Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Prezidentování beze změn
Po měsíci vlády již porušil prezident Joe Biden několik hlavních slibů kampaně: žádná sociální pomoc obětem covidu ve výši 2 000 USD; žádné zvýšení minimální mzdy; žádné odpuštění studentského dluhu; žádné zastavení deportací; žádný konec války v Jemenu; žádný návrat k JCPOA. USA budou rovněž pokračovat ve válkách proti Afghánistánu, Iráku a Sýrii. (Moon of Alabama)

ZTRACENÁ PRVOTNÍ DŮVĚRA – PŘÍBĚH VĚDCE, KTERÝ SE BEZ OHLEDU NA DŮSLEDKY POSTAVIL NA POZNANOU PRAVDU (4. ČÁST)
Když jsem v roce 1970 odešel z reaktorového centra, abych na Vysoké škole zemědělské zastával místo asistenta, měl jsem velmi rychle kontakt s tehdy ještě malým Protiatomovým hnutím ve Zwentendorfu. Ještě dobře si vzpomínám na malý shluk obyčejných lidí, kteří ještě před stavbou manifestovali na místě jaderné elektrárny Zwentendorf. Mezi nimi bylo především několik starých pánů, kteří si u této příležitosti museli vyslechnout: „Vždyť to jsou ti stejní lidé, kteří už protestovali proti železnici.“ (Kulturní noviny)

KN NA HRANĚ: POTŘEBUJEME POMOC!
Kulturní noviny jsou v krizi. Současná doba zkomplikovala způsob, jakým funguje jediné družstevní a pouze čtenáři podporované nezávislé kulturně-politické médium v republice. Prosíme o pomoc při stabilizaci redakce. Stačí, když jednotlivec přispěje málem, od více čtenářů přijde záchrana. Prosím čtěte! (Kulturní noviny)

Německý parlament ratifikoval digitální „program ID2020“
Alarmující zpráva. Německý parlament (Bundestag) ratifikoval 29. ledna 2021 realizaci programu ID2020. Jedná se o centralizovaný všeobecný sběr elektronických dat každého občana, k němuž by měla přístup každá vládní agentura, policie - a možná i soukromý sektor. (Global Research via Zvědavec)

To je za Sorose? Orbán může čekat trest, Jourová promluvila
Maďarský zákon, který přikazoval zahraničním neziskovým organizacím zveřejňovat své dárce, porušil dle Evropské komise unijní zákony. „Podnikáme rázný krok, abychom zajistili dodržování tohoto rozsudku. Organizace občanské společnosti jsou klíčovou součástí naší demokracie,“ napsala na Twitteru eurokomisařka Věra Jourová. Zákon měl mířit proti miliardáři George Sorosovi. (Parlamentní listy)

Vakcínu nepotřebuji, nechci předběhnout starší a jsem perfektně zdravý, uvedl ředitel Pfizeru
Také tvrdí, že je mu 69 let a je perfektně zdravý, dle jeho doktora vakcínu zatím nepotřebuje. (CNN via AC24)

Amazon přestavuje semafory v Alabamě, aby odboráři nemohli hlasovat
Amazon se zoufale snaží, aby potopil vznik odborů mezi skladníky v Alabamě. Proto změnil timing semaforů na křižovatkách ke skladům. Odborový web More Perfect Union tyto informace potvrdil. Amazon oslovil okres Jefferson, aby změnil načasování semaforů poblíž skladu Bessemer. Okresní mluvčí uvedl, že si společnost stěžovala na „zpoždění provozu během střídání směn“, proto se přestavily semafory. (RT News)
PS. Centrum Bessemer s tisícovkou zaměstnanců má v referendu hlasovat jako první centrála US-Amazonu o vstup do odborů. Ať žije 19. století v USA.

Bolívijská centrální banka vrací Añezem požadovanou půjčku MMF
Centrální banka Bolívie prohlásila, že MMF ohrozilo „svrchovanost a ekonomické zájmy země“ prostřednictvím nástroje pro rychlé financování (RFI), který byl podmíněn řadou fiskálních, finančních, směnných a měnových cel, přičemž MMF porušoval bolivijský právní rámec. Centrální banka oznámila, že vrátila 346,7 milionu USD Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF), což je půjčka, kterou mimo právní rámec schválila vláda Jeanine Añezové. (TeleSur)

Neutralizační aktivita séra vyvolaného BNT162b2 - předběžná zpráva
Ve srovnání s neutralizací USA-WA1 / 2020 byla tedy neutralizace viru A242-244 + D614G podobná a neutralizace viru B.1.351-spike byla slabší přibližně o dvě třetiny. (Journal of Medicine)
PS. Česky: Vakcíny Pfizer a Moderna vyvinuté v USA produkují 3x méně protilátky proti jihoafrickému kmeni Covid-19, než je běžné.

Texas se stal zkrachovalým státem uprostřed silné zimní bouře
To, co se při bouři Uri stalo v Texasu obzvláště osudným, není jen příchod bezprecedentního chladu, ale také způsob, jakým se počasí zařadilo do kontextu již existujících sociálních nespravedlností, jako je bezdomovectví, a také to, jak interaguje s nerozvinutou infrastrukturou státu, nedostatečným plánováním a regulací a chybějící infrastrukturou pro případ katastrof. (Consortium News)