Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Proč? Martiny Kociánové: Sklapni, nebo Tě smažem!
Opravdu si myslíte, že se v tuto chvíli hraje jen o jednoho Američana ve vysoké funkci s divným účesem? (Svobodné universum)

Nepokoje na Kapitolu jako nástroj ke zničení Trumpa
Jaký smysl by měl impeachment prezidenta, který už tři měsíce není prezidentem? Odpověď: Usvědčení by republikánům vzalo právo znovuzvolit muže, který získal nejvíc hlasů v dějinách jejich strany. Poslanci Sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu by chtěli získat právo veta nad tím, koho můžou Republikáni nominovat. A právě od těchto lidí neustále slyšíme o jejich oddanosti „demokracii“. (Zvědavec)

ZTRACENÁ PRVOTNÍ DŮVĚRA – PŘÍBĚH VĚDCE, KTERÝ SE BEZ OHLEDU NA DŮSLEDKY POSTAVIL ZA POZNANOU PRAVDU (1. ČÁST)
Přišly i další otázky a jedna z odpovědí mého šéfa byla, že statistiky ukazují, že jaderná technika je nejjistější oblastí techniky. Nemohl jsem to ale jen tak nechat bez odezvy a přihlásil jsem se ke slovu. Vysvětlil jsem, že takové srovnávací statistiky o bezpečnosti v průmyslu převážně zohledňují smrtelné pracovní úrazy, ale že v jaderném průmyslu existuje specifické riziko pozemního záření s pozdějšími škodami ze záření, u nichž není brán ohled na taková srovnání rizik. Reakce mého šéfa byla prudká: Rychle ukončil akci a postřehl jsem, jak se na mne očividně velmi zlobí, protože nedokázal strávit nesouhlas. Při vycházení ven na mne zasyčel: „Vy, Weishi, jestli ještě jednou něco takového uděláte, tak Vás vyrazím!“ (Kulturní noviny)

SELEKTIVNÍ SLEPOTA EVROPSKÉ LEVICE
Salman Rushdie měl kliku aneb Proč už není levicová solidarita proti islamistům samozřejmostí. V roce 1989 otiskly noviny Tageszeitung (taz) výňatky ze „Satanských veršů“ na své titulní straně. Ale to už je dávno. (TAZ via Kulturní noviny)


Hlasov varujúcich, že právny štát na Slovensku je ohrozený, pribúda. Teraz na to upozorňuje aj česká právna autorita
Situácia na Slovensku dospela do situácie, keď najmä v dôsledku podivnej smrti bývalého policajného prezidenta generála Milana Lučanského vo väzbe podrobuje nielen odborná verejnosť procesnú stránku rozhodovania o väzbe špecializovaným súdom kritike. Práve kritika, ktorá sa na činnosť Špecializovaného trestného súdu zniesla ohľadne masívneho uvaľovania väzby na obvinených, vyvolala zo strany jeho predsedu JUDr. Jána Hrubalu nutnosť mediálnej obhajoby, keď v komentári s titulkom ,Väzba ako mučiaci nástroj‘ (publikovanom 6. januára 2021 na portáli sudcovia.sk) obhajuje pozíciu a rozhodovaciu prax Špecializovaného trestného súdu. (Hlavné správy)

Donald Trump: Projev na rozloučenou (VIDEO)
Tento týden slavnostně bude ustavena nová vláda a modlíme se za její úspěch, aby byla Amerika bezpečná a prosperující. To je naše nejlepší přání a také chceme, aby měli „štěstí“ - velmi důležité slovo. (První zprávy)

Medvedčukovi zakázali odlety z Ukrajiny do Ruska
Ukrajinská Státní letecká služba obdržela příkaz, aby nepovolovala odlety letadel s předsedou strany "Opoziční platforma - Za život" Viktora Medvedčuka do Ruska. Na svém kanálu v sociální síti Telegram o tom informoval jeho spolustraník, poslanec ukrajinského parlamentu Ilja Kiva. (Ukraina.ru)

„Vystavujete se podezření“: Poslanci německé opozice interpelují vládu Merkelové kvůli odmítnutí zveřejnit informace o případu Navalného
V posledních měsících Kreml několikrát požadoval od Německa informace o údajné otravě Alexeje Navalného. Jménem strany Die Linke podali její poslanci v Bundestagu interpelaci na vládu Merkelové. Žádají federální úřady o informace, o co přesně Rusko požádalo a jak reagoval Berlín. Otázky přišly poté, co Moskva obvinila Němce z neplnění povinností vyplývajících z Evropské úmluvy o vzájemné pomoci v trestních věcech z roku 1959. (RT News)

Věra Jourová v šoku: Vymazali Trumpa. EU to jen tak nenechá
„Nestačila jsem koukat na to, co se v Americe děje. Nejdřív vypnuli americké televize prezidenta Trumpa při projevu, teď jsme byli svědky rozhodnutí platforem,“ kritizuje místopředsedkyně Evropské komise (EK) Věra Jourová zcenzurování amerického prezidenta Donalda Trumpa na sociálních sítích. (Parlamentní listy)

„Učebnicová normalizační čistka. Matovič bojuje s třídním nepřítelem.“ Blaha promluvil o svém propuštění. A Chmelár…
„Musím konstatovat, že kdyby k tomu bylo ještě doplněné obvinění, že ohrožuji výchovu mládeže a kazím morálku kolektivu, bylo by to kompletně okopírované zdůvodnění propuštění profesora Miroslava Kusého z Univerzity Komenského v časech normalizace,“ okomentoval své propuštění z Akademie Chmelár. (Sputnik)