úsilí o zvýšení federální minimální mzdy na 15 $ za hodinu v rámci stimulačního balíčku COVID-19, který prošel Kongresem. Federální minimální mzda ve výši 7,25 USD za hodinu se od roku 2009 nezvýšila a ponechá miliony pracovníků v naprosté bídě. (WSWS)

Slovenský průkopník léčby ivermektinem: Není náhoda, že naši pacienti žijí
Průkopník léčby covidu-19 za použití léku Ivermektin, emeritní přednosta kliniky anesteziologie a intenzivní medicíny Východoslovenského ústavu srdečních a cévních nemocí Pavol Török v pátek Právu potvrdil, že v jeho ústavu probíhá léčba pacientů s covidem nadále úspěšně. (Novinky.cz)

Několik francouzských nemocnic pozastavilo očkovací program AstraZeneca kvůli dočasným vedlejším efektům
Několik francouzských nemocnic zastavilo nebo zpomalilo očkování svého personálu vakcínou AstraZeneca, kvůli závažným, byť dočasným vedlejším účinkům, takže mnoho zaměstnanců čerpalo pracovní neschopnost, což způsobuje vážné logistické problémy v již i tak napjatých provozech. (The Local)

Komentář: Tvrdý lockdown s obří dírou
Že vláda nedokázala zavést opatření v průmyslu souběžně s uzavřením zbytku země, je selhání, které může mít tragické následky. „Restrikce se netýkají firem v oblasti průmyslu. Průmysl zůstává otevřen a my si myslíme, že je to správně.“ Tak pravil na tiskové konferenci, na níž vláda oznámila uzavření Česka, ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Ne, není to správně. (Seznam Zprávy)

Díky vakcinaci v Česku prudce roste počet nakažených zdravotníků! Zbláznili se?
Tak jak to je? A těžko lze věřit, že je to nějaký podvrh, když to autorizuje ČTK, nebo ÚZIS. Navíc za minulý rok muselo být hodně personálu promořeno, když to tvrdil Kubek. Tak proč? Toto není sportovní utkání, ale jde o životy lidí. Neměli by být informace přesné a nezneužitelné? A v tom je ten zádrhel. Nemáme data! (CZ24 News)

A ven! Venezuela vykázala velvyslankyni EU
"Když Bůh s námi, kdo proti nám?! Ani EU!", prohlásil socialistický prezident, katolík Nicolás Maduro. (teleSUR via Nová republika)