Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Najväčším vlastníkom poľnohospodárskej pôdy v USA je Bill Gates
Bill Gates, ktorý je štvrtým najbohatším jednotlivcom sveta a samotný sa popísal ako podivín, ktorý je známy skôr svojimi skorými programátorskými zručnosťami ako láskou k prírode, v tichosti získal 242 000 akrov poľnohospodárskej pôdy po celých USA – čo je dosť na to, aby z neho urobila najväčšieho súkromného vlastníka poľnohospodárskej pôdy v USA. (Finančný trh)

Expert uvedl přednost Sputniku V před jinými vakcínami
Ruské ministerstvo zdravotnictví schválilo změny v registračním certifikátu vakcíny Sputnik V. Výrobci se podařilo zajistit stabilitu vakcíny za podmínky dopravy a skladování tekuté formy za teploty +2 až +8 stupňů, což bylo potvrzeno expertízou. Tyto teploty jsou standardní pro skladování biologických přípravků na imunitu. (Sputnik)

Smrt a dohoda: Bayer se pokouší ukončit soudní spory kolem Roundupu
Sedm měsíců poté, co Bayer zveřejnil plány na rozsáhlé urovnání soudních sporů v USA týkajících se karcinogenních účinků Roundupu, pokračuje německý vlastník Monsanta v práci na urovnání tisíců sporů od lidí, kteří trpí rakovinou a tvrdí, že byla způsobena herbicidy od Monsanta... V jednom ze sporů právníci Jaime Alvareze Calderona souhlasili s urovnáním nabídnutým Bayerem poté, co okresní soudce Chhabria zamítl návrh ve prospěch Monsanta a povolil jeho projednání. Urovnání bude ve prospěch Alvarezových čtyř synů, protože jejich 65letý otec, zemědělský dělník, který dlouhé roky prováděl postřk Roundupem kolem kalifornských vinic, zemřel před rokem na non-Hodgkinův lymfom. (Global Research)

Kuba vyrobí 100 milionů dávek své vakcíny proti covidu
Kuba v letošním roce vyrobí 100 milionů dávek své nové vakcíny Soberana 02 proti koronaviru, aby uspokojila svou vnitřní poptávku a požadavky jiných zemí. Vicente Vérez, ředitel Finlayova institutu, to řekl skupině novinářů na konferenci, během které absolvovali prohlídku institutu, kde se vyrábí vakcína proti COVID-19: "Reorganizujeme naše výrobní kapacity, protože po vakcíně je opravdu velká poptávka a musíme být připraveni.“ (TeleSur)

Jemenský hladomor: Made in Washington, Made in Riyadh
Americký ministr zahraničí Mike Pompeo po měsících spekulací 10. ledna oznámil, že Trumpova vláda zařadila jemenské hútíjské povstalce (Ansar Allah) mezi "zahraniční teroristické organizace" (FTO). Označení Hútíjů za teroristy ohromně znesnadní humanitárním skupinám dodávat zoufale potřebné potraviny, pohonné hmoty a léky 24 milionům Jemencům, tedy 80 procentům obyvatel země. Většina Jemenců, jež potřebuje pomoc, včetně 12 milionů dětí, žije v oblastech ovládaných Hútíji. Humanitární organizace, jež jsou nuceny koordinovat své aktivity s Hútíji, se nyní musí obávat, že budou sankcionovány. (CounterPunch).

Miroslav Kalousek rezignoval na svůj poslanecký mandát
Politik Miroslav Kalousek poprvé vysvětlil motivy tohoto kroku, který právě učinil – vzdal se mandátu poslance PS PČR. (Pravda24)

Na Ukrajině proběhla druhá vlna totální ukrajinizace
16. ledna vstupuje na Ukrajině v platnost norma zákona o totální ukrajinizaci, podle které má celá oblast služeb přejít na tzv. „мову“ (translit.: movu, čes.: ukrajinský jazyk) jako jediný úřední jazyk. Týká se to podniků, institucí a organizací všech forem vlastnictví, včetně podnikatelů, a také subjektů elektronické komerce, do které patří též internetové obchody. Na přání zákazníka může jeho obsluha proběhnout za použití jiného jazyka přijatelného pro obě strany. (Zvědavec)

Biden "neodkladně" pošle do Kongresu zákon, který nabídne občanství 11 milionům ilegálních imigrantů
Los Angeles Times s odkazem na "aktivisty zabývající se právy imigrantů komunikující s přechodovým týmem Bidena a Harrisvoé" nově zvolený president Joe Biden "neodkladně" pošle do Kongresu legislativní balíček, který poskytne cestu k občanství pro přibližně 11 milionů ilegálních imigrantů. (Zero Hedge)

Venezuela: Guaidó má na evropských bankovních účtech více než 2 miliardy eur
Revizor státních účtů Venezuely Amoro prohlásil: "Juan Guaidó bude muset říct, kde vzal 2 miliardy eur, které vložil na evropské bankovní účty a luxusní jachtu, kterou má ve Fort Lauderdale na Floridě a kterou dokonce navštívil americký senátor Marco Rubio." (TeleSur)

Hacknuté e-maily údajně podrobně popisují, jak byl na regulátora EU vyvíjen tlak, aby schválil očkování Pfizer navzdory „problémům“ s vakcínou
Deník Le Monde uvedl, že hacknuté e-maily údajně podrobně popisují, jak byl na regulátora EU vyvíjen tlak, aby schválil očkování Pfizeru navzdory „problémům“ s vakcínou. Údajná nahrávka e-mailových výměn mezi úředníky EU a Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) ukazuje, že regulační orgán pro léčivé přípravky byl zaskočen rychlým postupem schvalování vakcín společností Pfizer a Moderna. EMA tvrdila, že bylo manipulováno s obsahem zpráv, které byly získány hackery a zveřejněny na neoficiálním webu, aby byla narušena důvěra ve vakcíny. (RT News)